پرنده نگری ظرفیتی برای توسعه گردشگری تالاب "شورابیل" اردبیل
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، ایجاد بستر های برنامه پرنده نگری را ظرفیتی برای توسعه گردشگری تالاب "شورابیل" اردبیل برشمرد.
به گزارش ایلنا، حسن قاسم پور در برنامه پرنده نگری به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر که با حضور جمعی از اعضای انجمن راهنمایان گردشگری استان اردبیل و کارکنان و محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان در تالاب شکار ممنوع شورابیل اجرا شد برنامه پرنده نگری در گردشگری حیات وحش را از جمله فعالیت های در حال رشد بر شمرد که علاقمندان خاص خود را دارد.
قاسم پور افزود: طرف داران این نوع از گردشگری به حفاظت از محیط زیست علاقه ای ویژه دارند و می توانند نقش یک همراه و همیار با حفاظت محیط زیست داشته باشند و به نوعی در اشاعه فرهنگ و احترام به طبیعت به عموم مردم نقش موثری ایفا کنند.
وی اظهار کرد: ترویج فرهنگ پرندهنگری، تشویق آحاد مردم بهویژه جوانان و دانشجویان برای حفاظت بیشتر از پرندگان و زیستگاههایشان، تماشا و لذت بردن از زیباییهای طبیعت، افزایش دانش افراد نسبت به محیط پیرامونی، ایجاد رابطه دوستانه با حیات وحش و تلاش برای حفظ محیط و جلوگیری از تخریب از جمله اهداف برنامه پرندهنگری در تالابها است.
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل با اشاره به اینکه تالاب شکار ممنوع شورابیل از ظرفیت بالایی برای برنامه پرندهنگری برخوردار است، افزود: امروزه پرندهنگری بهعنوان یکی از پرطرفدارترین رشتههای طبیعتگردی مورد استقبال علاقهمندان بسیاری است و اهمیت بسزایی در آگاه سازی عموم جامعه در حفظ و حراست از پرندگان دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: در طی سال برنامه پرندهنگری در سطح استان در چندین نوبت برای مخاطبان و علاقه مندان با استفاده از تجهیزات از جمله دوربین چشمی، تلسکوپ و دوربینهای عکاسی در تالاب های استان و تالاب شورابیل برگزار میشود که امیدواریم شهرداری و مدیریت مجموعه تفریحی و گردشگری شورابیل با ایجاد ایستگاه ثابت پرندهنگری در مجموعه گردشگری شورابیل پذیرای مسافران و علاقه مندان به محیط زیست و طبیعت دوستان باشند.
شعار روز جهانی پرندگان مهاجر با عنوان "حفاظت از تالاب ها برای آینده مشترکمان" انتخاب شده است و برنامه پرنده نگری در تالاب شکار ممنوع شورابیل به همت انجمن راهنمایان گردشگری استان برگزار شد.
تالاب شکار ممنوع شورابیل به وسعت 220 هکتار همه ساله پذیرای هزاران بال پرنده در 30 گونه مختلف از پرندگان از جمله حواصیل، اگریت، باکلان، اردک سرسبز، غاز، کشیم، کاکایی، آنقوت و سایر پرندگان مهاجر است.