صبح امروز انجام شد؛
افتتاح کتابخانه خیرساز با اختصاص ۱۵۰متر مربع زمین توسط شهرداری نیشابور
امروز طی مراسمی کتابخانه مرحوم فهیمه زینلی در زمینی به مساحت ۱۵۰ متر مربع اهدایی از سوی شهرداری نیشابور و زیربنای ۱۲۰متر مربع با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.
به گزارشخبرنگار ایلنا از نیشابور، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در جلسه تجمعی انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان نیشابور گفت: در حال حاضر ۲۸ طرح نیمهتمام کتابخانه در سطح این استان وجود دارد و برای اتمام آن بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که بخش عمده آن از محل کمکهای خیرین و نیم درصد سهم شهرداریها تامین میشود.
حجتالاسلام علی اکبر سبزیان افزود: طی ۲سال گذشته طرحهای نیمهتمام مانند کتابخانههای شهر بار ، عشقآباد و مرکزی در نیشابور و گرماب در فیروزه در اولویت قرار داشته است ولی پس از شیوع کرونا به دلیل شرایط ویژه با تاخیرهایی مواجه شدیم.
وی اظهار داشت: جهت تسریع در احداث برخی از این طرحهای نیمهتمام مانند کتابخانه خیرساز عشقآباد نیشابور که تاکنون حدود ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته باید ترک تشریفات انجام شده و از پیمانی به امانی تبدیل شود و دهه فجر امسال کتابخانه شهر بار که بالغ بر ۲میلیارد ریال تجهیزات و ملزومات نیاز دارد به بهرهبرداری میرسد.
وی عنوان کرد: پس از برگزیده شدن نیشابور به عنوان پایتخت کتاب، بانک ملت مبلغ ۲۰میلیارد ریال برای این طرح اختصاص داد اما بانک ملت تاکید دارد با این اعتبار بخشی از این طرح مانند آمفیتئاتر به نام این بانک ساخته و تحویل شود و پس از آن این بودجه تحویل داده شود که در عمل امکانپذیر نیست و برای آن راهحلهایی پیشنهاد شده و در حال حاضر برای طرح کتابخانه مرکزی شهرستان نیشابور با توجه به افزایش قیمتها باید ردیف اعتباری ملی در نظر گرفته شود.
سبزیان در مراسم آغاز بهرهبرداری از کتابخانه خیرساز زینلی در نیشابور تصریح کرد: پس از شیوع کرونا طرح استودیو کتاب برای گروههای سنی مختلف راه اندازی شد و در این قالب برنامههای آموزشی، نشستهای کتبخوان و گفتوگو محور در بستر اینترنت قرار میگیرد و از امروز که وضعیت بیشتر شهرهای استان از لحاظ شیوع کرونا زرد اعلام شده فعالیت کتابخانه های عمومی مجدد شروع شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه فضاهای کتابخانهای و ترویج کتابخوانی با اجرای برنامههای مختلف به خصوص در دوره شیوع کرونا به طور جدی در دستور کار قرار دارد اظهار کرد: روستاهای فدک در کاشمر و ابویسان در جغتای به عنوان روستاهای دوستدار کتاب استان خراسان رضوی در سطح ملی معرفی شدهاند و استان خراسان رضوی جشنواره کتابخانه رضوی سه سال متوالی و پویش خانواده کتابخوان رتبه نخست را کسب کرده و بدینترتیب سطح این استان نسبت به کل کشور به دلیل فعالیتهای ترویجی و استقبال شهروندان از کتابخانههای سیار مانند کتابخانه سیار کاشمر و تایباد و حاشیه شهر مشهد دارای رتبه خوبی است.
وی یادآور شد: باید به این نکته توجه داشت لازمه موفقیت در طرحها جدیت و پیگیری بوده و کتابخانههای عمومی تبدیل به دانش سرای آگاهی و مرکز تربیت و پرورش معلمان و کارگزاران آینده نظام و صدقه جاریه برای خیران نیکاندیش است.
فرماندار نیشابور نیز در این مراسم گفت: در رابطه با تفاهمنامه بانک ملت برای احداث کتابخانه مرکزی نیشابور باید واقعبینانهتر عمل میشد و گذشت زمان و نوسانات قیمتی باعث این تاخیرها شده است.
علیرضا قامتی با بیان اینکه برای این طرح باید ردیف اعتبار ملی در نظر گرفته شود تا شاخص کتابخانههای شهر نیشابور باید به میانگین استانی برسد افزود: برای اتمام سریعتر کتابخانه عشقآباد با توجه به اینکه حدود ۵ میلیارد ریال مورد نیاز است و با رایزنیهای انجام شده با ترک تشریفات هرچه سریعتر این طرح به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد: این محدودیتها سبب شد تجمعها و مراسمها کمرنگتر شود اما رسانهها و شبکههای مجازی شهرستان با اطلاعرسانی به موقع در آگاهسازی شهروندان قدم بزرگی برداشتند.
وی تصریح کرد: با همکاری شهروندان امروز میزان فوتیها در نیشابور از ۱۵ نفر به یک نفر و تعداد بستریها از ۲۵۵ نفر به کمتر از ۴۰ نفر رسیده و امیدواریم شهروندان با رعایت دستورالعملها هرچه زودتر شاهد وضعیت سفید در نیشابور باشیم.