خبرگزاری کار ایران

براساس گزارش مرکز آمار ایران؛

چرخ صنعت گردشگری قزوین نمی‌چرخد

چرخ صنعت گردشگری قزوین نمی‌چرخد
کد خبر : ۲۱۷۴۴

تازه ترین اطلاعات مرکز آمار ایران نشان می دهد که قزوین جایی در فهرست 20 شهر مقصد گردشگری در سال 1390 نداشته است.

ایلنا- قزوین: تازه ترین اطلاعات مرکز آمار ایران نشان می دهد که قزوین جایی در فهرست 20 شهر مقصد گردشگری در سال 1390 نداشته است.این در حالی است که برای اولین بار طی سال‌های اخیر شهرهایی چون کرج و کرمان توانسته اند جایی در این فهرست بیست تایی پیدا کنند.بر اساس اطلاعات منتشر شده در طول بهار و تابستان سال گذشته نزدیک به 518 هزار سفر به مجموعه شهرهای استان قزوین انجام گرفته که از این میان 338 هزار سفر با اقامت شبانه و 180 هزار سفر بدون اقامت شبانه همراه بوده است.

به گزارش ایلنا و به نقل از ماهنامه صدای صنعت قزوین؛ این اطلاعات در جریان اجرای طرح آمارگیری گردشگران ملی در سال 1390 حاصل شده است. این در حالی است که بر اساس نتایج نخستین طرح آمارگیری از وضعیت توریسم داخلی در سال 1387، شهر قزوین نهمین شهر مقصد گردشگری کشور در فصل پاییز آن سال معرفی شده بود.

شهر مشهد چونان سال‌های گذشته همچنان در بالای این فهرست قرار گرفته است و شهر قم با حداقل دو پله صعود رتبه دوم مقصد گردشگران ایرانی را کسب کرده است. نکته جالب توجه در این فهرست کاهش رتبه شهر رشت می‌باشد. بر این اساس رشت به هفتمین مقصد گردشگری کشور مبدل شده است.

نتایج این طرح آمارگیری می گوید 58 درصد خانواده‌های ایرانی در بهار 1390 حداقل یک بار مسافرت کرده اند که این مقدار در تابستان این سال 4 درصد کاهش یافته و به 54 درصد رسیده است.

سهم قزوین از 40 میلیون مسافر عبوری

بنابر اعلام مسوولان محلی هر سال نزدیک به 40 میلیون گردشگر از قزوین عبور می‌کنند اما در این میان تنها 5 درصد یعنی چیزی نزدیک به دو میلیون گردشگر، قزوین را به عنوان مقصد گردشگری برمی‌گزینند. آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار نیز گویای این مطلب است و البته این برای شهری که به تنهایی 12 درصد آثار ثبت شده تاریخی کشور را در خود جای داده قابل قبول به نظر نمی‌رسد.

در مقابل رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان معتقد است که علت افول خورشید گردشگری منطقه، وضعیت جغرافیایی استان قزوین و نزدیکی آن به پایتخت است. این در حالی است که قم و کرج به عنوان مراکز استان‌های همجوار پایتخت توانسته اند در فهرست 20 شهر مقصد گردشگری قرار گیرند.

با وجود برنامه‌های سازمان‌هایی چون میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری جهت ایجاد جاذبه‌هایی تازه برای گردشگران داخلی طی چند سال اخیر به نظر می‌رسد اتخاذ این برنامه‌ها باعث رونق صنعت توریسم منطقه نشده است. این در حالی است که بودجه سازمان‌های مرتبط با موضوع گردشگری از سال 1388 به این سو هر سال تا 50 درصد رشد داشته است.

بر اساس سند توسعه سال  1404 استان قزوین،این منطقه بایستی در سال 1390 به عنوان مقصد تثبیت شده گردشگری شناخته می‌شد.

کارشناسان حوزه صنعت گردشگری همچنان معتقدند که زیرساخت‌های لازم جهت رونق این صنعت با سیاست‌های تبلیغی دستگاه‌های استان هماهنگ نیست. با وجود قول مساعد مسوولان محلی هنوز پروژه احداث چند هتل در مراحل مختلف ساخت متوقف شده است و میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه با وجود برخی مشوق‌ها هر سال کاهش داشته است.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز