حمایت از تولید کنندگان و توسعه دهندگان کسب و کار با اولویت حاشیه شهر مشهد
رئیس کارگروه توانمندسازی اقتصادی، توسعه کسبوکار و سرمایه گذاری حاشیه شهر شورای اسلامی مشهد گفت: در ایام ماه مبارک رمضان، مراسمهایی از جانب شهرداری مناطق در بوستانها با محوریت شبهای قرآنی برگزار میشود و در حاشیه این مراسم نیز بستری برای فروش محصولات خانگی فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، مجید طهوریان عسکری در گفتوگویی پیرامون اشتغال در حاشیه شهر اظهار کرد: پرداختن به حوزه اشتغال از موضوعات مهم بوده و بیش از ۱۰ سال است که رهبری در حوزه اقتصاد و معیشت مردم ایراد سخن میکنند؛ همچنین رهبری امسال در پیام نوروزی خود، معیشت مردم را خطاب قرار داده و در ادامه، سال جاری را به عنوان سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» نامیدند.
وی افزود: شورای شهر مشهد بر خود ضرورت میداند که نگاههای مبنایی رهبری در حوزه اداره کشور را بومی سازی کند؛ در این راستا تلاش شد بخشی از ظرفیتها و دغدغههای رهبری در حوزه اقتصاد، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد گنجانده شود.
رئیس کارگروه توانمندسازی اقتصادی، توسعه کسبوکار و سرمایه گذاری حاشیه شهر شورای اسلامی مشهد گفت: در حاشیه شهر مشهد، مکانها و بناهایی در اختیار شهرداری است که طی بازه زمانی دو سال آینده، برنامهای برای استفاده از آنها وجود ندارد؛ شایسته است که این اماکن در اختیار فعالان حوزه کارآفرینی باشد و خدمت گذاران عرصه اشتغال به ویژه در حاشیه مشهد، از ظرفیتهایی که در اختیار شهرداری است، استفاده کنند.
طهوریان عسکری با تاکید بر اینکه ما اعضای شورای اسلامی شهر هستیم، نه شهرداری عنوان کرد: اگر هر دستگاه و نهاد دولتی با تاکید حاشیه شهر و مناطق قرار گرفته شده در طرحهای بازآفرینی، مکان و فرصتی در عرصه اشتغال و کارآفرینی داشته باشند، میتوانیم با آنها وارد مذاکره شده و به توسعه اشتغال کمک کنیم.
وی با ارائه پیشنهادی عنوان کرد: اگر بناست نهضت ملی یا اشتغال آفرینی مورد تاکید رهبری را عملیاتی سازیم، میبایست از ظرفیت قریب به دو هزار مساجد شهر مشهد بهرهمند شویم؛ همانطور که مساجد در ایام نوروز به کمک اسکان زائران آمدند، در موضوع جهاد اقتصادی نیز میتوان با کمک شهرداری، شورای شهر و نهادهای متولی حوزه مساجد و اوقاف، به طرح نهضت اشتغال آفرینی شهر مشهد یاری رساند و دو هزار پایگاه اشتغال آفرینی با رویکرد محلات ایجاد کرد.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی مشهد مقدس بیان کرد: میتوان در راستای اشتغال آفرینی، هر محله را به قطب حصیر بافی، پشتی بافی، لبنیات و به ویژه سوغات زائر اختصاص داد؛ این در عین حالی است که گردش اقتصادی سوغات زائر ۶ هزار میلیارد تومان در سال است.
طهوریان عسکری با اشاره به اینکه حرکت در مسیر اشتغال آفرینی معضلات اشتغال را حل کرده، به معیشت کمک میکند و به حوزه اقتصاد در سطح نظام و انقلاب یاری میرساند، گفت: امیدوارم کارگروه اشتغال آفرینی و توسعه کسب و کار حاشیه شهر که ذیل کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر فعال است، بر اساس این نگاه و رویکرد تلاش کرده و موثر واقع شود.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از فعالیتهای حوزه اشتغال به رفع موانع تولید مربوط میشود، اذعان کرد: برخی شرایط تولید داخلی را دارند ولی از فضای کار کوچکی برخوردار هستند، در این راستا با همه ابزارها در نظام مدیریت شهری کمک میکنیم که موانع تولید از افراد فعال در حوزه اشتغال آفرینی برداشته شود.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی مشهد مقدس ادامه داد: در ایام ماه مبارک رمضان، مراسمهایی از جانب شهرداری مناطق در بوستانها با محوریت شبهای قرآنی برگزار میشود و در حاشیه این مراسم، بستری برای فروش محصولات خانگی فراهم شده است؛ بناست فروش محصولات خانگی با اولویت ظرفیت بانوان در برخی مناطق تا پایان تابستان ادامه داشته باشد؛ بوستان بهار در شهرداری منطقه سه یکی از اماکنی است که این طرح اجرایی میگردد.
طهوریان عسکری پیرامون رفع موانع تولید کنندگان بیان کرد: جمعی تولید کننده اسباب بازی در محله سیدی در فضای محدودی مشغول به فعالیت هستند، با کمک شهردرای منطقه 7 به دنبال آن هستیم که فضای فعالیت این تولید کنندگان را توسعه داده و از فرصتهایی که در اختیار منطقه است، به توسعه حوزه کسب و کار به ویژه در حاشیه شهر اختصاص دهیم.
وی گفت: حوزه مدیریت شهری از هیچ کمکی در حوزه مشاغل خانگی با محوریت بانوان و مشاغل صنعتی و نیمه صنعتی برای حاشیه شهر دریغ نخواهد کرد.