ایلنا از سمنان گزارش میدهد؛
عیدی شهرداری دامغان به شهروندان؛ قطع درختان کهنسال در آستانه روز طبیعت / شهروندان: نگرانیم پاساژ عقیق دیگری در راه باشد/ توقف بررسی پروندههای کمیسیون قطع اشجار در شهرداری
قطع اشجار در دامغان تمامی ندارد.در آستانه روز طبیعت به بهانه تهاتر شهرداری دامغان با بانک سپه برای تعریض خیابان امام تعداد 9 اصله درخت کهنسال در پارک موسی دشتی قطع شد.
حمیدرضا از اهالی محل که 45 سال دارد، در این باره گفت: زمانی که شهرداری با بانک سپه به تفاهم رسید تا ساختمان مذکور را تخریب کند طبق روال باید زمین معوض به بانک میداد اما چرا از فضای سبز پارک موسی دشتی داده است.
وی ادامه داد: با اینکه شهرداری در اقصی نقاط دامغان دارای زمین با کاربریهای مختلف است چرا از زمینهای دیگر برای انجام این توافق استفاده نکرده است؟
حسین یکی از کاسبان محل هم بیان کرد: با توجه به موقعیت محل، طبعا بانک به دنبال منافع بیشتر است ولی اینکه چرا شهرداری و شورا در سال ۹۴ که شهردار و اعضای شورای شهر فعلی در آن زمان هم دارای مسئولیت بودند حاضر به واگذاری زمین پارک و اصرار بر تغییر کاربری داشتند ، محل بحث است.
از سوی دیگر شورای شهر در همان جلسه تاکید کرد که شهرداری برای تهاتر مذاکره کند،اما تا کنون شهرداری و شورای شهر از ظرفیت مسئولان محلی و استانی برای بررسی موضوع و حل مشکل استفاده نکرده است .
محمد جوان 30 ساله دامغانی هم با اشاره به اینکه اولین مرتبه نیست که شهرداری اقدام به قطع درختان کهنسال در این شهر می کند،گفت: اگر برای متخلفان و افراد یا ارگانهایی که درختان را قطع کردند احکام قاطعی صادر و اجرا می شد دیگر شاهد چنین اقداماتی نبودیم.
محمد اضافه کرد: با توجه به ادغام چند بانک و موسسه مالی و اعتباری با بانک سپه و چندین شعبه در فاصله چند ده متری با محل ساخت ساختمان جدید این بانک در پارک موسی دشتی احتمال فروش یا اجاره به فروشگاههای زنجیره ای است.
حسین روشنفکر مسئول واحد روابط عمومی شهرداری دامغان در این باره گفت: با قرار گرفتن یکی از خیابانهای اصلی شهر (خیابان امام(ره)) در طرح تعریض، طبیعی است برای اجرای طرح همه اقدامات لازم باتوجه به شرایط، امکانات و توانمندی های شهرداری انجام پذیرد.
وی تصریح کرد: بدیهی است در اجرای طرح ها ممکن است تعدادی درخت و یا بعضاً حتی اماکن مذهبی از قبیل حسینیه و مسجد هم مورد تخریب قرار گیرد و حذف یا جابه جایی چند درخت در اجرای طرح امری اجتناب ناپذیر است.
مسئول واحد روابط عمومی شهرداری دامغان افزود: برای تملک املاک در طرح هم نیازمند تامین منابع مالی بوده و هم در اغلب موارد با مالکان توافق صورت می پذیرد که در مورد ساختمان بانک سپه، به دلیل موقعیت و نوع کاربری تجاری، مبلغ بالایی بابت تملک مورد نیاز بود که پرداخت آن در توان شهرداری نبود لذا توافق شد تا ساختمان بانک تخریب و در امتداد آن به سمت پارک جانمایی مجدد شود که مراحل قانونی آن طی شد.
وی اظهار کرد: بی انصافی است که طرح تعریض خیابان امام(ره) که با اجرای آن محسنات بسیاری شامل مبلمان شهری شد، با جابه جایی و حذف چند اصله درخت نادیده گرفته شده و شهرداری هم متهم به قطع اشجار شود.
روشنفکر ادامه داد: قطعا شهرداری در کنار مراقبت از فضای سبز شهری، توسعه فضای سبز را هم به تداوم انجام میدهد لذا این گونه قضاوت های دور از انصاف چهره خدمات شهرداری را خدشه دار نمی کند.