خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان :

استفاده از منابع آبی ، هرمزگان را از واردات لارو بی‌نیاز می‌کند

استفاده از منابع آبی ، هرمزگان را از واردات لارو بی‌نیاز می‌کند
کد خبر : ۱۰۳۰۹۶۸

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: کانال‌های روباز آبیاری دشت میناب، فرصت مناسبی برای پرورش لارو ماهی یا میگو هستند، با انجام این طرح استان هرمزگان از واردات لارو آبزیان بی‌نیاز خواهد شد.

 به گزارش ایلنا از بندرعباس، هوشنگ ملایی در نشست تخصصی آبزی‌پروری در آب‌های داخلی که با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل محیط زیست، معاون شیلات، رئیس خانه کشاورزی، نماینده نظام صنفی کشاورزی و نماینده نظام مهندسی در سالن جلسات شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت منابع آبی استان هرمزگان فرصتی مهم برای افزایش بهره‌وری مصرف آب و ایجاد پتانسیل اشتغال از طریق چاه‌‌هایی که تامین آب باغات را دارند محسوب می‌شود.

 وی ضمن تاکید بر ترسیم چارچوبی مشخص در بدو شروع این طرح، عنوان کرد: باید طرح‌ها را به تیپ‌بندی‌های مختلف تبدیل کنیم تا هزینه‌های کشاورزان برای اجرای این طرح به حداقل مقدار ممکن کاهش پیدا کند.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تصریح کرد: نظام مهندسی با همکاری مرکز تحقیقات، طرح را به صورت فنی مورد بررسی قرار دهد و تیپ ‌های مختلف طرح بر اساس شرایط مختلف و ظرفیت‌های کشاورز ارائه شود.

 ملایی بیان کرد: طی 2 هفته کمیته‌ای تخصصی متشکل از دستگاه‌های ذی‌الربط، دستورالعمل روند انجام طرح را مورد بررسی قرار خواهند داد.

 وی با ذکر این نکته که نباید فراموش شود هدف اصلی چاه‌ها، تامین آب مورد نیاز باغات است، خاطرنشان کرد: طرح ارائه شده نباید در ابعاد مصرف آب تغییری ایجاد کند؛ یعنی دبی آب ورودی و خروجی استخر تفاوت زیادی نداشته باشد.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان رودخانه‌های لب شور را از دیگر پتانسیل‌های مطرح شده در این طرح دانست و اذعان کرد: دامنه ای‌سی این رودخانه‌ها در اختیار مرکز تحقیقات قرار خواهد گرفت تا بررسی‌های لازم برای آغاز طرح انجام شود.

 ملایی یکی از فرصت‌های مغفول مانده در استان هرمزگان را چشمه‌های آب‌گرم دانست و تشریح کرد: دبی چشمه‌های آب‌گرم استان هرمزگان بین 20 تا 30 هزار متر مکعب بر ثانیه است که باید بررسی شود امکان پرورش گونه‌ای از آبزیان در این منابع آبی عظیم در هرمزگان وجود دارد یا خیر.

 وی با ذکر این نکته که 650 چشمه در استان هرمزگان وجود دارد، گفت: در شهرستان حاجی آباد، 250 لیتر بر ثانیه چشمه وجود دارد که این مقدار متناسب با میزان تخصیص یک سد است که ظرفیت مهمی برای توسعه آبزی‌پروری محسوب می‌شود.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به دبی 50 لیتر بر ثانیه بند انحرافی شهرستان جاسک، خاطرنشان کرد: می‌توان قبل از اینکه آب وارد کانال‌های آبیاری شود برای پرورش آبزی‌ها از منابع آبی موجود استفاده کنیم.

 ملایی با بیان اینکه لوله‌های آبیاری دشت میناب را به لوله‌های تحت فشار تبدیل می‌کینم، اظهار کرد: کانال‌های روباز آبیاری دشت میناب، فرصت مناسبی برای پرورش لارو ماهی یا میگو هستند. با انجام این طرح استان هرمزگان از واردات لارو بی نیاز خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز