ایلنا از فارس گزارش میدهد؛
دود قطعی برق صنایع تنها به چشم کارگران میرود/ کمبود برق بهانهای برای کاهش تولید سیمان در استان
قطعیهای برق مکرر در ساعات مختلف شبانه روز علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای صنعتگران ایجاد کرده سبب افزایش هزینه بهره وری و در نهایت گرانی قیمت تمام شده محصولات شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز قطعیهای مکرر برق در چند وقت اخیر در فارس مشکلات عدیدهای را در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، خانگی و... به وجود آورد. به گونهای که بخش عظیمی از فعالیتهای صنعت مختل شد و به بخشهای کشاورزی و خانگی نیز خسارات زیادی وارد شد. به گفته صاحبان صنایع و بخش کشاورزی خاموشیهای اعمال شده برخلاف زمانبندی ارائه شده توسط شرکت توزیع نیروی برق بوده و سردرگمیهای زیادی در برنامه کاری آنها به وجود آورد.
دود تمام مشکلات به چشم کارگران می رود
آن طور که شرفی رئیس خانه صمت فارس می گوید: دود تمام عوامل به چشم مصرف کننده و قشر آسیب پذیر و کارگران می رود و متاسفانه افرادی که کار ثابت ندارند و اقشار آسیب پذیر در تمام اتفاقات دولت متضرر می شوند.
رئیس خانه صمت فارس با بیان اینکه تمام افراد از خسارت هایی که قطعی برق برای صنایع و واحدهای صنعتی اطلاع دارند، می گوید: هرچند که ما از صنعتگران درخواست کردیم که میزان خسارت قطعی برق را اعلام کنند اما هنوز آنها در حال گرد آوری اطلاعات در این بخش هستند.
سهراب شرفی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه قطع و وصل و خاموش و روشن شدن ها خسارات زیادی را به واحدهای تولیدی وارد می کند، می افزاید: مرسوم است تا واحدهای تولیدی موجود که در کشورهایی که در برق رسانی با مشکل مواجهند از کنتور و ژنراتور جداگانه استفاده کنند.
رئیس خانه صمت فارس با بیان اینکه قطعی برق در نهایت باعث افزایش ژنراتور می شود که این مهم مشکلاتی را برای تولید کنندگان ایجاد می کند، می گوید: افزایش بهره وری، گران شدن هزینه ها برای تاسیس کارخانه ها باعث می شود تا بار سنگین مالی بر دوش صنعتگران بیفتد.
شرفی با اشاره به اینکه قطعی برق علاوه بر ایجاد خسارت در بخش تولید باعث می شود تا بخشی از هزینه های صنعتگران در تامین ژنراتور مصرف شود، می گوید: در نهایت تمام این عوامل سبب می شود تا هزینه های تمام شده محصولات افزایش یابد و قشر مصرف کننده با مشکلات متعددی مواجه شود.
قطعی برق باعث 55 تا 60 درصدی ریزش کار شده است
شرفی با اشاره به اینکه در حال حاضر قطعی برق باعث 55 تا 60 درصدی ریزش کار شده است می افزاید: در حال حاضر حدود 32 هزار نفر در بخش گردشگری از کار بیکار شده اند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی ضعف در برون رفت کالا از کشور به دلیل ضعف در ارتباط منطقه ای و قطعی برق سبب شده تا میزان بیکاری در کشور افزایش پیدا کند می گوید: عدم مدیریت منابع در کشور باعث شده تا شاهد آسیب های در بخش هایی مانند برق باشیم.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه در صورتی که سوء مدیریتها کنترل نشود شاهد افزایش قشر آسیب پذیر خواهیم بود، می گوید: در شرایط فعلی قشر متوسط جامعه به سمت فقیر شدن حرکت می کند.
قطعی برق بهانه ای برای کاهش تولید سیمان
رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شیراز با بیان اینکه در حال حاضر بازار سیمان حال و روز خوبی ندارد می گوید: هرچند که ما قبل اواسط سال 99 فروش سیمان به صورت عادی انجام می شد و کارخانجات سیمان استان این محصول را به صورت اعتباری به عاملان فروش می فروختند که در نهایت فروش سیمان از طریق بازار بورس از اواسط سال 99 مشکلات متعددی را در این بخش ایجاد کرد.
