خبرگزاری کار ایران

معاون دادستان قزوین:

تمامی نهادهای مرتبط با دستگاه قضایی باید در راستای صلح و سازش تلاش کنند

 تمامی نهادهای مرتبط با دستگاه قضایی باید در راستای صلح و سازش تلاش کنند
کد خبر : ۱۱۵۶۱۴۵

معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: اخیرا با ابلاغ سند تحول قضایی، رویکرد قوه قضاییه به سمت تحول‌محوری تغییر کرده و صلح و سازش یکی از محورهای مهم این سند است و باید تحقق این امر از اولویت‌های مراجع قضایی و انتظامی و همچنین سایر نهادهای مرتبط با قوه قضاییه قرار گیرد و قطعاً این موضوع موجب کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی خواهد شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان، سید یعقوب دادگر در اولین نشست آموزشی مسئولین واحدهای مشاوره‌ای و مددکاری مراجع انتظامی شهرستان قزوین که با موضوع آموزش‌های حقوقی مربوط به صلح و سازش در سالن جلسات دادسرای مرکز استان برگزار شد، گفت: اهمیت گسترش فرهنگ صلح و سازش و اصلاح ذات‌البین در آموزه‌های دین مبین اسلام و سیره اهل بیت (ع) و ائمه اطهار (ع) سفارش و تاکید بسیار شده است و در حال حاضر شاهد ورود برخی از پرونده به دستگاه قضایی هستیم که عمدتاً ناشی از اختلافات قابل حل و گاهاً انتقام جویی میان افراد است که این موضوع زیبنده جامعه اسلامی نیست.

معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین افزود: دستگاه قضایی تاکنون در راستای عمل به آموزه‌های دینی پیرامون صلح و سازش اقدامات موثری انجام داده است که نمونه بارز آن ایجاد شوراهای حل اختلاف است و در مجموعه ناجا نیز تأسیس واحدهای مشاوره در همین راستا بوده است.

وی عنوان کرد: دستگاه قضایی نیز با توجه به تجارب گذشته به این نتیجه دست یافته است که صرفاً با رسیدگی پرونده‌ای و قضایی کردن موضوعات نمی‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع نماید؛ بلکه لازم است از ظرفیت‌های موجود از جمله شورای حل اختلاف، شعب طلایه داران صلح وسازش و واحدهای مشاوره مراجع انتظامی استفاده شود، تا با دعوت افراد به مصالحه، موضوع منجر به سازش بین طرفین گردد، زیرا پرونده‌محوری تبعاتی را به همراه دارد و شاید زمینه بروز اختلاف در آینده را نیز فراهم کند و چنانچه مصالحه صورت گیرد، اختلافات میان افراد به شکل ریشه‌ای رفع خواهد شد.    

این مقام قضایی استان در ادامه بیان کرد: تجربه نشان می‌دهد که قضامحوری و رسیدگی پرونده‌ای گره‌گشای مشکلات نیست و اگر رویکرد گذشته باشد همچنان باید شاهد افزایش ورودی پرونده به دستگاه قضایی باشیم و باید تلاش شود اختلافات میان افراد قبل از طرح در دستگاه قضایی، به صورت مصالحه، داوری و میانجی‌گری برطرف شود.

وی یادآور شد: مراجع انتظامی نیز به عنوان ضابط قضایی باید بر اساس سند تحول قضایی، همسو با قوه قضاییه در مسیر تحول قرار گیرند و رویکرد صلح و سازش در این مراجع نیز باید با جدیت پیگیری شود، زیرا بسیاری از افراد به محض بروز اختلافات به مراجع انتظامی بخصوص کلانتری‌ها مراجعه می‌کنند.

دادگر استقرار واحدهای مشاوره در کلانتری‌ها را ضروری دانست و اظهار کرد: واحدهای مشاوره در بسیاری از مراجع انتظامی استان مستقر هستند و انتظار این است، مشاوران حاضر در این واحدها قبل از ارائه راهکارهای حقوقی و قضایی، افراد را مصالحه و حل اختلافات پیش‌آمده دعوت کنند و قطعاً تلاش‌های آن‌ها در راستای صلح و سازش می تواند تا حد امکان اثرگذار باشد و منجر به مصالحه شود.

وی ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه با محوریت صلح و سازش برای مشاوران مستقر در مراجع انتظامی باید برنامه‌ریزی شود و قطعاً این موضوع با توجه به اهمیت آن برای دستگاه قضایی، پیش‌بینی خواهد شد تا مشاوران بتوانند با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها در این راستا تلاش و اقدام کنند.

معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین خاطرنشان کرد: ما بر این باوریم که حجم بالایی از پرونده‌های قضایی به صورت مصالحه قابل حل است و به همین خاطر تمامی نهادهای مرتبط با دستگاه قضایی باید به این موضوع واقف باشند، که چنانچه تلاش‌های آن‌ها قبل از تشکیل پرونده به صلح و سازش ختم شود بی‌تردید می‌توانند با آرامش و فراغ بال بیشتر به موضوعات مهمه بپردازند و در این صورت کیفیت امور و خدمات افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز