اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیوست
شهردار اصفهان گفت: محلات شهر اصفهان با هدف مناسب سازی برای سالمندان بازآفرینی می شود.
به گزارش ایلنا از اصفهان، با حضور نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران و هیات همراه، اصفهان بعد از تلاشی دو ساله به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیوست.
علی قاسم زاده شهردار اصفهان، در جلسه ای با حضور نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای پیوستن اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند اظهار کرد: سالمند در فرهنگ ما ریشه عمیق دارد و مردم ایران برای سالمندان احترام زیادی قائل اند.
وی ادامه داد: نگاه به آینده، تکریم سالمند مساوی با تبلیغ ازدواج و فرزندآوری است و مسئله سالمندان برای ما به اندازه ای مهم است که تمایل داریم اصفهان شهر الگوی احترام به سالمند شناخته شود.
قاسم زاده با بیان اینکه تمرکز ما در این دوره مدیریت شهری بر محله محوری است و قرار است با نگاه مبتنی بر توسعه پایدار سطح زندگی در محلات را ارتقا دهیم، افزود: چون مقیاس محلات کوچک است، نوع نگاه همه جانبه خواهد بود. در این راستا مناسب سازی محلات برای سالمندان در دستور کار است و در یک دوره چهار ساله همه محلات شهر اصفهان در معرض بازآفرینی قرار خواهد گرفت.
شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه توسعه در محلات با مشارکت مردم محقق خواهد شد، گفت: بخشی از شبکه اجتماعی که از سوی شهرداری در محلات شکل گرفته است می تواند به سالمندان هم اختصاص یابد و از تجربه آنها برای توسعه محلات استفاده کنیم.
*همه توان صندوق جمعیت برای تحقق شهر دوستدار سالمند در اصفهان
در ادامه این نشست، ساتیا دورایسومی، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه به خاطر اقداماتی که در راستای شهر دوستدار سالمند در اصفهان انجام شده است، تحت تاثیر قرار گرفتم، اظهار کرد: اینکه پشت این ایده ها، فکر وجود دارد نشان دهنده جدیت در کار است.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که جمعیت ایران رو به پیری می رود و تا سال 2050 حدود 30 درصد از جمعیت این کشور را سالمندان تشکیل می دهند اما سالمندان باری روی دوش جامعه نیستند و به عنوان بازیگران فعال می توان از آنها در سطح کشور استفاده کرد.
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران با بیان اینکه در کشور ایران امید به زندگی از طریق سرمایه گذاری در حوزه زیرساختی، خدماتی و بهداشتی می تواند ارتقا یابد، گفت: ابتکار اصفهان برای تمرکز بر نقاط قوت خود در این زمینه به خصوص در حوزه گردشگری سالمند قابل تقدیر است.
وی افزود: اصفهان در موضوع گردشگری سالمند به عنوان یک شهر گردشگر پذیر می تواند الگوی سایر شهرهای ایران و منطقه شود.
دورایسومی بیان کرد: ما در صندوق جمعیت سازمان ملل متحد آمادگی داریم همه توان و امکانات خود را در اختیار اصفهان بگذاریم تا رویای شهر دوستدار سالمند در این شهر محقق شود.
*اهدای هزار دستگاه اکسیژن ساز از سوی صندوق جمعیت سازمان ملل به اصفهان
همچنین در ادامه، ولی اله نصر اصفهانی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه پرداختن به موضوع سالمندی یک انتخاب اجباری است، اظهار کرد: همانطور که 20 سال پیش برای محیط زیست ما فکری نشده است و اکنون با بحران هایی مانند آب مواجه هستیم اگر از امروز برای سالمندی هم تدبیری اندیشیده نشود، در آینده با بحران سالمندی مواجه خواهیم بود.
وی ادامه داد: در استان اصفهان 11.9 درصد از جمعیت را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهد درحالیکه متوسط جمعیت سالمند کشور 10 درصد است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 642 هزار نفر افراد بالای 60 سال در استان اصفهان زندگی می کنند، گفت: در این شرایط فقط 28 هزار نفر از سالمندان اصفهان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
نصر اصفهانی بیان کرد: در راستای کمک های جهانی، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد توانست یک هزار دستگاه اکسیژن ساز به ما هدیه کند که این دستگاه ها هم اکنون در اختیار موسسات خیریه و مراکز نگهداری سالمندان استان قرار گرفته است.
*اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیوست
همچنین در ادامه نشست، مسعود مهدویان فر، دبیر شهر دوستدار سالمند و معاون شهرسازی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بالاخره بعد از تلاش های فراوان اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیوست، اظهار کرد: برای تحقق این موضوع برنامه های طراحی شده از سوی شهرداری، بهزیستی و سایر دستگاه های مرتبط با این موضوع، اجرایی شد.
دبیر شهر دوستدار سالمند ادامه داد: درخواست پیوستن اصفهان به شبکه جهانی شهر دوستدار سالمند از سال 98 ارایه شد و به تازگی این درخواست مورد پذیرش قرار گرفت.