مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خبر داد؛
ساماندهی نخاله های ساختمانی شهر اصفهان از مبدأ/ تولید روزانه 7 هزار تن پسماند ساختمانی در شهر اصفهان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: با راه اندازی سامانه مدیریت یکپارچه پسماندهای ساختمانی، روزانه از تخلیه سه هزار تن نخاله ساختمانی در اطراف و حریم شهر و ایجاد مشکلات محیط زیستی و بهداشتی جلوگیری می شود.
به گزارش ایلنا از اصفهان، رحیم محمدی اظهارداشت: سامانه مدیریت یکپارچه پسماندهای ساختمانی به صورت پایلوت در منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان اجرایی و این سامانه به زودی به سایر مناطق شهرداری تعمیم داده می شود.
وی ادامه داد: سامانه ساماندهی و استقرار سیستم مدیریت یکپارچه پسماندهای ساختمانی با صرف هزینه ای بالغ بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اجرایی شده است.
محمدی تاکید کرد: کاهش تخلیه غیرمجاز پسماندهای ساختمانی در سطح و حومه شهر، ساماندهی خودروهای حمل کننده پسماندهای ساختمانی، ساماندهی سایت تخلیه پسماندهای ساختمانی و بسترسازی برای استقرار سیستم بازیافت پسماندهای عمرانی و ساختمانی با اجرای این طرح محقق می شود.
تولید روزانه 7 هزار تن پسماند ساختمانی در شهر اصفهان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه روزانه 7 هزار تن پسماند ساختمانی در شهر اصفهان تولید می شود که 4 هزار تن فقط در سایت های ما مدیریت می شود، اظهار کرد: برای جلوگیری از پرتی تخلیه زباله نیاز به طراحی سامانه ای داشتیم که از مبدا تا مرحله تخلیه خاک برداری شناسایی شود و هم اکنون با اجرای این طرح کاهش سه هزار تنی تخلیه پسماند ساختمانی محقق می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به احداث خطوط جدید پردازش پسماند گفت: شروع به ساخت این طرح با اعتبار 37 میلیارد تومان از سال 97 آغاز شد که اکنون با بهره برداری از آن، 50 درصد به ظرفیت خطوط پردازش پسماند شهر اصفهان افزوده و از دفن 13 درصدی پسماند جلوگیری می شود.
وی با اشاره به اجرای احداث خطوط پردازش پسماند جدید اظهار کرد: خطوط یک و دو پسماند اصفهان، 30 سال و خط سه 18 سال قدمت دارد که نیاز به خطوط جدیدی با رویکردهای جدید وجود داشت.
محمدی یادآور شد: در طرح اجرای احداث خطوط پردازش پسماند، هر خط 250 تن افزایش ظرفیت دارد و کاهش 13 درصدی دفن پسماند و افزایش 100 درصدی جمع آوری اقلام روی خط رقم می خورد؛ توسعه پایدار، افزایش خلوص خوراک مورد نیاز، مناسب سازی محیط کار و افزایش کود آلی از دیگر مزایای جانبی اجرای این طرح است.
تکنولوژی هاضم بی هوازی
وی با اشاره به خرید و راه اندازی دستگاه هاضم بی هوازی در اصفهان اظهار کرد: فرآیندهای بعد از جمع آوری پسماند در ایران به سمت تولید کود به روش بی هوازی رفته است، ولی ما به دنبال تبدیل انرژی هستیم که یک راهبرد، استفاده از زباله سوزهاست و اکنون در برخی شهرها اجرا می شود، اما با توجه به اینکه این اقدام به علت نیاز آبی و هزینه بالا برای اصفهان توجیه پذیر نیست از تکنولوژی هاضم بی هوازی استفاده کردیم.
وی ادامه داد: این فناوری به شدت دوستدار محیط زیست است و شیرابه تولید نمی کند، همچنین مشکل بو برطرف و گازهای گلخانه ای مدیریت می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه هاضم بی هوازی با ظرفیت 30 کیلوگرم در اصفهان راه اندازی شد، گفت: راه اندازی این فناوری توانسته حداکثر تولید 5 مترمکعب روزانه بیوگاز را محقق کند که می توان آن را به برق تبدیل کرد.
اجرای فاز صنعتی هاضم بی هوازی
محمدی با بیان اینکه اجرای پایلوت هاضم بی هوازی در مدیریت پسماند، تضمین جذب سرمایه گذار جهت اجرای فاز صنعتی بوداظهار داشت: برای فاز صنعتی به دنبال مذاکرات با مجموعه مپنا با ظرفیت 250 تن هستیم تا این کار برای اولین بار در ایران در اصفهان بومی سازی شود.
استفاده از تکنولوژی پیرولیز
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: برای جلوگیری از دفن ضایعات از تکنولوژی پیرولیز استفاده کردیم تا این مواد را به نفت تبدیل می کنیم؛ برای بهره برداری از این اقدام سرمایه گذاری یکی از شرکت های بنیاد برکت را خواهیم داشت که به درآمدزایی سالانه 230 هزار دلاری خواهد رسید.
وی افزود: خروجی این کارخانه تولید گازوئیل است و می تواند برای شهرداری درآمد داشته باشد که بر همین اساس 10 تن آن تا مهرماه بهره برداری می شود.