پرویز حسین پور در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه سهمیه بندی کردن برق، مازوت و .... توسط دولت باعث شد تا کارخانجات فرش سیمان به همین بهانه محصولاتشان را به صورت قطره چکانی وارد بازار کنند و بیشتر محصولاتشان را به دیگر کشورها صادر کنند می افزاید: تمام این عوامل باعث شد تا بازار سیمان با مشکلات متعددی مواجه شوند و این در حالی است که کارخانجات سیمان فارس و فارس نو در مقطعی از سیمان این محصولات را تنها به دلالانی که فاقد پروانه و مجوز بودند ، می فروختند ؛ این در حالی است که افرادی که دارای پروانه هم بودند از خرید سیمان باز می ماندند.
رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شیراز با بیان اینکه کارخانجات سیمان روزانه 10 الی 15 کامیون سیمان به دلالان می فروختند بیان می کند: این مشکلات تا پایان سال 99 ادامه داشت که کاهش تولید سیمان توسط کارخانجات در سال جاری و فروش این محصول به دلالان باعث شد تا نبض قیمت این محصول در شیراز به دست دلالان بیفتد و آنها از هر راهی برای گران کردن این محصول استفاده کنند.
حسین پور با اشاره به اینکه افزایش 40 درصدی قیمت سیمان از اوایل خرداد ماه سال جاری باعث شد تا میزان تولید کارخانجات افزایش یابد ادامه می دهد: در این شرایط وضعیت سیمان در حال رسیدن به یک شرایط نرمال بود که عرضه سیمان از طریق بازار بورس باعث شد تا کارخانجات فارس و فارس نو قیمت سیمان را که در گذشته تنی 460 هزار تومان بود با نرخی بالغ بر 820 هزار تومان در بازار بورس ارائه دهند این در حالیست که سیمان فارس نو در مقطعی زمان قیمت هر تن سیمان را به 1 میلیون و 200 هزار تومان افزایش داد که توسط بازار سرمایه باطل شد.
رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شیراز با اشاره به اینکه قطعی برق باعث شد تا مشکلات بازار سیمان افزایش یابد می افزاید: طبق نامه نگاریهایی که با سازمان صمت جهت کاهش قیمت سیمان انجام دادیم ارگان ها قیمت سیمان در بازار بورس را کاهش دادند و قیمت هر تن سیمان به تنی حدود 420 هزار تومان رسید.
دستان کارخانه های سیمان و دلالان در یک کاسه است
حسین پور با اشاره به اینکه کاهش قیمت سیمان باعث شد تا وضعیت بازار سیمان در شیراز به حالت عادی بازگردد، می گوید: شرایط بازار سیمان در شیراز به کارخانجات فارس و فارس نو بستگی دارد و این در حالی است که افزایش قیمت سیمان در بازار بورس باعث آشفتگی بازار سیمان می شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شیراز در ادامه با بیان اینکه کارخانجات سیمان تعدادی افراد را به عنوان دلال به کارگرفته اند تصریح می کند: قطعا دلالان قسمت و جزئی از بعضی از کارخانه های سیمان به شمار می رود.
وی با بیان اینکه فروش سیمان در بازار سرمایه باعث شده تا بسیاری از عاملان فروش نتوانند این محصول را خریداری کنند خاطر نشان می کند: خرید سیمان توسط دلالان از نکاتی است که جای ابهام دارد.
حسین پور در ادامه با بیان اینکه مشخص نیست چه اتفاقی در بازار سیمان در حال رخ دادن است تصریح می کند: قطعی برق باعث شد تا کارخانجات سیمان با سهمیه کامل فعالیت نکنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی شیراز می گوید: اگرچه قیمت یک پاکت سیمان در سال گذشته حدود 35 هزار تومان بود اما ورود این محصول به بازار بورس باعث شد تا قیمت سیمان به کیسه ای 55 هزار تومان افزایش پیدا کند.