خبرگزاری کار ایران

ایلنا از مازندران گزارش می‌دهد:

بازارچه‌های دائمی، کمک به رونق تولید و اقتصاد/قوانین دست‌وپا گیر مانعی برای فعالیت این بازارچه‌ها

بازارچه‌های دائمی، کمک به رونق تولید و اقتصاد/قوانین دست‌وپا گیر مانعی برای فعالیت این بازارچه‌ها
کد خبر : ۱۱۴۷۲۵۲

بهترین روش برای کمک به تولیدکنندگان، ایجاد بازارچه دائمی است تا بتوانند محصولات خود را در معرض دید عموم قرار دهند.طرح‌های زیادی برای فروش محصولات در قالب بازارچه‌های دائمی وجود دارد اما قوانین دست‌وپا گیر بسیاری از طرح‌های را تحت الشاع قرار داده و مانع عرضه محصولات به‌صورت تجمعی می‌شود .

به گزارش خبرگزاری ایلنا، مازندران از دیرباز مهد فرهنگ و علم و اندیشه بوده و ویژگی‌های طبیعی فراوانی دارد، گویاترین شاهد این ماجرا همین جنگل و دریا در کنار خانه‌های بومی است که این روزها خیل عظیم مسافران و گردشگران را به سمت خود کشانده و خاطرات خوبی را در دل آنان به‌جا گذاشته است.

علاوه بر این مازندران دارای هنرمندان زیادی در حوزه صنایع‌دستی است که در جای خود درخور توجه و نشان از گام‌های رو به رشد این صنعت در این استان است که منطقه سوادکوه نیز با نمادی از هنرهای زیبا بر ظرفیت‌های صنعت صنایع‌دستی افزون کرده است.

این خطه از مازندران به لحاظ نعمات خدادادی و ذوق و هنر بشری، در جایگاه ممتاز و ارزشمندی قرار دارد. داشته‌های بااهمیتی که هرکدام می‌تواند سرزمینی را به جایگاه رفیع و درخشانی در این حوزه برساند. البته استفاده از این ظرفیت‌های طبیعی و دست‌ساخته‌های انسانی، قطعاً به مدیریتی آگاهانه و در سایه دانش و تجربه نیاز خواهد داشت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان سوادکوه در گفتگو با خبرنگار ایلنا، به ظرفیت‌های موجود در این منطقه از قبیل منابع طبیعی، صنایع‌دستی، بومگردی، میراث کهن و گردشگری اشاره کرد که سالانه شمار زیادی از گردشگران را به خود جذب می‌کند و بناهای تاریخی که از هریک از آن‌ها نشان از تمدن و تاریخ کهن این سرزمین است.

وی افزود: این جاذبه‌های تاریخی و میراث فرهنگی که در دل کوه و جنگل و دریا جا گرفته است برای گردشگرانی که تنها برای دیدن جنگل و دریا به این استان سفر می‌کنند ناشناخته است، اینجاست که نقش این اداره در معرفی این آثار نمود پیدا می‌کند.

لزوم نظارت مستمر بر اجرای طرح‌های گردشگری

محمد حمزه نژاد در خصوص فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای بهره‌مندی از ظرفیت گردشگری شهرستان سوادکوه گفت: برای این سازمان مأموریت‌هایی تعریف‌شده و سازمان بر اساس آن در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی فعالیت می‌کند که شناسایی حوزه‌های مختلف گردشگری و صنایع‌دستی و میراث فرهنگی شهرستان و معرفی آن‌ها در قالب‌های مشخص‌شده اولین مأموریت این سازمان است.

وی، حمایت بر اساس قوانین موجود را دومین مأموریت این سازمان عنوان کرد که شامل صدور مجوزهای بهره‌برداری و تسهیلات مالی برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای مرتبط با این سه حوزه است و ادامه داد: به‌عنوان‌مثال اگر در بخش گردشگری مجوزهای لازم سرمایه‌گذاری صورت گیرد این مجموعه، نیاز به حامل‌های انرژی مانند برق و گاز و سوخت‌های دیگر داشته باشد، بر اساس مجوزهای صادره و معرفی این اداره، تسهیلات خوبی ارائه خواهد شد.

وی سومین مأموریت این ارگان را، نظارت بر اجرای طرح‌های گردشگری و صنایع‌دستی و میراث فرهنگی اعلام کرد که به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

این مسئول به حوزه زیرساخت‌های گردشگری پرداخت و دایره فعالیت این حوزه را از ابتدای گدوک تا تونل قدیمی مسیر شیرگاه (رستوران آبشار) برشمرد و خاطرنشان کرد: در این کریدور ۱۰۰ کیلومتری، با توجه به شرایط جغرافیایی و جاده ترانزیتی، موانع عمرانی زیادی برای فراهم شدن زیرساخت‌ها وجود داردکه نیاز به تسهیل گری دارد.

عدم توازن در توزیع منابع مالی در حوزه گردشگری

حمزه نژاد، تأثیرگذارترین مسئله را، تشکیل کمیته‌های برنامه‌ریزی برای شهرستان خواند و تصریح کرد: این کمیته که معمولاً اواسط تابستان شروع به کار می‌کند تخصیص اعتبار نیز سه ماه طول کشیده و به پایان فصل پاییز می‌رسد، فعالیت‌های عمرانی نیز که باید از سوی پیمانکار انجام شود با فصل زمستان همراه می‌شود که به دلیل شرایط جوی فعالیت‌های عمرانی در این فصل از سال متوقف و به‌این‌ترتیب طرح‌های از پیش تعیین‌شده ما متوقف و فعالیت عقب می‌مانیم.

