خبرگزاری کار ایران

سیدعباس صالحی:

گذشته پرافتخار ایران و لهستان سرفصل گسترش روابط فرهنگی دو کشور است

گذشته پرافتخار ایران و لهستان سرفصل گسترش روابط فرهنگی دو کشور است
کد خبر : ۲۲۱۳۳۱

در این پنج سده بخش مهمی از فرهنگ و هنر ایران به لهستان راه پیدا کرد و از آن طریق در دسترس کشورهای اروپایی قرار گرفته است.

نشست «۵۴۰ سال روابط دیپلماتیک بین ایران و لهستان» صبح روز یکشنبه(۱۸ آبان ماه) با حضور مونیکا اسمولن(معاون وزیر فرهنگ و میراثملی لهستان)، سیدعباس صالحی(معاون امور فرهنگی)، مدیران و معاونان وزارت امور خارجه و پژوهشگران و محققان تاریخی دو کشور در سازمان ایرانی مجامع بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی در این نشست گفت: دو کشور ایران و لهستان شباهت‌های گوناگونی با یکدیگر دارند و در تاریخ کهن هر دو کشور مدارای دینی رایج بوده است و ادیان و مذاهب همزیستی مسالمت‌آمیزی با یکدیگر داشته‌اند. هرچند گاه و بی‌گاه بیگانگان خواسته‌اند تضادهای دینی و مذهبی به وجود آورند اما وجدان هر دو ملت آن را برنتافته است.

معاون امور فرهنگی با اشاره به خاطرات و تجربیات تلخ دو کشور در طول تاریخ گفت: دو کشور خاطرات تلخ و زخم‌های سختی از تجاوزات خارجی داشته و دارند هرچند پس از هر اتفاق دشوار، دو ملت به بازسازی خویش پرداخته‌اند. همچنین گذشته پرافتخار دو ملت و پل ارتباطی فرهنگ شرق و غرب نیز شباهت مهمی است که این دو کشور را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

صالحی با ارج نهادن به روابط ۵۴۰ ساله دو کشور ایران و لهستان گفت: این روابط در سطوح دولت‌های دو کشور و در چارچوب روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بوده است و مبادلات فرهنگی گسترده‌ای میان دو کشور انجام شده است. در این پنج سده بخش مهمی از فرهنگ و هنر ایران به لهستان راه پیدا کرد و از آن طریق در دسترس کشورهای اروپایی قرار گرفته است.

وی افزود: این انتقال فرهنگی حوزه‌های گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد و شامل ترجمه متون ادبی و کلاسیک، صنایع دستی، معماری و نقاشی می‌شود.

معاون امور فرهنگی با اشاره به روابط دو کشور در حوزه آموزش عنوان کرد: رشته‌های ایران شناسی و زبان شناسی در دانشگاه‌های لهستان سابقه دیرینه‌ای دارند و یکی از قدیمی‌ترین حوزه‌ها در میان جوامع غربی است.

صالحی با اشاره به مهاجرت بیش از ۱۰۰ هزار لهستانی به ایران در دوران جنگ جهانی اول و دوم گفت: در این برهه تاریخی خاطرات دلنشینی در اذهان دو ملت به یاد مانده است و نسل‌ها در طول زمان به روایت آن پرداخته‌اند. آنچه که به آن اشاره شد خلاصه‌ای از روابط پر از مهر و محب در میان دو کشور است.

وی تاکید کرد: این گذشته تاریخی می‌تواند سر فصل مهمی برای تحکیم و گسترش روابط میان دو کشور در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و.. باشد. دو کشور گرچه فرسنگ‌ها از یکدیگر دورند اما در چنین افق تاریخی همسایه ملی و فرهنگی یکدیگر بوده و هستند.

سمینار یک روزه «۵۴۰ سال روابط دیپلماتیک بین ایران و لهستان» صبح روز یکشنبه(۱۸ آبان ماه) در سازمان ایرانی مجامع بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد. این نشست در سه بخش «تاریخ روابط ایران و لهستان»، «حال و آینده روابط ایران و لهستان» و «همکاری‌های فرهنگی ایران و لهستان» برگزار می‌شود و تا ساعت ۱۶ ادامه دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز