در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
اقدامات نیروهای دولتی و نظامی در خوزستان قابل توجه است/ بزودی اتفاقات خوبی در استان رقم میخورد/ آب را منتقل نکنند خوزستان خشک نمی شود
نماینده شهرستان های ایذه و باغملک با اشاره به فقر وتنگدستی مردم و بیکاری جوانان ایذه و مشکلات بی آبی این شهرستان، گفت: اگر مشکلات برطرف شوند شاهد تنش های اجتماعی در این شهرستان ها نخواهیم بود.
عبدالله ایزدپناه در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: کمبود آب شرب و مشکلات فاضلاب و کشاورزی در برخی از شهرستان های خوزستان با مطالباتی که از سوی مردم شکل گرفت باعث تنشهایی در این استان شد.
وی افزود: مردم ایذه هم مانند سایر خوزستانیها مطالباتشان را مطرح کردند و تجمعاتی داشتند که متاسفانه تا حدودی توسط برخی بد خواهان به سمت انحرافات کشیده شد. ولی با این وجود مردم گاهی باید در تجمعات حق و حقوق شان را به دولت مردان و مسئولان اعلام کنند. منتهی در این بین عدهای هم می آیند و مشکل ایجاد می کنند که صف مردم از آنها جدا است.
عمده مشکلات ایذه بیکاری جوانان است
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس ادامه داد: خواسته مردم خوزستان و شهرستان ایذه دریافت آب شرب و کشاورزی است. و یکی از مشکلات اساسی این شهرستان موضوع بیکاری جوانان است که نرخ بیکاری در استان خوزستان و بویژه در شهرستاهای شمال و شمال شرق بسیار بالا است.
باید صبر کرد تا ابهامات در مورد کشته شدن جوان ایذه ای برطرف شود
ایزدپناه با اشاره به اینکه در تجمعات اعتراضی روزهای گذشته ایذه یک جوان 18 ساله متاسفانه کشته شد،افزود: عوامل این حادثه توسط نیروهای امنیتی تحت تعقیب هستند. با خانواده این جوان هم که در یکی از روستاهای بخش سوسن شهرستان ایذه زندگی می کنند دیدار کردم که گفتند پسرشان برای دیدن یکی از اقوام به شهر ایذه رفت که این اتفاق برایش رخ داد. خود خانواده این جوان هم از اینکه چگونه این اتفاق برای پسرشان افتاده است اظهار بی اطلاعی کردند و باید صبر کرد تا ابهامات در مورد نحوه کشته شدن این جوان برطرف شود.
جمعیت روبه رشد نیاز به خدمات رفاهی بیشتری دارد
وی گفت: در ایذه هزاران جوان بیکار و بلاتکلیف اند که این جوانان نیاز به شغل و آینده دارند. دولت آینده باید فکری برای این عزیزان بکند. در کنار بیکاری جوانان زیرساخت های عمرانی این شهرستان از جمله آب، فاضلاب و جاده ها نیز مشکل دارد. البته ناگفته نماند خدمات خوبی هم در این شهرستان صورت گرفته اما باید بررسی بیشتری درباره مشکلات ایذه صورت بگیرد. با توجه به فرهنگ مردم شهرستانهای لر و عرب نشین فرزند آوری به شکل مطلوبی در استان خوزستان رو به رشد است که این جمعیت در حال رشد نیاز به خدمات رفاهی بیشتری دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس اضافه کرد: برنامهریزیهایی که برای مدیریت جامعه و اشتغال در استان خوزستان شکل گرفت نتوانست پاسخگوی نیاز استان باشد و در حال حاضر مشکل بیکاری بزرگترین مشکل استان است. اگر جوانان خوزستانی دارای شغل باشند تنش های اجتماعی استان هم از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: در روزهای گذشته نمایندگان و دولتمردان در استان خوزستان دیدارهایی داشته و جلسات متعددی با وزیر نیرو، معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی داشتهاند که امیدوارم نتایج خوبی برای حل مشکلات بی آبی در استان را در پی داشته باشد. تصمیمات خوبی هم هفته پیش در ستاد مدیریت بحران برای حل خسارت های وارده به کشاورزان و دامداران به دلیل بی آبی و برای حل مشکل آب گرفته شد. چند روز قبل هم که معاون رئیس جمهور آمد و آخرین وضعیتها در خوزستان را مورد بررسی قرار گرفت قرار شد ادامه کار از سوی دولت فعلی و سپس انتقال به دولت بعدی گرفته شد.
