در گفت وگو با ایلنا مطرح شد؛
اصفهان رکورددار بیشترین سرمایهگذاری در شهرک های صنعتی/احداث شهرک صنعتی پوشاک در اصفهان
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان گفت: استان اصفهان رکورد دار بیشترین مراجعه کننده برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی در کشور است.
یکی از بزرگ ترین مشکلات کشور در حوزه اقتصاد، تاسیس شهرک های صنعتی بدون تامین زیر ساخت ها و سردرگمی فعالان این حوزه برای دریافت امکانات در این شهرک ها است. مشکلی که بخش عمده آن متوجه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است که در راستای شعار تبلیغاتی خود در زمان انتخابات و تحقق وعده اشتغال، با همکاری دستگاه های مسئول قطعه زمینی را برای احداث شهرک صنعتی در اطراف حوزه انتخابی خود دریافت و به عنوان شهرک صنعتی برای تولید و اشتغال زایی به مردم معرفی می کنند.
استان اصفهان با بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی یکی از استان هایی است که بالاترین میزان شهرک های صنعتی را در خود جا داده و تا سال 97 بخش قابل توجهی از این شهرک ها مانند شهرک صنعتی بهارستان بدون هیچ امکانات و زیر ساختی رها شده بود. حالا اما محمد جواد بگی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان خبر از بیشترین میزان درخواست سرمایه گذاری در استان را برای این شهرک ها اعلام می کند.
همچنان با رکود سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی در استان اصفهان مواجه هستیم؟
خیر. بیشترین میزان تقاضا برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی در استان اصفهان ثبت شده است و در دو سال گذشته رکود کشور در این زمینه را شکسته ایم.
پس برای ادامه راه با مشکل خاصی روبرو نیستیم؟
منابع داخلی استان بسیارعالی است و در بالاترین سطح طی سی و پنج سال اخیر قرار داریم، ولی از لحاظ منابعی که به استان تخصیص یافته و تملک داریی در استان، در ضعیف ترین حالت ممکن قرار داریم. متاسفانه سازمان مدیریت به دلیل اینکه توسعه صنعت را به عنوان اولویت های دهم به بعد در نظر گرفته است، اعتبارات تملک دارایی ها را به تامین زیر ساخت تخصیص نمیدهد و در صورت موافقت مبلغ بسیار ناچیزی را در نظر می گیرد. به همین دلیل منابع تخصیص یافته مان بسیار کم است.
منظورتان از منابع داخلی چیست؟
مثلا امسال حدود ۱۳۰۰ هکتار به فاز عملیاتی شهرک های صنعتی استان یعنی برابر کل استان های کشور اختصاص داده ایم. یعنی کل استان های کشور در یک کپه ترازو و استان اصفهان در یک کپه دیگر قرار دارد. از بابت سرمایه گذاری نیز مشکلی نداریم و متقاضیان زیادی برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی به مامراجعه کرده اند.
با توجه به شرایط زیست محیطی حاکم بر اصفهان که از آلودگی هوا رنج می برد، شهرک های صنعتی جدید چگونه هستند؟ دوستدار محیط زیست یا افزایش دهنده مشکلات زیست محیطی؟
ما به سمت صنایع دانش بنیان، های تک، کم مصرف از لحاظ آب و انرژی وصادرات محور رفته ایم. در حال حاضر صنایع سبز مد نظر ما است و بر تولید محصولات صادراتی تاکید داریم.
در سال های اخیر و با توجه به تحریم ها، صادرات ما بیشتر به کشورهای عراق و پاکستان و افغانستان بوده که ارزش افزوده خاصی در پی نداشته است. آیا برنامه صادرات شما نیز حول این کشور ها است؟
خیر. نگاه ما فرا منطقه ای و کشورهای اروپایی است. به عنوان مثال احداث شیمی پارک در شهرضا به منظور تولید فراورده هایی است که صادرات بین المللی دارند. فرآورده های پروپیلن که از سراسر دنیا متقاضی خرید دارند در شیمی پارک شهرضا تولید می شوند.
بنا بر گفته های شما در حال حاضر با احداث شهرک های صنعتی بدون کار کارشناسی و به طور سلیقه ای مواجه نیستیم؟
اصلا و ابدا. احداث شهرک تخصصی طلا، فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی در اصفهان و شیمی پارک پروپیلن در شهرضا کاملا تخصصی و غیر سیاسی است.
چندی پیش حسن قاضی عسگر معاون اقتصادی استاندار اصفهان از راه اندازی شهرک تخصصی تولید کیف و کفش خبر داده بودند که با توجه به قیمت مواد اولیه و کیفیت محصولات نه برای تولید کننده و نه مصرف کننده مقرون به صرفه نیست. در این مورد چه نظری دارید؟
این شهرک در دستور کار شرکت شهرک های صنعتی نیست. در حال حاضر احداث شهرک صنعتی پوشاک را مد نظر داریم که نیاز مملکت است؛ بخصوص با افزایش قیمت ارز، واردات قاچاق پوشاک هم دیگر به صرفه نیست و احداث این شهرک برای تامین نیاز بازار داخلی توجیه اقتصادی دارد.