سند راهبردی و اجرایی مدیریت آب برای کمک به کسری آب شرب مشهد تدوین میشود
کاهش سرانهٔ مصرف آب شرب، استفاده از روشهای نوین تصفیهٔ آب، انسداد چاههای غیرمجاز، تغییر الگوی کشت، ترویج و اجرای روشهای کنترل حجمی چاهها و بالا بردن کیفیت تصفیه پساب و افزایش نظارت بر مصرف آب چاهها از جمله مهمترین اقدامات است.
ایلنا: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی از تدوین سند راهبردی مدیریت آب کشاورزی شهر مشهد ظرف یک ماه آینده خبر داد.
به گزارش ایلنا از مشهد، محمدحسن واحدی در جلسهٔ بررسی مسایل آب کشاورزی مشهد گفت: بر اساس مصوبهٔ کارگروه مدیریت تامین و توزیع آب مشهد مقرر شده با هدف رفع مشکل کم آبی و مقابله با بحرانهای احتمالی جلسهای با هدف تعیین سقف مصارف آب شهر در حوزهٔ کشاورزی برگزار شود.
وی با اشاره به کمبود بارندگی در سالهای اخیر و کاهش آب سد دوستی افزود: حل مشکل آب شرب مشهد از طریق کاهش و مصرف بهینه آب کشاورزی، امری ضروری ست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی میزان آب مصرفی در حوزه کشاورزی مشهد را ۶۱ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: در راستای استفادهٔ بهینه آب در این بخش، تیم مدیریتی متشکل از نمایندگان دفاتر فنی و بودجهٔ استانداری، جهاد کشاورزی استان و آب منطقهای تشکیل خواهد شد.
واحدی افزود: این گروه کاری با هدف جمع آوری ایدههای تخصصی در راستای بهینه سازی مصرف آب در حوزهٔ کشاورزی اقدام به تشکیل جلساتی به روش مهندسی ارزش با شرکت افراد با تجربه و متخصص در حوزه آبرسانی خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تدوین سند راهبردی مدیریت آب کشاورزی شهر مشهد را از دیگر وظایف این تیم مدیریتی دانست و خاطرنشان کرد: پس از بررسی نظرات مطرح شده در جلسات، این سند راهبردی با تاکید بر انجام اقدامات کوتاه مدت و برنامه ریزی در افقی یک ساله و استفاده از اعتبارات مربوط به مدیریت بحران استانداری تدوین میشود.
وی به بررسی راهبردهای اجرایی به منظور مقابله با بحران کم آبی مشهد اشاره کرد و گفت: کاهش سرانهٔ مصرف آب شرب، استفاده از روشهای نوین تصفیهٔ آب، انسداد چاههای غیرمجاز، تغییر الگوی کشت، ترویج و اجرای روشهای کنترل حجمی چاهها و بالا بردن کیفیت تصفیه پساب و افزایش نظارت بر مصرف آب چاهها از جمله مهمترین اقدامات است.
واحدی ادامه داد: خرید چاههای کشاورزی در مسیر خطوط انتقال مشخص، ممنوعیت استفاده از منابع آب غرب مشهد برای مصارف جدید و استفاده از ظرفیت چاهها در مسیر خطوط انتقال از دیگر راهبردهای برون رفت از مشکل کم آبی مشهد است.
وی با بیان اینکه در مشهد هزار و ۲۳۶ حلقه چاه مجاز موجود است، ابراز امیدواری کرد: با استفادهٔ بهینه منابع آبی بخش کشاورزی از طریق احداث تصفیه خانه، بازچرخانی آب و استفاده مجدد پسابهای صنعتی تصفیه شده در بخش کشاورزی شاهد کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی باشیم.
گفتنی ست مقرر شد از جلسه آینده صدا و سیما به عنوان عضو در جلسات حضور داشته باشد و نقش فرهنگ سازی و اطلاع رسانی خود را به خوبی ایفا نماید.