ایزدپناه ادامه داد: چند روز پیش نیز جمعی از نمایندگان استان خوزستان دیداری با رئیس جمهور منتخب داشتند و ایشان گزارشی از وضعیت خوزستان از ما خواست که به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان گزارشی را تنظیم و به وی ارائه دادم که در دستور کار دولت جدید قرار گرفت. با توجه به اقداماتی که طی روزهای اخیر از سوی بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان امام و نیروهای سپاه و بسیج و ارتش انجام شد امیدوارم در آینده نزدیک اتفاقات خوبی برای استان رقم بخورد. به نظرم توجه ویژهای در این چند روز از سوی مرکز به خوزستان شد.
از 27 مدیر شرکتهای پتروشیمی تنها 3 نفر خوزستانی است
وی تصریح کرد: شرکت های نفتی، پتروشیمیها و نیشکر در استان خوزستان بسیار قوی عمل می کنند ولی از 27 شرکت پتروشیمی در ماهشهر تنها سه نفر از مدیران خوزستانی اند و مابقی مدیران همگی پروازی و غیر بومی هستند و نیروی کارگر این شرکت ها بیشتر غیر بومیاند. در صورتی که بومیگزینی حق استان خوزستان است و باید در اولویت قرار گیرد.
خشکسالی و انتقال آب 2 عامل نابودی خوزستان
ایزدپناه ادامه داد: توسعه کشاورزی بدون آسیب بیشتر به محیط زیست منطقه میتواند راه حل مناسبی برای مشکل بیکاری جوانان خوزستانی باشد. زمانی که رهبر دستور دادند طرح 550 هزار هکتاری در سال 75 در استان خوزستان اجرا شود متاسفانه این طرح ناقص اجرا شد و فاز دوم آن در شهرهای شمال و شمال شرق اجرا نشد. اینکه هم اکنون در همه جای کشور خشکسالی است را قبول داریم اما این مشکل برای همه کشور است و تنها گریبانگیر خوزستان نیست و وقتی که با وجود این خشکسالی بخواهند آب را از سرشاخه های کارون، کرخه و مارون به سمت استان های دیگر هدایت و انتقال دهند دیگر برای استان آبی باقی نمی ماند. خوزستان یک جلگه حاصلخیز در ادوار گذشته بود که با خشکسالی و انتقال آب به نابودی کشانیده شد. البته اگر این انتقال آب برای مصارف شرب باشد به هیچ عنوان مخالف نیستیم.
بی انصافی است خوزستان را خشک تا جای دیگر را آباد کنند
وی گفت:اگر قرار باشد آب را برای مصارف کشاورزی، صنعت و غیره از سرشاخههای آب خوزستان به استانهای دیگر انتقال دهند بی انصافی است که آب کشاورزی و شرب استان خوزستان را خشک کنند تا جای دیگری را آباد کنند. اگر این اقدامات شکل نگیرد آب برای کشاورزی در استان خوزستان وجود دارد به شرطی که مدیریت شود حق آبه ما از آب کارون، مارون، دز و کرخه هم مشخص است. اخیرا در بحث تدوین سند سازگاری با کم آبی خوزستان، کارشناسان وزارت نیرو تصویب کردند که نیاز خوزستان در بحث کشاورزی شرب و صنعت چقدر آب می خواهد و این حق آبه باید حفظ شود و اگر این موضوعات برطرف شود ما مشکلی نخواهیم داشت.