معاون فرهنگی ارشاد:
ممیزی قانونمند شدهاست
رسالهای گذشته به علت ابهام در قوانین و آییننامهها شاهد اعمال سلیقه در ممیزی بودیم اما به اهتمام وزارت ارشاد و هیات نظارت؛ صدور مجوز کاملا قانونمند و اعمال سلیقه به حداقل کاهش یافت.
آیین تجلیل پیشکسوتان و خادمان نشر در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در این مراسم؛ سیدعباس صالحی، حسین نوش آبادی، برزین ضرغامی و جمعی از فعالان صنعت چاپ و نشر حضور داشتند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در ابتدای مراسم گفت: کتاب و کتابخوانی از مقولات مورد اهتمام رهبر انقلاب است و این خود یک فرصت تاریخی برای فرهنگ کشور است. ایران اسلامی با سابقه دیرین خود مهد اندیشه و کتابت بوده و با این پشتوانه میتواند یک جهش را تجربه کند.
صالحی افزود: حوزه نشر حلقههای متعدد و پیوستهای دارد اما چند مورد از بقیه مهمتر هستند و کارهای تاثیرگذاری در این حوزه صورت گرفته است. به عنوان مثال در بخش اقتصادی و حقوقی صنعت نشر؛ پرداخت بدهی ناشران داخلی و خارجی ازجمله این اقدامات صورت گرفته است. از دیگر موارد قابل تامل؛ واسپاریهایی است که برای کاهش تصدیگری دولت انجام شده است.
وی با اشاره به بحثنظارت و ممیزی به عنوان اصلیترین دغدغه جامعه فرهنگ و نشر گفت: در این دوره به کمک هیات نظارت که از اعضای شورای انقلاب فرهنگی هستند؛ نظارت بر کتابها و صدور مجوز ساختار پیدا کرد. سالهای گذشته به علت ابهام در قوانین و آییننامهها شاهد اعمال سلیقه در ممیزی بودیم اما به اهتمام وزارت ارشاد و هیات نظارت؛ صدور مجوز کاملا قانونمند و اعمال سلیقه به حداقل کاهش یافت.
صالحی در ادامه گفت: ازجمله فعالیتهای صورت گرفته در حوزه چاپ میتوان به تنفیذ امور چاپ به استانها و سعی در کاهش تمرکززدایی اشاره کرد. اقدامات خوبی در بحثآموزش صنعت چاپ هم درحال انجام است.
وی با اشاره به بحثهمگرایی نهادهای کتاف؛ گفت: بیتردید حرکتهای آغاز شده نیازمند همافزایی و همگرایی نهادهای مجموعههای مختلف است و یک وزارتخانه و معاونت به تنهایی نمیتواند کارهای اساسی و اصولی انجام دهد.
نادر قدیانی(رئیس سابق اتحادیه ناشران) نیز به نمایندگی از ناشران؛ از نیازها و خواستههای این صنف سخن گفت و ایجاد شورای عالی کتاب و تشکیل فروشگاههای زنجیرهای کتاب را ازجمله آمال و آرزوهای هر فعال صنعت نشر دانست.
قدیانی در رابطه با شورای عالی کتاب عنوان کرد: شهرداریها، شورای شهر، دولت و مجلس میتواند در کارگروههایی سامان یافته بودجههای فرهنگی حوزه کتاب را مدیریت کند تا مساله توزیع و کمبود ویترین در صنعت نشر حل شود.
این ناشر درباره فروشگاههای زنجیرهای کتاب هم گفت: فروشگاههایی مثل شهروند و رفاه میتواند درکنار مجموعه شهرکتاب به عرضه و فروش کالای کتاب بپردازند و این مساله قطعا در جاهایی که معضل کمبود ویترین کتاب وجود دارد؛ تاثیرگذار خواهد بود.
حسین استاد(نماینده حوزه کتابفروشان) نیز در ادامهی برنامه از کارهای صورت گرفته برای بهبود شرایط کتابفروشان تشکر کرد اما نگاه ویژه و تخصصی به کتابفروشی را از مهمترین مسایل مورد نیاز دانست.
وی با اشاره به بحثهایی که پیرامون معالیاتی کتابفروشان مطرح بود؛ گفت: چنانچه کتابفروشان از شرایط اقتصادی و مالی محکمی برخوردار باشند قطعا بهتر میتوانند کالای تولید شده صنعت نشر را به فروش برسانند.
وی با اشاره به هزینههایی زیادی که یک کتابفروش متحمل میشود؛ گم شدن حلقه کتابفروشی در صنعت چاپ را مشکل ساز و آسیب زننده دانست.
بهمن پورمند(رییس اتحادیه چاپخانهداران) هم به نمایندگی از گروه چاپ از واسطه صنعت بودن چاپخانهها سخن گفت و افزود: اگر نتوانیم میان پدیدآورندگان و مخاطبان پل ایجاد کنیم؛ مشکل فرهنگی خواهیم داشت. صنعت چاپ صنعت استراتژیک و ماندگار است و حتی بر پژوهشها و آفرینشها تاثیر میگذارد. بجاست در سالی که بنام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهانی نامگذاری شده، صنعت چاپ به عنوان نقطه تلاقی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: تخصیص ردیف بودجه مستقل برای چاپ تخصیص تسهیلات بلند و مدت و کم سود حمایت مالی در بخشهای مالیات، بیمه و کار ازجمله مواردی است که به بهتر شدن وضعیت صنعت چاپ کمک خواهد کرد.
در پایان برنامه نیز از پیشکسوتان و خادمان صنعت چاپ تجلیل شد و تعدادی از شرکتکنندگان به عنوان برنده در قرعهکشی معرفی شدند.