مدیرعامل خیریه نذر اشتغال اصفهان مطرح کرد:
حدود 50 درصد کارگران در اصفهان غیررسمیاند
مدیرعامل خیریه نذر اشتغال اصفهان گفت: حدود 50 درصد جامعه کارگری استان اصفهان، کارگران غیررسمی هستند که مشکل معیشتی بیشتری دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، اکبر اخوان مقدم اظهار داشت: آدرس غلط در قانون کار معیشت کارگران بهویژه کارگران غیررسمی را با مشکل مضاعفی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: قاعده عرضه و تقاضا مطلوب و تایید شده بین المللی است؛ طبق این قانون هرچیزی در جامعه کمیاب شود، ارزش آن بالاتر می رود. پس اگر آمار بیکاری کاهش یابد، دستمزد کارگران بیشتر می شود.
مدیرعامل خیریه نذر اشتغال اصفهان یادآور شد: از سوی دیگر اگر ارزش افزایش حقوق کارگر زیاد باشد، بالا رفتن تورم نمیتواند آن را بی اثر کند.
وی تصریح کرد: 9 سال است که با حضور و نظر نمایندگان جامعه کارگری، قانون کار مصوب شده، در حالیکه این قانون در حمایت از کارگران بهویژه کارگران غیررسمی نیست.
اخوان مقدم با اشاره به اینکه دستمزد روزانه یک کارگر ایرانی حدود 200 دلار است خاطر نشان کرد: در حالی که یک کارگر در آمریکا، اروپا و حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حدود 200 دلار روزانه دستمزد دریافت میکند.
وی دلیل این کمی دستمزد را نیروی کار مازاد اعلام کرد و گفت: وقتی مازاد نیروی کار هست، دست کارفرما باز است و این قدرت را دارد که کارگران معترض به میزان دستمزد را اخراج و نیروی جدید را با هر مقدار دستمزدی که تمایل دارد جذب کند.
مدیرعامل خیریه نذر اشتغال اضافه کرد: وضعیت معیشت واقتصادی جامعه کارگری خوب نیست و در این بین کارگران غیررسمی بیشتر تحت فشارند، چراکه علاوه بر دستمزد بسیار کم، قانون کار، اجازه بیمه کردن این افراد را به کارفرما نمی دهد.
وی در پاسخ به خبرنگار ایلنا که پرسید در اصفهان چه میزان کارگر غیررسمی داریم، گفت: آمار کارگران غیررسمی در اصفهان طبق پژوهش های دانشگاه حدود 50 درصد است که بیشتر در حوزه روستاها هستند. کل آمار کارگران رسمی کشور نیز 7 میلیون نفر است و در استان های بزرگ به طور متوسط 40 تا پنجاه درصد و در استان هایی مانند سیستان بلوچستان بیش از 70 درصد جامعه کارگری غیررسمی هستند.
اخوان مقدم تاکید کرد: نمایندگان کارگری با حقوق ماهیانه 10 میلیون تومان در ماه که در جلسات قانون گزاری و مشاوره شرکت می کنند درد جامعه کارگر بهویژه کارگران غیررسمی را نمی فهمند که بخاطرشان بجنگند و در پی احقاق حق و حقوق این بخش از جامعه باشند.
وی آمار اشتغال خیریه نذر اشتغال را دو هزارنفر خواند و ادامه داد: هدف ما بیشتر نیروی کار در حاشیه شهر و روستا و کارگاه های غیررسمی است تا از این گروه حمایت کنیم. با اعطای وام 10 میلیون تومانی، حمایت از بنگاه های کوچک و همکاری شرکت بزرگ موفق به اشتغال این تعداد از نیروی کار شدیم.
مدیرعامل خیریه نذر اشتغال با بیان اینکه 35 درصد کارگران حداقل بگیرند افزود: این گروه کمترین میزان دریافتی حقوق را دارند و در شرایط اقتصادی موجود، به سختی روزگار می گذرانند.