اولین «اردو-مسابقه» افغانستانشناسی در استان البرز به کار خود پایان داد
آشنایی نسلهای دوم و سوم پناهندگان افغانی با موطن اصلی، فرهنگ، تاریخ، جغرافیا و جاذبههای كشور افغانستان و پرنمودن اوقات فراغت، از اهداف برگزاری این همایش بود.
ایلنا: اولین اردوی مسابقه افغانستانشناسی همزمان با سالروز استقلال افغانستان، با حضور معاون مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز، مسئولین کشوری و استانی، معتمدین، دانش آموزان و دانشجویان اتباع افغانی ۲۹و۳۰مردادماه جاری، در کمالشهر برگزار شد.
به گزارش ایلنا در کرج، پرویز کوثری، در این همایش گفت: با توجه به حضور۳۰ ساله مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران، نسل جدید فرزندان مهاجران افغانی که در ایران متولد شدهاند آشنایی کمتری با کشور افغانستان دارند.
وی ادامه داد: این همایش، متعاقب دریافت ابلاغیهای از سوی اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور، در میان دانش آموزان و دانشجویان افغانستانی ساکن استان البرز در سه سطح؛ راهنمایی، دبیرستان و دانشگاهی و فارغ التحصیلان، با برنامههای متنوع برگزار میشود.
کوثری ضمن تشریح چگونگی برگزاری این همایش، هدف از انجام آن را آشنایی نسلهای دوم و سوم پناهندگان افغانی با موطن اصلی، فرهنگ، تاریخ، جغرافیا و جاذبههای کشور افغانستان و پرنمودن اوقات فراغت آنان عنوان کرد.
وی در ادامه با ارائه گزارشی پیرامون آموزش و پرورش مهاجران در ایران، خطاب به جوانان و نوجوانان تبعه افغان افزود: کشور افغانستان برای بازسازی، آبادانی و شکوفایی به دانش و تجربهای که شما فرا گرفتهاید نیازمند است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری همچنین درخصوص اردوی کشوری افغانستانشناسی بیان داشت: از هر استان چند نفر در مسابقات افغانستانشناسی برگزیده شده و در نهایت در مسابقه کشوری که در ماههای آتی در استان فارس برگزار خواهد شد شرکت خواهند کرد.
همچنین در ادامه همایش، کلاس افغانستانشناسی در سه مقطع (راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه) همراه با پخش کلیپ و فیلم مستند در مورد افغانستان توسط دکتر مولایی، استاد فیاض و سرور رجایی از اساتید برجسته افغانستانی مقیم جمهوری اسلامی ایران، تدریس شد.
میزگرد خاطره گویی توسط تعدادی از اتباع افغان از دیگر برنامههای این همایش بود که هر کدام به بیان خاطرات خود از دوران پناهندگی و جنگ با ارتش سرخ شوروی سابق پرداختند.
در این مراسم علاوه بر میزگرد دست آورد پناهندگان در ایران و سخنرانی درباره بحرانهای پناهندگان افغانستان و اقدامات جمهوری اسلامی ایران توسط اساتید و تنی چند از دانشگاهیان پناهنده تبعه افغانستان، گروههای هنری افغانستانی نیز به اجرای موسیقی، سرود و قرائت شعر پرداختند.
در این همایش و مسابقه افغانستانشناسی که با شرکت بیش از ۱۵۰۰ دانش آموز و دانشجوی پسر و دختر افغانی انجام گرفت، شرکت کنندگان علاوه بر حضور در جلسات سخنرانی در کلاسهای افغانستانشناسی، اجرای سرود، از نمایشگاه افغانستانشناسی نیز بازدید به عمل آوردند.
برپایی نمایشگاه فرهنگی- هنری افغانستانشناسی در قالب غرفههای کتاب، عکس، پوستر، لباسها و غذاهای محلی و سنتی، زیورآلات، صنایع دستی، خوش نویسی و نقاشی مینیاتور، نیز گوشههای دیگری از این همایش بود.
گفتنیست در پایان این همایش علاوه بر اهداء جوایز به ۲۰ نفر از برندگان مسابقات افغانستانشناسی به تعدادی از دانش آموزان و دانشجویانی که در برپایی همایش و ایجاد نمایشگاه افغانستانشناسی فعالیت کرده بودند، نیز جوایزی اهدا شد.