محمدی، نماینده مردم قزوین در مجلس:
احیای وقف گامی اساسی در کوچک سازی دولت است
اولین نکته مورد تاکید در این قانون احیای موقوفات است که علاوه بر تاکید قانونی، متکی بر موازین شرعی و فقهی و منطبق بر آموزه های دینی ماست.
ایلنا - قزوین: نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: اولین نکته مورد تاکید در این قانون احیای موقوفات است که علاوه بر تاکید قانونی، متکی بر موازین شرعی و فقهی و منطبق بر آموزه های دینی ماست.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ داود محمدی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه مجلس در ماده 177 قانون برنامه پنجم توسعه چند محور را در راستای تقویت موقوفات و مقابله با سوء استفاده از موقوفات در نظر گرفته است، افزود: هدف محور دوم ماده فوق را توسعه موقوفات و استفاده بهینه از ظرفیت موقوفات است.
وی ادامه داد: در همین راستا باید دیدگاه ها در مورد اوقاف را نوسازی کرد و با روش های مدیریتی و نرم افزاری موقوفات را گسترش داد و مردم را به بزرگراه وقف رهنمون کرد، تلاش برای تحقق اصل 49 قانون اساسی و صیانت از وقف از حیث جایگاه حقوقی به عنوان مولفه های تاثیرگذار در احیاء و توسعه موقوفات است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: بی تردید نگهداری صحیح موقوفات و ایجاد اعتماد و اطمینان عمومی می تواند ما را در نیل به اهداف مذکور رهنمون کند به هر حال موقوفات به لحاظ نظر واقف باید به عنوان منبع درآمد و تولید ثروت به نفع محرومین جامعه صرف شود.
وی اصلاح و تقویت ساختار و توسعه تشکیلات وقف متناسب با برنامه های توسعه و رشد و تعالی خدمات و فعالیت ها وتلاش برای تحقق اصل 49 قانون اساسی و صیانت از وقف را از حیث جایگاه حقوقی به عنوان مولفه های تاثیرگذار در احیا و توسعه موقوفات برشمرد.
محمدی رویکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای توسعه وقف را مثبت ارزیابی کرد و گفت: فراکسیونی تحت همین عنوان تشکیل شده که 230 نفر از نمایندگان عضو این فراکسیون هستند استقبال این تعداد نماینده از وقف بیانگر اهتمام و اعتقاد مردم نسبت به وقف و موقوفات است.
نایب رئیس اول کمیسیون اصل 90 مجلس sشورای اسلامی با اشاره به این تعداد از نمایندگان در فراکسیون وقف را در هیچ یک از فراکسیون های دیگر مجلس شاهد نیستیم بیان کرد: به هر حال به نظر می رسد گره گشایی قانونی در موارد مورد نیاز با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبین جایگاه وقف در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور، حمایت از توسعه و عمران آبادنی و تبدیل بقاع متبرکه امامزادگان به قطب های فرهنگی، اعتلا و تعمیق و گسترش فرهنگ قرآنی و اسلامی در جامعه و محرومیت زدایی براساس نیات و امکانات خیراندیشان می تواند مثمر باشد.
محمدی افزود: بی تردید توجه ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری به این سنت حسنه نبوی بر مسئولیت خطیر قوای سه گانه در حمایت و پشتیبانی از وقف و استمرار حیایت پویا و اثر بخش آن جامعه اسلامی می افزاید.
نایب رئیس اول کمیسیون اصل 90 در بیان مولفه های اثربخش در توسعه فرهنگ وقف گفت: تامین و نهادینه سازی فضای اطمینان بخش برای واقفان و حمایت های حقوقی از موقوفات، حمایت و پشتیبانی از تصویب قوانین در صیانت و پاسداری از موقوفات و نشر می تواند به توسعه این فرهنگ کمک کند.اگر وقف را احیاء و گسترش دهیم به طور قطع گامی اساسی برای کوچک سازی دولت برداشته و می توانیم موسسات مختلف جامعه را بدون وابستگی مالی به دولت اداره کنیم.
محمدی افزود: ترویج فرهنگ وقف، حمایت از ترویج فرهنگ خیرخواهی و انسان دوستی و تاسیس و راه اندازی موسسات و بنیادهای فعال خیریه و تشکل های غیر دولتی یا سازمان های مردم نهاد خیریه و عام المنفعه نیز مواردی است که محمدی برای توسعه وقف آن ها را پیشنهاد داد.
وی بر لزوم ایجاد ارتباطی تنگاتنگ، منسجم و قوی بین سازمان اوقاف و امورخیریه و فراکسیون وقف تاکید و بیان کرد: اگر وقف را احیا و گسترش دهیم، به طور قطع گامی اساسی برای کوچک سازی دولت برداشتیم زیرا با سرمایه عظیمی که در حوزه وقف است می توان موسسات مختلف جامعه را بدون وابستگی مالی به دولت اداره کرد.
به اعتقاد نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در خانه ملت، به خاطر دلبستگی، احترام و علاقه ای که مردم به امامزادگان و بقاع متبرکه دارند، می توان از ظرفیت های مراکز مذهبی در رفع مشکلات جامعه و توسعه فعالیت های علمی و فرهنگی استفاده کرد.