ارزآوری ۱۶ میلیون دلاری صادرات خاویار برای کشور/ سبزوار قطب تولیدات ماهیان خاویاری در شرق کشور است
مدیرکل دفتر حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان ایران گفت: رشد تولید و کیفیت ماهیان خاویاری در شهرستان سبزوار شگفتی ساز است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کرمی راد مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان ایران در بازدید از واحدهای تولیدی ماهیان خاویاری شهرستان سبزوار که مدیر شیلات استان خراسان رضوی و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیز حضور داشتند سطح تولید و کیفیت ماهیان خاویاری در این شهرستان را شگفتی ساز دانست و گفت: صادرات محصول خاویار طی یک سال گذشته، ۱۶ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
وی افزود: سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ تن خاویار طی سال گذشته در کشور تولید شد.
وی همچنین اظهار داشت: از این میزان تولید علاوه بر صادرات بخشی از خاویار یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری نیز یه صورت رسمی از طریق گمرگ و مسافری از کشور صادر شد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات با اشاره به ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تولید ماهیان خاویاری گفت: طبق آمارهای جهانی سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ رتبه چهارم تولید گوشت ماهیان خاویاری را داشته که رسیدن به جایگاه دوم پس از کشور چین دور از انتظار نیست.
کرمی راد افزود: همچنین ایران در تولید خاویار گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی است در سالهای اخیر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید خاویار از سال ۱۳۹۳ برای یک دوره ۱۰ ساله به میزان ۱۰ هزارتن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار برنامه ریزی شده بود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات افزود: هم اینک در ۲۲ استان کشور ظرفیت هفت هزار تن تولید گوشت و ۱۱۰ تن خاویار طبق پروانه های صادر شده وجود دارد که تا افق ۱۴۰۴ از میزان تعیین شده فراتر می رود.
کرمی راد با اشاره به جایگاه شهرستان سبزوار در تولید شیلات گفت: توسعه پرورش ماهیان خاویاری در این منطقه بوسیله بخش خصوصی رشد زیادی داشته است.
مجتبی علوی مقدم فرماندار ویژه سبزوار هم گفت: به آبزی پروری در شهرستان به عنوان یک ظرفیت مهم اقتصادی نگاه میکنیم و از توسعه آن مطابق با استانداردهای سازمان شیلات کشور حمایت قاطع می کنیم.
وی اضافه کرد: رشد سهم آبزی پروری در سبد تولید پروتئین و امنیت غذایی مردم، درآمدزایی، توسعه اشتغال و ارزش افزوده ی بالای این محصول مهم ، ما را به توسعه این محصول مهم دامی ترغیب و تشویق کرده است.
علیاصغر امانیان مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز گفت: شهرستان سبزوار با تولید سالیانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی استان خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان اخیر همواره رتبه نخست تولید شیلات در خراسان رضوی را داشته است.
وی با اشاره به پرورش چهار ماهی خاویار این شهرستان در دو حوزه پروار ماهی و استحصال خاویار افزود: طی یک سال اخیر ۴۵ کیلوگرم خاویار تولیدی این شهرستان به کشورهای منطقه صادر شده و نیز هشت هزار کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری تولید شده است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت سبزوار در تولید شیلات، عملیات احداث شهرک آبزیپروری و پرورش ماهیان خاویاری شهرستان با حمایتهای دولت و سرمایهگذاری بخش خصوصی در مساحت ۶ هکتار با استفاده از آب رودخانه کال شور، با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار آغاز شده است.