او با پیشنهاد این موضوع که برای حل این مشکل به‌ظاهر ساده ولی تأثیرگذار، فکری اساسی باید کرد، ادامه داد: مسئله دیگر در حوزه زیرساخت، عدم توازن در توزیع منابع مالی است با در اختیار داشتن راه‌آهن، رودخانه، جنگل و جاده‌های مواصلاتی به‌عنوان چهارعنصر مهم در بخش گردشگری، متأسفانه سهم بری ما در تسهیلات و منابع مالی کم است و به همین خاطر احداث زیرساخت‌ها با کمترین سرعت ممکن انجام می‌شود.

امنیت اقتصادی، مهم‌ترین دغدغه سرمایه‌گذاران

حمزه نژاد، مهم‌ترین آیتم برای سرمایه‌گذاری در شهرستان را، بحث امنیت اقتصادی دانست و افزود: سوادکوه به لحاظ امنیت اقتصادی، بالاترین درجه و رتبه را دارد ولی آنچه به‌عنوان مشکل و بحث اصلی در صدور مجوزهای مربوطه در شهرستان به چشم می‌آید، تصدی‌گری در این زمینه است.

کارشناس ارشد مطالعات اجتماعی گفت: همه اختیارات صدور مجوز به ما مربوط نمی‌شود، مثلاً در پارک جوارم ما فقط صدور مجوز را بر عهده‌داریم و دخل و تصرف خاصی نمی‌توانیم داشته باشیم.

بازارچه‌های دائمی، کمک به رونق تولید و اقتصاد

حمزه نژاد به نقش بازارچه‌های دائمی در معرفی و فروش مستقیم صنایع‌دستی اشاره کرد و ایجاد این بازارچه را در عرضه مستقیم کالا ضرورت دانست و افزود: بهترین روش برای کمک به تولیدکنندگان، ایجاد بازارچه دائمی است تا بتوانند محصولات خود را در معرض دید عموم قرار دهند.

او بابیان اینکه قوانین و بروکراسی‌های دست‌وپا گیر اداری گاهی فرآیند انجام کار را دشوار می‌کند، گفت: طرح‌های زیادی برای فروش محصولات در قالب بازارچه‌های دائمی وجود دارد اما همین قوانین دست‌وپا گیر بسیاری از طرح‌های ما را تحت الشاع قرار داده و مانع عرضه محصولات به‌صورت تجمعی می‌شود و تولیدکنندگان حوزه صنایع‌دستی به‌ناچار محصولات خود را به‌صورت انفرادی و محدود به فروش می‌رسانند.

رئیس اداره‌ میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سوادکوه یادآور شد: در خصوص ایجاد بازارچه دائمی با سرمایه‌گذاران این حوزه رایزنی و بازارچه با‌صرف هزینه زیاد احداث شد اما هنوز مجوز فعالیت آن را صادر نشده است.

حمزه نژاد تصریح کرد: واحدهای تولیدی خوبی در این شهرستان وجود دارد که به‌رغم پاندمی ویروس کرونا و تعطیلی اجباری، کارگران و نیروهای خود را حفظ کردند که می‌توان به پارک تفریحی و گردشگری جنگلی جوارم اشاره کرد که با مدیریت درست، این مجموعه علی‌رغم مشکلات ناشی از کرونا همچنان سرپاست.

وی به طرح  «روستای بدون بیکار» که سرمایه‌گذاری در این طرح از سوی صندوق کارآفرینی امید و همچنین صندوق توسعه ملی انجام می‌شود، اشاره کرد و افزود: بنا شد این طرح در روستای «اساس» پل سفید اجرا شود؛ این طرح ایجاد فرصت شغلی در قالب طرح روستای بدون بیکار با پرداخت تسهیلات و توجه به ظرفیت روستاها و استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌های اجرایی دنبال می‌شود.

بوم گردی؛ فرصتی برای اشتغال‌زایی روستایی

حمزه ‌نژاد در بخش دیگر از سخنانش به موزه آلاشت به‌عنوان یک مکان گردشگری برجسته در خطه سبز شمال اشاره کرد و که مورد بی‌مهری قرارگرفته است، افزود: با رایزنی‌های صورت گرفته مقرر شد این مکان به‌عنوان موزه صنایع‌دستی در معرض دید گردشگران قرار گیرد.

وی از بوم گردی به‌عنوان ظرفیت مهم اشتغال‌زایی یادکرد و تشریح کرد: توجه به بوم گردی در طرح‌های اشتغال‌زایی شهرستان اشاره کرد و گفت: برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و آداب و سنن در روستاهای مازندران بستر مناسبی برای توسعه صنعت بوم گردی به شمار می‌رود و این صنعت از فرصت‌های بی‌بدیل برای ایجاد اشتغال روستایی در این استان محسوب می‌شود.

حمزه نژاد با تأکید بر اینکه ظرفیت بوم گردی استان باید باهدف ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در مناطق روستایی مورد بهره‌برداری قرار گیرد، یادآور شد: اداره میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری نقش خوبی در ایجاد اشتغال دارد و با فراهم کردن زمینه اشتغال مسیر ورود سرمایه‌گذاران را به این حوزه هموارمی کند.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز