پرداخت بیش از 100 میلیارد تومان تسهیلات به آسیبدیدگان کرونا در بخش گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بیش از 100 میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به آسیبدیدگان ناشی از کرونا در بخش گردشگری پرداخت شده است و ۶۷۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز در بانکها در مرحله پرداخت داریم.
به گزارش ایلنا علیاصغر مونسان در آیین افتتاح مرکز فرهنگی سعدی و تعدادی از پروژههای میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه ۶۷۰ هتل در کشور در حال ساخت است که ۱۷۵ مورد آن دارای ستارههای ۴ و ۵ است، افزود: قطعا افتتاح این طرحها آینده روشنی برای گردشگری را نوید میدهد.
وی ادامه داد: بیش از ۴۰۰ واحد هتل در دولت تدبیر و امید افتتاح شده و حدود ۲۰۰ واحد اقامتگاه بومگردی در بخش گردشگری نیز به بهرهبرداری رسیده که ظرفیت تختها را به ۴۶۰ هزار تخت رسانده است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اضافه شدن بخش طبیعتگردی به فعالیتهای گردشگری که عمدتاً فرهنگی و تاریخی بوده است، گفت: این مهم موجب جذب گردشگران شده و امکان رقابت را در منطقه برای ایران ایجاد کرده است.
مونسان بیان کرد: در حال حاضر ۱۸ مجموعه گردشگری در حال بهره برداری و در بدترین شرایط اقتصادی و تحریم توانستیم بیش از ۲۰۰۰ قلم اشیاء تاریخی در حراجهای خارجی به کشور عودت دهیم.
وی یادآور شد: بیش از 100 میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به آسیبدیدگان ناشی از کرونا در بخش گردشگری پرداخت شده است و ۶۷۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز در بانکها در مرحله پرداخت داریم.
وزیر میراث فرهنگی از احیای کاروانسراهای کشور و تبدیل آنها به هتل کارونسرا خبر داد و گفت: این اقدام با واگذاری کاروانسراها اجرایی شده است.
مونسان همچنین طرح تجاری سازی، برندینگ، بسته بندی و طراحی صنایع دستی را از دیگر اقدامات اخیر این وزارتخانه عنوان و خاطرنشان کرد: سال گذشته و در بخش صادرات صنایع دستی، بهرغم فراگیری بیماری کرونایی اما رشد این بخش متوقف و منفی نشد.
مونسان با اشاره به اینکه با بهره برداری از ظرفیتهای کشور در حوزه گردشگری، گوی رقابت گردشگری را از کشورهای همجوار ربودهایم، افزود: نسبت به واگذاری حق بهره برداری از برخی از واحدهای تاریخی به بخش خصوصی اقدام شد تا با جذب اعتبار این طرحها نسبت به بهره برداری و احیای ۵٠٠ باب خانه تاریخی در کشور اقدام شود.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به بودجه کم این وزارتخانه در خصوص مرمت و نگهداری ابنیه تاریخی، گفت: اگر بخواهیم مجموع اعتباراتی که در بودجه برای نگهداشت ٣۴ اثر ملی و ٢۴ اثر جهانی پیشبینی شده است را صرف این آثار کنیم سرانه بودجه نگهداری هر اثر نزدیک به پنج میلیون تومان خواهد بود.