فتحی خبرداد؛
افزایش ۵ درصدی سطح زیر کشت گلمحمدی نسبت به سال گذشته در آذربایجان شرقی
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت گلمحمدی نسبت به سال گذشته در استان، گفت: پیشبینی میشود امسال چهار هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در استان برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، اکبر فتحی در گفت و گو با خبرنگاران در مورد سطح زیرکشت گل محمدی آذربایجان شرقی در سال جاری، اظهار کرد: از مجموع یک هزار و ۴۴۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید گل محمدی، یک هزار و ۳۰۵ هکتار آن به گل محمدی بارور و ۱۴۲ هکتار آن به غیر بارور اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید گل محمدی استان بالغ بر چهار تن در هر هکتار است، افزود: هزار و ۳۵۰ تن معادل ۳۰ درصد از گل محمدی تولید شده در استان، جهت تهیه محصولات خانگی شامل مربا، شربت مصرف میشود و ۷۰ درصد مابقی معادل سه هزار و ۱۵۰ تن نیز در زمینه فرآوری گل محمدی مثل گلاب و اسانس استفاده میشود.
فتحی در مورد صادرات این محصول، اظهار کرد: ۲۵ واحد کارگاهی در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بسته بندی گیاهان دارویی در استان فعالیت و قسمت اعظم محصولات تولیدی را به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی و روسیه صادر میکنند.
وی ادامه داد: ارقام بومی این گل، ۹۰ درصد از سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهد و پنج درصد باقی نیز ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است.
رییس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در مورد وضعیت کشت گل محمدی استان در کشور، گفت: آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۱۴ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیرکشت باغات گل محمدی را دارد و رتبه پنجم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
فتحی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی استان در شهرستان اسکو و سپس آذرشهر قرار دارد و این مناطق از قطبهای مهم تولید گل محمدی و فرآوردههای آن در استان به شمار میروند؛ شهرستان های مرند، شبستر، مراغه، عجب شیر و تبریز نیز از جمله مناطقی هستند که کشت این گیاه در آنها انجام میشود.
رییس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از حمایت سازمان جهادکشاورزی در ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی گل محمدی خبر داد و گفت: با توجه به قرارگیری ۱۲ شهرستان در حوزه دریاچه ارومیه الگوی کشت متصور برای آینده استان در این ۱۲ شهرستان محصولاتی است که نیاز به آب کمتری داشته باشد و گل محمدی از جمله محصولاتی است که در مقایسه با محصولات مشابه و باغی نیاز آبی کمتری دارد و از سویی چون جزو گیاهان دارویی محسوب می شود، مورد حمایت جهادکشاورزی است.