مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی:
راه اندازی خانه های هلال در مناطق حاشیه نشین تبریز ضروری است
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی، عملکرد سازمانهای مردمنهاد استان در حوادث و بحرانها را قابل قبول دانست و کفت: در این راستا راه اندازی خانه های هلال در مناطق حاشیه نشین تبریز ضروری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، بدر شکوهی در جلسه کارگروه تخصصی تشکلهای مردمی مدیریت بحران آذربایجان شرقی، اظهار داشت: ایران جزو ۱۰ کشور اول حادثهخیز در دنیاست و عدم برنامهریزی صحیح برای استفاده از ظرفیتهای سمنها و مردم میتواند عمق بحرانها را افزایش دهد.
وی افزود: آموزش، رکن اصلی در مدیریت بحران است و اگر دستگاههای متولی نسبت به برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و مهارتهای لازم در مواجهه با بروز مخاطرات طبیعی برای سمنها اقدام کنند، در هنگام بروز بحران از بسیاری مسائل پیشگیری خواهد شد.
شکوهی بر لزوم راهاندازی خانههای هلال در مناطق حاشیهنشین تبریز تاکید کرد و گفت: همافزایی دفاتر تسهیلگری، سازمانهای مردمنهاد و افراد داوطلب در سکونتگاههای غیررسمی، می تواند در ارائه آموزش برای عموم مردم و ارتقای تابآوری نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: برگزاری رزمایشهای مختلف در محلات شهرها میتواند آگاهی شهروندان را تقویت کرده و فرهنگسازی لازم را برای مقابله با مدیریت بحران در شهروندان ایجاد کند.
بیش از ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت کلان شهر تبریز در مناطق حاشیه نشین سکونت دارند که گفته می شود ۹۰ درصد واحدهای مسکونی آنها غیرمقاوم و غیراستاندارد هستند.
گفته می شود عواقب وقوع حوادث غیرمترقبه به ویژه هر گونه زمین لرزه احتمالی در این مناطق غیرقابل پیش بینی و مدیریت است.
در یک دهه اخیر گام های ارزشمندی برای ارتقای استانداردهای زندگی در این مناطق از قبیل ایجاد دفاتر تسهیل گری و طرح بازآفرینی شهری در این مناطق اجرا شده، اما ناظرانمحلی می گویند این اقدامات ناکافی است.