خبرگزاری کار ایران

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان مطرح کرد؛

11 کیلوگرم؛ سرانه مصرف مردم اصفهان از آبزیان در سال / سرانه مصرف ماهی در جهان برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم است

11 کیلوگرم؛ سرانه مصرف مردم اصفهان از آبزیان در سال / سرانه مصرف ماهی در جهان برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم است
کد خبر : ۱۲۰۵۸۷۶

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: سرانه مصرف مردم استان اصفهان از آبزیان در سال به ۱۱کیلوگرم رسیده است که نسبت به سرانه جهانی کمتر است.

به گزارش ایلنا از اصفهان ، محمدرضا عباسی اظهار داشت: مصرف ماهی در دهه ۷۰ زیر ۲ کیلوگرم بوده، اما بدنبال برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و برنامه‌های آموزشی باهدف آشنایی مردم باارزش غذایی و خواص ماهی و همچنین دسترسی شهرستان‌های بزرگ استان اصفهان به بازار‌های تخصصی ماهیان خوراکی، این میزان افزایش یافت.

وی ادامه داد: اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان اصفهان به ۱۱کیلوگرم در سال رسیده است که نسبت به سرانه مصرف ماهی در جهان (برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم) بسیار کمتر است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: حدود ۲۰ درصد آبزیان خوراکی در استان مصارف داخلی دارد و مابقی از جنوب و سواحل خلیج‌فارس و شمال کشورمان وارد استان می‌شود.

به گفته عباسی نزدیک به ۳۵ گونه انواع ماهی گوشتی از جنوب و شمال کشور تحت نظارت شیلات ساحلی صید و به اصفهان وارد می‌شود و باکیفیت بهداشتی بالا زیر نظر اداره دامپزشکی استان در بازار‌های تخصصی ماهی در استان اصفهان توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال نخست شیوع کرونا، فروش و عرضه ماهیان سردآبی و قزل‌آلا به‌دلیل تعطیلی رستوران‌ها و مراکز مصرف‌کننده ماهی با رکود زیادی مواجه شد که با توجه به جلسات متعدد و پیگیری مشکلات بخش صادرات، در سال دوم با تبدیل تهدید‌ها به فرصت‌ها اوضاع تولید و فروش ماهیان خوراکی بهبود یافت و اکنون مشکلی ازلحاظ مصرف آبزیان وجود ندارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تاکبد کرد: کاهش قیمت نهاده‌های موردنیاز برای تولید و پرورش آبزیان باعث کاهش قیمت تمام‌شده ماهی می‌شود که به نفع مصرف‌کننده و تولیدکننده است.

عباسی تقویت تولید تخم چشم‌زده ماهیان قزل‌آلا، مطالعات کارشناسی، افزایش اعتبارات بانکی، ارتقاء بهره‌وری آب از طریق مکانیزاسیون و افزایش بهره‌وری تولید در واحد حجم را از دیگر راهکار‌های افزایش تولید و کاهش قیمت برای مصرف‌کننده دانست و گفت: با افزایش قیمت تمام اقلام غذایی در کشور بهای آبزیان هم رشد داشته؛ اما گرانی انواع ماهی هم‌تراز گوشت و لبنیات نبوده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان معتقد است باوجود انواع ماهی در بازارها، شهروندان مجبور به خرید ماهی‌های گران نیستند، چراکه ماهی ارزان پرورشی هم موجود است و مواد مغذی و پروتئینی آن همانند دیگر آبزیان از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

به گفته وی میگو و انواع ماهی کپور، آمور و قزل‌آلا در استان اصفهان تولید می‌شود و وجود انواع آب‌های شیرین و لب‌شور در مناطق چندگانه گرم، سرد و معتدل استان اصفهان، شرایط مناسبی را برای توسعه صنعت تولید آبزیان مهیا کرده است.

بر مبنای آمار و ارقام موجود در بخش شیلات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، در سال ۹۲ چهار هزار و ۸۸۶ تُن انواع آبزیان خوراکی در استان به دست آمد که این رقم در سال گذشته به ۱۰ هزار و ۲۲۰ تن افزایش پیدا کرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز