خبرگزاری کار ایران

ایلنا از سیستان و بلوچستان گزارش می‌دهد؛

نبود متخصص در بیمارستان نیکشهر هیچ توجیهی ندارد/ برای دریافت خدمات درمانی باید 750 کیلومتر راه طی کنیم/ برخی به دلیل عدم تمکن مالی و صعب العبور بودن راه‌ها، در خانه جان می‌دهند

نبود متخصص در بیمارستان نیکشهر هیچ توجیهی ندارد/ برای دریافت خدمات درمانی باید 750 کیلومتر راه طی کنیم/ برخی به دلیل عدم تمکن مالی و صعب العبور بودن راه‌ها، در خانه جان می‌دهند
کد خبر : ۱۱۷۰۲۳۷

عضو شورای شهر نیکشهر گفت: مشکلات حوزه درمان نیکشهر کم نیست ، از نبود متخصص گرفته تا رساندن بیماران اورژانسی تنها با یک دستگاه آمبولانس و نداشتن نیروی انسانی کافی در مراکز درمانی شهر که همگی باعث شده تا وضعیت بهداشت و درمان نیکشهر روز به روز بدتر شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، زمانی که از کمبودها در سیستان و بلوچستان سخن می‌گوییم دقیقا منظور  این روزهای مردم سیستان و بلوچستان است، که بدتر از دیروزشان شده است؛ اگر کمبود آب، برق، نبود مدرسه ، نبود راه ارتباطی و هزاران هزار مشکل دیگر را بتوانیم نادیده بگیریم، پای جان مردم که به میان می‌آید دیگر نمی‌توان چشم بر روی مشکلات بست.

مشکلات درمانی سیستان و بلوچستان و بویژه منطقه بلوچستان صدای گلایه مردم را درآورده و مردم دیگر تاب ندارند.

در این روزهای کرونایی که هم وضعیت معیشت مردم را به ضعف شدید رسانده و هم مراجعه مردم را به مراکز درمانی افزایش داده، مردم جنوب سیستان و بلوچستان باید به جای دغدغه سلامتی، دغدغه بیمارستان و نداشتن امکانات و حضور یک متخصص را داشته باشند.

وخامت اوضاع آنقدر زیاد است که از 6 شهرستان حوزه انتخابیه چابهار تنها دو شهرستان بیمارستان دارند که آن هم با کمبود امکانات و نبود متخصص مواجه است و مردم جنوب استان برای دریافت خدمات درمانی باید 750 کیلومتر راه را طی کنند تا به اولین بیمارستان تامین اجتماعی که در زاهدان است، برسند.

از جلوی در بیمارستان‌ها اگر عبور کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از همراهان بیماران، ساک و وسایل به دست در بیمارستان و یا در محوطه بیمارستان روز و شب ها را پشت سر می گذارند تا بیمارشان بهبود پیدا کند.

برخی بیماران به دلیل نداشتن تمکن مالی ، صعب العبور بودن راه‌ها، وضعیت حاد بیمار و دلایل دیگر نمی‌توانند به زاهدان و شهرستان های اطراف بروند و در بستر بیماری جان می‌دهند و چه بسیار مادران بارداری که به دلیل دوری از مراکز درمانی در خانه وضع حمل می کنند و جان خودشان و فرزندشان به خطر می افتد.

از پس هزینه‌های درمان در زاهدان بر نمی‌آیم

نور بی‌بی یکی از این بیماران است که در روستای آبگاه از توابع بنت شهرستان نیکشهر زندگی می‌کند و از طریق کار سوزن دوزی امرار معاش می‌کند.

نور بی‌بی  می‌گوید: دخترم چندین ماه است که درد دارد و باید آندوسکوپی شود اما بیمارستان نیکشهر امکانات آندوسکوپی را ندارد و باید به زاهدان برویم.

او می گوید: برای درمان او باید چند صد کیلومتر بروم تا به زاهدان برسم،  که هم هزینه رفت و آمد زیاد است و هم از پس هزینه‌های درمان  بر نمی‌آیم.

نور بی‌بی می‌گوید: ما همیشه برای بیمارستان رفتن مشکل داریم خودم بیماری زنانه داشتم و نیاز به متخصص زنان داشتم اما در نیکشهر متخصص نبود و باید تا زاهدان می‌رفتم که منصرف شدم.

او می گوید:  برای رفتن به شهر کلی راه می‌رویم چه رسد به اینکه برای درمان بخواهیم به زاهدان برویم. خیلی‌ها از درمان پشیمان می‌شوند و دیگر بیمارستان هم نمی‌روند.

   کمبود متخصص در نیکشهر هیچ توجیهی ندارد

عضو شورای شهر نیکشهر در این باره می‌گوید: اخیرا صحبت‌هایی درباره  کم کاری‌های دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر شده که به نظرم نتیجه بی‌توجهی و اجحاف این دانشگاه در حق مردم نیکشهر است.

عارف رئیسی می گوید: نیکشهر فقط یک بیمارستان محمد رسول الله(ص) را دارد که همان هم هنوز به ثبت نرسیده و با همان چارت بیمارستان 22 بهمن فعالیت می کند و حتی استخدام نیروها به همان صورت است.

وی می‌گوید: بیمارستان نیکشهر با کمبود شدید متخصص مواجه است و این موضوع هیچ جای توجیهی ندارد.

یا متخصص نداریم یا امکانات برای کارکردن متخصص

رئیسی می گوید: در بسیاری از بخش ها یا متخصص نداریم یا امکانات برای کار کردن یک متخصص وجود ندارد، این امر باعث می شود در این اوضاع بسیار بد معیشتی و فقر در این منطقه،  مردم یا متحمل هزینه های گزاف برای رفتن به شهرستانهای دیگر شوند یا درد بیماری را تحمل می‌کنند و برای درمان خود کاری نکنند و  گاهی هم دست به دامان خیران می شوند.

عدم وجود سونوگراف خانم در نیکشهر 

رئیسی می گوید: مشکلات زیادی در حوزه درمان نیکشهر وجود‌ دارد که هر کدام جای بحث دارد، برای مثال سونوگرافی یکی از مهم ترین بخش های حوزه درمان است و موارد استفاده آن برای مادران باردار بیشتر از سایر بیماران است و به دلیل فرهنگ منطقه بلوچستان حضور سونوگراف خانم الزامی است ، دو سونوگراف مرد در بیمارستان حضور دارند اما متاسفانه سونوگراف خانم در نیکشهر وجود ندارد و بانوان به ناچار رنج و هزینه سفر را تحمل می کنند تا به شهرستان هایی بروند که سونوگراف خانم دارند از این رو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر باید در این زمینه اقدام جدی داشته باشد.

عضو شورای شهر نیکشهر در ادامه می‌گوید: فوت مادران باردار به دلیل خطای پزشکی و عدم دسترسی به متخصص موضوعی است که متاسفانه در بیمارستان نیکشهر رخ داده و عذرخواهی رسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و دلجویی از خانواده های داغدیده را می طلبد که تاکنون محقق نشده و نیازمند عزم جدی دولت برای حل مشکلات این چنینی هستیم.

دستگاه رادیولوژی بیمارستان نیکشهر فرسوده شده 

رئیسی می گوید: در بخش رادیولوژی بیمارستان نیکشهر طبق چارت بیمارستانی باید هر شیفت 3 نفر حاضر باشند که کلا در این بخش 4 نفر مشغول به کار هستند و این باعث تاخیر در ارائه خدمات و کاهش کارایی نیروها خواهد شد.همچنین برای هر طبقه تنها یک نفر نیروی خدماتی وجود دارد که با حجم بالای کار نمی‌توانند خدمات کل بخش را پوشش بدهند.

وی می گوید: دستگاه رادیولوژی بیمارستان نیکشهر مربوط به بیمارستان قبلی است و هم فرسوده شده و هم کیفیت بسیار پایینی دارد و نیازمند یک دستگاه رادیولوژی جدید هستیم. چند خَیِر برای اهدای دستگاه قول داده‌اند اما سئوال اینجاست که چرا باید خیریه‌ها وظایف دانشگاه علوم پزشکی را به دوش بکشند؟ 

کمبود پرستار در اورژانس بیمارستان نیکشهر

عضو شورای شهر نیکشهر می گوید: گاهی از روی اجبار و به دلیل کمبود امکانات در اورژانس، بیمار اورژانسی را به بخش می‌فرستند که این مشکل هزینه زا خواهد بود.

وی می گوید: در اورژانس نیکشهر با کمبود پرستار مواجهیم و تنها دکتر اورژانس همان رئیس بیمارستان است و در بخش تزریقات بیمارستان هم تنها یک نفر حضور دارد.

یا کار کنید یا کار را به فردی توانمند بسپارید

وی‌می گوید: با توجه به رویکرد نظام و دولت  آقای رئیسی درباره میدانی و جهادی شدن مدیریت‌ها انتظار داریم رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر یا با این رویکرد همراه شوند یا اگر توان مدیریت ندارد کار را به فردی توانمند تر واگذار کند. چطور می شود که ایشان پس از گذشت ماه‌ها از حضور دولت جدید هنوز فرصت نکرده‌اند به بیمارستان نیکشهر سر بزنند و کمبودها و مشکلات را از نزدیک ببینند؟

فرسودگی آمبولانس های بیمارستان نیکشهر 

وی در ادامه اظهار داشت: آمبولانس‌های بیمارستان نیکشهر بسیار فرسوده شده و بالای یک میلیون کیلومتر کار کرده و فرسودگی آمبولانس‌ها هم برای بیماران و هم رانندگان آمبولانس خطرناک است.

رئیسی در پایان گفت: خواهان شناسایی و بازگرداندن نیروهایی هستیم که با سهمیه بیمارستان نیکشهر استخدام شده‌اند و اما بدون ضابطه انتقالی گرفته‌اند و بیمارستان را با کمبود نیرو مواجه کرده‌اند.

گزارش : فائقه راغی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز