سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گیلان خبر داد؛
افزایش قیمت مواد مخدر با اعلام ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گیلان گفت: وجود کشوری با تولید انبوه موادمخدر در همسایگی کشورمان یک چالش بزرگ و مزمن است و اعلام ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان به طور طبیعی باعث افزایش بیسابقه قیمت موادمخدر شده است.
به گزارش ایلنا از فومن، اولین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان فومن با حضور اعضاء و سرپرست شورای هماهنگی استان و به ریاست فکور فرماندار فومن برگزار شد.
اباذری ادامه داد: این شورا با ایجاد هماهنگی بین دستگاههای دخیل در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر نقش مهمی در پیشبرد سیاستها و برنامههای ستاد مبارزه با موادمخدر دارد و با توجه به نقش مهم این شورا در اجرای برنامههای حوزههای گوناگون مبارزه با موادمخدر میبایست مطابق دستورالعمل ابلاغی نسبت به برگزاری منظم جلسات اقدام شود.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی معتادین متجاهر در سطح کشور گفت: این طرح با دستور ریاست جمهوری و رئیس ستاد مبارزه با موادمخدر از ابتدای دی ماه سال گذشته تاکنون در حال اجرا است، از این رو افزایش ظرفیت پذیرش مرکز ماده ۱۶ استان نیز به منظور رفع نیازهای استان در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با همکاری دستگاههای ذیربط علی الخصوص شهرداریها و اداره کل بهزیستی استان در آینده نزدیک محقق شود.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان ممنوعیت کشت خشخاش از سوی طالبان را یک فریب و ژست سیاسی دانست و گفت: وجود کشوری با تولید انبوه موادمخدر در همسایگی کشورمان یک چالش بزرگ و مزمن است و اعلام ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان به طور طبیعی باعث افزایش بیسابقه قیمت موادمخدر شده و این موضوع موجب شده که گرایش افراد به کشت خشخاش و شاهدانه و… بیشتر شود از اینرو ضروری است با استفاده از ظرفیت بخشداریها و دهیاریها نسبت به شناسایی مزارع و گلخانههای متخلف اقدام شود که این موضوع میبایست جزو برنامههای جدی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستانها باشد.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان تبلیغات سوء در فضای مجازی مبنی بر بیضرر بودن موادمخدر گیاهی را بسیار خطرناک خواند و خواستار برخورد جدی پلیس فتا با این اینگونه اقدامات در فضای مجازی شد.
وی نظارت بر عطاریها را از دیگر وظایف دستگاههای نظارتی عضو شورا برشمرد و افزود: اغلب عطاریها هیچ گونه دانش و اطلاعاتی در این زمینه ندارند و با فروش داروهای غیر استاندارد و تأیید نشده خصوصاً داروهای ترک اعتیاد باعث خسارتهای جسمی و روحی بیشتری در میان جوانان میشوند لذا ضروری است اتاق اصناف قبل از صدور پروانه کسب ضمن استعلام صلاحیت فردی، وضعیت تحصیلی و آموزشی این افراد از سوی دانشگاه علوم پزشکی، نسبت به تشکیل تیمهای بازرسی تلفیقی و انجام بازدیدهای سرزده و اصلاح وضعیت موجود اقدام کنند.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان در پایان سخنان خود به اهمیت پیشگیری و اقدامات فرهنگی و آگاهسازی اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی، تئاتر خیابانی، بروشورها و بنرهایی حاوی پیامها و شعارهای پیشگیرانه نقش مؤثری در ارتقاء سطح آگاهی جامعه ایفا مینمایند از این رو میبایست شهرداریها با همکاری دستگاههای فرهنگی نسبت به توسعه برنامههای فرهنگی در عرصه مبارزه با موادمخدر اقدام کنند.
وی نقش خانواده را در مصونسازی فرزندان بسیار مهم و حیاتی دانست و افزود: ارتقاء سطح آگاهی و کسب مهارتهای فرزندپروری والدین علی الخصوص مادران در کاهش گرایش فرزندان به اعتیاد بسیار مؤثر و تعیین کننده است. و چنانچه به سادگی از کنار این مباحث بگذریم خسارات جبران ناپذیری خواهیم خورد.