مدیرکل بهزیستی البرز:
مهارت آموزی و اشتغال، میتواند خروجی ملموس در مرکز ماده ۱۶ باشد
مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: تا زمانیکه رویکرد صیانت از بهبود یافتگان از اعتیاد مورد توجه نباشد نمی توان خروجی ملموسی در حوزه درمان داشت بنابراین مهارت آموزی و صیانت اجتماعی و اشتغال این افراد در فرایند درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به گزارش ایلنا از البرز، وجیهه محمدی فلاح در حاشیه بازدید از مرکز ماده ۱۶ با اشاره به اینکه ۳۹۰ نفر از معتادین متجاهر در این مرکز نگهداری میشوند و ۵۱۷ نفر نیز در مراکز تبصره ۲ نگهداری میگردند، اظهار کرد: بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به اعتیاد به ویژه معتادان متجاهر یکی از چالشهای برنامه های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به مواد مخدر به شمار می رود که توانمند سازی این افراد راهی موثر در رفع این مشکل و چرخه معیوب برگشت مجدد است.
وی بیان کرد: صیانت از آسیب دیدگان از اعتیاد در درمان آنان بسیار مهم است تا زمانیکه رویکرد صیانت از بهبود یافتگان و افراد و خانواده های آسیب دیده از اعتیاد مورد توجه نباشد نمی توانیم خروجی ملموسی در حوزه درمان داشته باشیم بنابراین مهارت آموزی و صیانت اجتماعی و اشتغال این افراد در فرایند درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرکل بهزیستی البرز گفت: در موضوع توانمند سازی خیرین، تشکلهای مردمی، گروههای جهادی و فعالین فرهنگی و اجتماعی استان نیز می توانند نقش مهمی ایفا کنند. با توجه به گستردگی کار و کمبود زیرساختها از تشکلهای مردمی به ویژه خیرین و گروهای جهادی درخواست می کنم در عرصه توانمند سازی همراه بهزیستی باشند و ما هم هرچه در توان داریم پای کار خواهیم آورد.
وی اظهار داشت: بخش اعظم مشکلات و موضوعاتی که در خصوص مرکز نگهداری معتادین متجاهر در شروع کار وجود داشت با درایت و اهتمام استاندار و دستگاههای متولی امر تا حد قابل توجهی مرتفع گردیده و مابقی مسایل با پیگیری هایی که انجام خواهد شد برطرف میگردد.
وی در ادامه به مسئولین این مرکز گفت: تقاضا دارم به عنوان شرکای کاری بهزیستی دقت نظر کافی را داشته و موارد مسئله ساز را شناسایی کنید. کما اینکه تاکنون با همدلی ، تلاش و مشارکت مسئولین و شرکای کاری بهزیستی به این مهم پرداخته شده است اما بنده این امیدواری را می دهم که از این پس نیز ضمن شناسایی هر چالش مسائل با صداقت و شفافیت طرح گردد تا بلافاصله در جهت رفع آن تلاش لازم صورت گیرد.
افراد مقیم در مرکز ماده ۱۶ بین ۳ تا ۶ ماه با دستور مقام قضایی در این مرکز نگهداری میشوند و از خدمات پزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، پیگیری وضعیت اشتغال و حرفه آموزی، پیگیری پس از ترخیص بیمار و مدیریت مورد بمنظور ماندگاری در درمان بهبودیافتگان، بهره مند میگردند.