مدیرعامل شرکت مشاور پدافند غیرعامل :
حادثه نیشابور نتیجه عدم توجه به نظام نامه مصون سازی شیمیایی است
مدیرعامل شرکت مشاور سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در سال ۱۳۹۹ نظام مصون سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور به تمامی زیرساخت ها، واحد صنعتی و تولیدی و دستگاههای اجرایی کشور ابلاغ شده اما متاسفانه همچنان برخی از مسئولان نسبت به اجرای آن بیتفاوت هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، کامبیز طاهری مدیرعامل شرکت مشاور سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: با توجه به اهمیت ارتقای سطح ایمنی و امنیت شیمیایی زیرساخت های حیاتی، حساس و مهم کشور و مصون سازی آنها به منظور کاهش مخاطرات و آسیب پذیری ها در مواجه با حوادث طبیعی و غیرطبیعی، ضرورت دارد این نظام نامه در سطح کشور پیاده سازی گردد.
وی افزود: طی این نظام نامه، تمامی مراکز فعال و غیرفعالی که در آنها مواد شیمیایی تولید، مصرف، حمل و نقل و انبارش می شود و به نوعی در زنجیره تامین مواد شیمیایی نقش دارند بایستی ایمن سازی گشته تا در مقابل حوادثی که پیامد شیمیایی دارد مصون باشند.
طاهری ادامه داد: یکی از مهم ترین مراکز در بحث نظام نامه مصون سازی شیمیایی به لحاظ وجود مخاطرات و تهدیدات آشکار و نهان، شهرک ها و واحدهای صنعتی کشور است که باید موضوع مصون سازی شیمیایی را جدی بگیرند و عدم توجه به آن باعث رخ دادن حوادثی ناگواری میشود که در گذشته هم شاهد آن بودهایم مانند نشت گاز سمی آمونیاک در شهرک صنعتی خیام، حادثه شهرک صنعتی شکوهیه قم، شهرک صنعتی اشتهارد و همچنین حوادثی که در صنایع پتروشیمیایی نظیر حادثه بوعلی ماهشهر رخ داده است و خسارات جبران ناپذیری ایجاد می نماید.
وی ادامه داد: حادثه بندر بیروت، کلینیک سینا اطهر و پلاسکو نیز از دیگر مواردی است که در سطح کلان میتوان به آن اشاره کرد که همگی بهدلیل عدم توجه به الزامات و ملاحظات پدافند شیمیایی در لایه های ایمنی و امنیتی بوده است.
مدیرعامل شرکت مشاور سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان گفت: اجرای این نظام نامه توسط مدیران و صاحبان مراکز شیمیایی علاوه بر آمادگی زیر ساخت های حیاتی و حساس و مهم ، میتواند باعث ارتقاء تاب آوری و تداوم کارکرد آنها در مواجه با حوادث شیمیایی گردد و اینگونه اقدامات در حوزه پدافند شیمیایی یک نوع سرمایه گذاری است.
روز سه شنبه ٢٧ اردیبهشت ١۴٠١، در یکی از شرکتهای لبنیاتی واقع در شهرک صنعتی خیام نیشابور، یکی از لوله های سردخانه دچار نشت گاز آمونیاک میشود که در همان لحظات اولیه کار تخلیه کارگران این شرکت و شرکت های اطراف تا شعاع ۲۵۰ متری به سرعت انجام میشود و با حضور نیروهای آتش نشانی، پاکسازی این منطقه از گاز سمی آمونیاک صورت گرفت.