خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم:

آب شبکه خانگی در قم، آب معدنی است

آب شبکه خانگی در قم، آب معدنی است
کد خبر : ۸۴۵۵۱

استفاده از شبکه دوم آب شهری(دستگاه‌های کارت‌خوان آب شیرین) 40 درصد کاهش داشته است/ در سه ماهه اول امسال شاهد رشد 7 و نیم درصدی مصرف آب در قم هستیم که خطرناک است.

ایلنا: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم، با رد شایعاتی مبنی بر این که آب شرب شبکه خانگی قم، مجددا شور شده است، گفت: آب شبکه خانگی در قم به دلیل کیفیت بسیار بالا، گران ترین آب فعلی در کشور است و می‌توان آن را آب معدنی دانست. وی حتی در برابر سؤالات مکرر خبرنگاران در این خصوص گفت که به حضرت عباس(ع) آب قم شیرین شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، عبدالمجید توکلی بینا، صبح امروز چهارشنبه 5 تیرماه به مناسبت فرارسیدن هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بحث آب و صرفه جویی در آن، از مهمترین بحث‌های مطرح جامعه است، تا آن جا که حتی منابع مهم دینی و از جمله قرآن کریم هم روی آن تأکید فراوان دارند.

وی، در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: با تأمین آب شیرین قم از سرشاخه‌های دز، اگر چه استفاده از شبکه دوم آب قم(دستگاه های کارت خوان آب شیرین) 40 درصد کاهش پیدا کرده اما اثر آن بسیار کم است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم، در پاسخ به سؤالی در خصوص شایعات مطرح شده در بین برخی از شهروندان قمی مبنی بر این که آب مصرفی خانگی در قم، مجددا شور شده است، گفت: مردم قم به خاطر قول هایی که در سالیان گذشته در خصوص شیرین شدن آب قم داده می‌شد، حساسیت بالایی پیدا کرده‌اند.

توکلی بینا خاطرنشان کرد: فقط در چند روز گذشته، آب مصرفی یک منطقه از قم شامل خیابان فرهنگیان، خیابان نواب و دانشگاه پیام نور، به مدت چند روز شور شد که این موضوع هم به خاطر اقدامات شبکه سبز شهرداری بود.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص گلایه‌های برخی مردم قم از رسوبات موجود در آب مصرفی خانگی گفت: رسوبی که مردم در آب مصرفی می‌بینند موضوع خاصی نیست و این گلایه‌ها به این خاطر است که مردم قم در 11 سال گذشته به مصرف آب شیرین مصنوعی عادت کرده بودند، حال آن که آب مصرفی کنونی قم، یک آب با کیفیت بالا است.

وی افزود: یخ مصرفی مردم قم نباید به حالت بلور باشد، چون در این صورت مفید نخواهد بود؛ یعنی باید گفت املاح فعلی موجود در آب مصرفی مردم قم، خوب و مفید است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم تأکید کرد: آب مصرفی شبکه خانگی قم، به دلیل کیفیت بالا، قیمت بالایی برای دولت دارد به گونه‌ای که هزار لیتر آن 2هزار تومان برای دولت تمام می‌شود اما همین هزار لیتر به قیمت 250 تومان به مردم عرضه می‌شود.

توکلی بینا با بیان این که حدودا در روز یک خانواده 4 نفره قمی، هزار لیتر آب مصرف می‌کند، گفت: در سه ماهه اول امسال شاهد رشد 7 و نیم درصدی مصرف آب در قم هستیم که این امر بسیار خطرناک است.

وی افزود: البته از سال گذشته تا کنون، بسیاری از واحد های مسکونی از جمله واحدهای مسکونی مهر در منطقه پردیسان به مردم واگذار شده‌اند که این امر نیز در مصرف آب در قم مؤثر بوده است، اما با تمام این وجود برای مدیریت مصرف آب در قم، نیاز به کمک مردم داریم.

توکلی بینا تأکید کرد: همچنین باید تأمین آب فضای سبز قم از شبکه آب شهری جدا شود تا شاهد کاهش مصرف آب از این جهت باشیم و این امر نیز، نیاز به توجه جدی شهرداری قم به این موضوع دارد.

وی با بیان این که برای کاهش مصرف آب در جامعه، از روش های فنی و فرهنگی استفاده می‌کنیم، گفت: از شهروندان عزیز خواهش می‌کنیم برای کنترل مصرف آب، برخی از لوازم منزل خود از جمله چشمه‌های توالت فرنگی، دستگاه‌های آب شیرین کن و... را مورد بازدید روزانه قرار دهند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که هر روز در سراسر جهان، سهم انسان ها از آب مصرفی شیرین، کمتر می‌شود، گفت: امروزه کشورهای مختلف جهان برای بهره‌مندی از مدیریت منابع آبی، به تجربیات یکدیگر نیاز دارند و از این رو شاهدیم که هر ساله نمایندگان بسیاری از کشورها با سفر به ایران و قم، از تجهیزات اداره آب و فاضلاب قم بازدید می‌کنند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم، با بیان این که 6 طرح آب و فاضلاب ایران در حوزه آبفا، به عنوان طرح‌های برگزیده در سطح جهان شناخته شده‌اند، گفت: آخرین راه تأمین آب شرب قم از سرشاخه‌های دز است و این آب، گرانترین آب فعلی داخل ایران است.

توکلی بینا در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در ایام نیمه شعبان امسال به دلیل زائران فراوانی که به شهر قم و زیارت مسجدجمکران آمده بودند، 4300 لیتر آب را در یک ثانیه تصفیه کردیم که رکورد قابل توجهی است.

وی با بیان این که 40 هزار متر مکعب منبع ذخیره ساختیم که در هفته آینده آبگیری می‌شود، گفت: از دیگر اقدامات ما آغاز عملیات اجرایی ساختمان آزمایشگاه مرکزی قم است که تا کنون 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

همچنین کربلایی معاون شرکت آبفا قم با بیان این که اقداماتی برای نهادینه کردن مصرف صحیح آب خواهیم داشت، گفت: تبلیغات محیطی در سطح شهر، استفاده از ظرفیت برنامه‌های صدا و سیمای مرکز قم، سخنرانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در نمازجمعه، نصب ادوات کهنده مصرف در اماکن عمومی پرمصرف و.... از اقداماتی برای تبیین فرهنگ صحیح مصرف آب در بین شهروندان بوده است.

وی گفت: در سال گذشته حضور پررنگی در مراکز ابتدایی و پیش دبستانی قم داشتیم و با اجرای برنامه‌هایی در 700 مدرسه، آن‌ها را نسبت به امر صرفه جویی و فواید آن آشنا کردیم.

ارسال نظر