خبرگزاری کار ایران

توضیحات انجمن واردکنندگان برنج ایران در‌باره خبری در ایلنا

توضیحات انجمن واردکنندگان برنج ایران در‌باره خبری در  ایلنا
کد خبر : ۱۱۳۱۴۸۵

انجمن واردکنندگان برنج ایران در نامه‌ای به ایلنا خواستار انتشار توضیحات زیر درباره خبری با عنوان «محدود کردن واردات برنج به نیازهای واقعی کشور و اجباری شدن استاندارد این کالای وارداتی» در این خبرگزاری شد. متن نامه به شرح زیر است .

 احتراما پیرو انتشار خبر ملاقات استاندار محترم گیلان با رییس محترم دفتر ریاست جمهوری تحت عنوان «محدود کردن واردات برنج به نیازهای واقعی کشور و اجباری شدن استاندارد این کالای وارداتی» در تاریخ 6 شهریورماه 1400، مواردی از سوی ایشان در خصوص وضعیت بازار برنج در آن خبر مطرح شده است که باید همراه با صداقت و انتقال واقعیت‌ها باشد، اما شائبه و مواردی دور از حقیقت در گزارش مذکور وجود دارد. لذا موارد ذیل را در راستای آگاهی رسانه و تنویر افکار عمومی به اطلاع می‌رسانیم.

ایشان که امکان بهره‌مندی و دسترسی به تمام گزارشات و اطلاعات موسسه تحقیقات برنج کشور و همچنین اداره کل استاندارد گیلان را دارند، قرین به خیر بود قبل از اظهارنظر، در خصوص اجباری بودن استاندارد برنج (استاندارد 127) که اخیرا نیز برای هفتمین بار مورد تجدید نظر قرار گرفته است، اطلاعاتی حاصل می‌کردند.

در حال حاضر استاندارد 127 برای واردات برنج الزامی است و سازمان محترم ملی استاندارد ایران و سازمان محترم غذا و دارو با اجرای سخت‌گیرانه استاندارد مذکور بر روندواردات برنج نظارت دارند. این در شرایطی است که زیرساخت‌های بین‌المللی برای برند شدن محصول مرغوب ایرانی و حضور در بازارهای جهانی به واسطه عدم اجباری بودن استاندارد مذکور برای برنج‌های تولید داخل بسیار ضعیف است.

در توضیح نظر ایشان که واردات برنج به عنوان تهدید آورده شده است، لازم به یادآوری است از سال 1399 با حذف ارز دولتی به واردات برنج ارزش ریالی آن تقریبا هم تراز با برنج‌های داخلی شده است و آمارها حاکی از کاهش 50 درصدی واردات از زمان تغییر نوع ارز تخصیصی و برقراری دوره ممنوعیت واردات می‌باشد، در سال‌های قبل از 1399 میزان واردات در حدود 1.2 تا 1.5 میلیون تن بوده است، به هر حال این روند واردات دیگر تهدیدی برای برنج ایرانی نیست. اکنون باید هشدار دهیم، عدم جبران کسری برنج کشور امنیت غذایی حداقل شش دهک از اقشار آسیب‌پذیر را هدف قرار داده است و خروج این محصول از سبد غذایی این اقشار، تهدیدی جدی است.

بیم این می‌رود با انتقال اطلاعات ایشان به عنوان مسئول بزرگ‌ترین استان تولیدکننده برنج، برنامه‌ریزی‌های دولت محترم سیزدهم در تامین امنیت غذایی کشور با چالش و اختلال روبرو شود.

متاسفانه نگاه تک بعدی برخی مسئولان دولت قبل و ناآگاهانه همراه شدن آنان با منفعت طلبی برخی فعالان زیاده‌خواه بازار، موجب شده تا سیاست دست و منطقی تامین کسری و نیاز کشور به دومین محصول غذایی پرمصرف بعد از گندم دچار چالش شود.

بدون شک حمایت از تولید داخلی برای هر فرد ایرانی متعهد به نظام  مقدس جمهوری ‌اسلامی در اولویت است، اما باید واقعیت محدودیت تولید خصوصا در سال‌هایی که کشور با معضل کم‌آبی و خشکسالی درگیر است را در نظر داشته باشیم.

به اهمیت امنیت غذایی و حمایت از اقشار ضعیف و کم‌برخوردار که قطعا جزو اولویت‌های دولت متعهد و انقلابی سیزدهم می‌باشد نیز باید توجه ویژه کرد.

امید است مسئولان محترم دولت بی توجه به سیاه‌نمایی‌ها و اخبار غیرواقعی با استناد به واقعیت‌ها و مشاوره تشکل‌های بخش خصوصی تصمیماتی اتخاذ نمایند که از تحمیل هزینه بر تولیدکنندگان، بازرگانان، اصناف و مردم جلوگیری شود.»

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز