خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با ایلنا مطرح کرد:

تعدیل آب چاه‌های کشاورزی امکان‌پذیر نیست/ زنگ خطر جدی برای امنیت غذایی کشور

تعدیل آب چاه‌های کشاورزی امکان‌پذیر نیست/ زنگ خطر جدی برای امنیت غذایی کشور
کد خبر : ۱۰۴۷۵۱۸

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس گفت: تا قبل از اجرای الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی هیچ تعدیل آب چاهی مورد قبول نیست .

به گزارش ایلنا از کاشان، سید جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا  در مورد کاهش سهمیه آب کشاورزان اظهار داشت: تعدیل پروانه آب چاه های کشاورزی توسط شورای حفاظت آب فرمانداری بررسی می‌شود و تا قبل از اجرای الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی هیچ تعدیل آب چاهی مورد قبول نیست .

وی افزود: طی آخرین مصوبه ای که کمیسیون کشاورزی با وزارت نیرو داشته است پروانه آب چاه‌های کشاورزی به شورای حفاظت از آب شهرستان و استان واگذار شده است و تعدیل پروانه آب چاه را به صورت قبل نداریم.

 ساداتی خاطر نشان کرد: از رئیس جهاد کشاورزی شهرستان می‌خواهیم که در جلسات شورای آب در فرمانداری موضوع بررسی شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به تغییر کاربری اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در یک دهه اخیر کاربری بیش از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی و باغی کشور تغییر کرده و حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن غیرمجاز بوده که این مسئله زنگ خطری برای حوزه کشاورزی و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است.

وی تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی به صورت جدی به موضوع تغییر کاربری غیر قانونی ورود می کند.

افزایش ۳۰ هزار میلیاردی اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی

ساداتی‌نژاد با اشاره به اینکه در جریان بررسی جزو ۲ تبصره ۱۳ لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در راستای حمایت از صندوق بیمه محصولات کشاورزی اعتبار این صندوق از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۳۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد، اظهار داشت: اعتبار صندوق بیمه دام و طیور نیز از یک هزار و ۲۰۰میلیارد ریال ۲ هزار میلیارد ریال افزایش داده شد.

وی افزود: مقرر شد بر اساس تبصره هشت لایحه بودجه سال آینده به ازای هر متر مکعب برداشت آب از آبخوان‌ها، حداکثر معادل ۲۰۰ریال از کشاورزان دریافت و ۵۰ درصد آن در حوزه فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان داری و ۵۰درصد باقی مانده در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و نیرو قرار بگیرد.

ساداتی‌نژاد با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه بیمه کشاورزی عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در این حوزه عدم پرداخت خسارت به موقع یا عودت کمترین مبلغ است، آن هم به دلیل اینکه بیمه بر اساس تولید تنظیم می‌شود؛ در حالی که کشاورز وقتی دچار خسارت می‌شود عملاً درآمدی هم که دارد از بین می‌رود، بنابراین این مورد یکی از اصلی‌ترین محورهای بحث در این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۹۸-۹۷ بر اساس قانون  دو هزار و 400 میلیارد تومان برای بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده بود که سعی می‌کنیم امسال به حداقل دو برابر آن افزایش پیدا کند.

‌‎ ساداتی نژاد در ادامه با اشاره به اینکه تنها 10درصد از اراضی کشاورزی کشور سند دریافت کرده‌‌اند ، اظهار داشت: اجرای قانون حدنگار از سال 94 آغاز و باید بر اساس آن صدور اسناد تمامی اراضی کشاورزی تا سال 99 به پایان می‌رسید، اما تا کنون تنها 10درصد از 18 میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور سند دریافت کرده‌اند و 4 درصد از اراضی آماده دریافت سند هستند که بسیار ناچیز است.

همزمان با هفته منابع طبیعی و پویش درخیاری در کشور نماینده مردم کاشان و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با کاشت درخت در دانشگاه آزاد کاشان به این پویش پیوست.

سید جواد ساداتی نژاد ضمن حضور در دانشگاه آزاد کاشان و کاشت درخت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی را به مردم تبریک گفت و اظهار داشت: از مردم عزیز خواستارم تا با کاشت درخت در منازل خود هم فضای سبز و دلنشینی را برای منطقه رقم بزنند و هم میراث انسانی بهتری برای آیندگان به جای بگذارند.

وی افزود: از نمایندگان مجلس نیز می خواهیم با پیوستن به پویش درخیاری در اسفند ماه امسال، کاشت درخت بیشتری را برای کشور رقم بزنند و با فرهنگ سازی میراث اجداد ما را به آیندگان معرفی کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز