مدیرکل امور عشایری اردبیل اعلام کرد:
صدور 17 هزار کارت هوشمند عشایری در استان اردبیل / شناسایی 12 هزار و 800 خانوار عشایری در استان
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از صدور 16 هزار و 970 کارت هوشمند عشایری در استان خبر داد.
به گزارش ایلنا، معرفت آذری از صدور 16 هزار و 970 کارت هوشمند عشایری در استان خبر داد و گفت: هدف از صدور کارت هوشمند عشایری کنترل توزیع نهاده های دامی و آرد و جلوگیری از توزیع خارج از شبکه است.
وی افزود: داشتن ییلاق و قشلاق و کوچ در آن ها، وابستگی ایلی و وابستگی معاش اصلی افراد به شغل دامداری، سه مولفه مورد نیاز برای شناسایی قشر زحمتکش عشایر در استان است.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل گفت: با اینکه برآورد میشود عشایر واقعی استان اردبیل در حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار است، ولی اداره کل امور عشایری به تعدادی فراتر از این آمار ارائه خدمات می کند.
آذری ادامه داد: عشایر استان اردبیل با ۱۲ هزارو ۸۰۰ خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
وی گفت: عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ ابه زندگی میکنند.
این مسئول بیان کرد: عشایر استان سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید میکنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل اذعان کرد: هماکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
آذری افزود: عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند و شغل اصلی آن ها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.