معاون امور فنآوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران:
سامانه کارت هوشمند بازرگانی گامی در جهت ارتقای کیفیت سطح مبادلات تجاری
راهاندازی این سامانه علاوه بر تسهیل و تسریع در اجرای فرآیندهای تجارت خارجی، صحت ثبت اطلاعات کارتهای بازرگانی در سیستمهای اطلاعاتی گمرکات کشور را تضمین میکند.
ایلنا: مدیریت مؤثر و كارآمد فرآیندهای مرتبط با امور كارت بازرگانی با اجرای سامانه کارت هوشمند بازرگانی میسر خواهد شد.
به گزارش ایلنا در کرج محمود رضا اتفاقیان معاون امور فنآوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران در رابطه با رونمایی از سامانه کارت بازرگانی هوشمند در اتاق البرز اظهار داشت: با توجه به مزایای بهرهمندی از فنآوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان ابزار توسعه و ارتقادهنده فضای كسب و كار؛ راهاندازی و استقرار سامانه یكپارچه كارت هوشمند بازرگانی، بهعنوان یك سامانه فراگیر، مطمئن و تسهیلگر؛ برای مدیرت امور مرتبط با كارتهای بازرگانی و بر مبنای تفاهمنامه بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، اتاق تعاون مركزی در دستور كار اتاق ایران قرار گرفت.
وی افزود: با استقرار این سامانه، اتاقهای سراسر كشور، كلیه سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و اتاقهای تعاون شهرستانها تحت پوشش این سامانه قرار می گیرند و همه فرآیند عملیاتی مرتبط با اموركارتهای بازرگانی، در این سامانه بهصورت كاملاً هوشمند مدیریت میشود.
اتفاقیان اظهار داشت: اهداف كلان اجرای سامانه، مدیریت مؤثر و كارآمد فرآیندهای مرتبط با امور كارت بازرگانی، ایجاد وحدت رویه و یك پارچهسازی فرآیندهای مرتبط، برقراری ارتباط با سایر سامانههای مرتبط، كاهش زمان در گردش عملیات تجارت فرامرزی، فرهنگسازی و ترغیب فعالان اقتصادی به استفاده از تجارت الكترونیك، افزایش امنیت و جلوگیری از كاربردهای سوء است.
وی در خصوص مزیت های این سامانه افزود: این سامانه با برقراری ارتباط با سیستم کدینگ گمرک جمهوری اسلامی ایران و حذف مجموعه عملیات مربوط به تایپ و ثبت اطلاعات کارتهای بازرگانی در گمرکات سراسر کشور قابل اجرا است.
به اعتقاد وی راهاندازی این سامانه علاوه بر تسهیل و تسریع در اجرای فرآیندهای تجارت خارجی، صحت ثبت اطلاعات کارتهای بازرگانی در سیستمهای اطلاعاتی گمرکات کشور را تضمین میکند.
به اعتقاد وی صدور کارت بازرگانی هوشمند امکان ارزیابی عملکرد تجار و طبقهبندی آنها به لحاظ کمیت، کیفیت و نوع صادرات و واردات و بازارهای هدف را بیش از پیش میسر میکند و از بروز سوءاستفادههای احتمالی میکاهد.
اتفاقیان یادآور شد: با استفاده از کارتهای هوشمند بازرگانی، امکان ذخیره اطلاعات فرآیندها در کارت علاوه بر مشخصات دارنده کارت و استفاده مطمئن از اطلاعات داخلی کارت در صورت بروز موقتی مشکل در شبکههای ارتباطی فراهم میشود که از این طریق، امنیت بالای کارت هوشمند و امکان استفاده از ظرفیتهای اعضا برای خدماترسانی متقابل در قالب یک شبکه سراسری فعالان اقتصادی نیز تامین خواهد شد.
وی توسعه کاربری سیستمهای پیشرفته و آشناسازی بازرگانان با مفاهیم تجارت الکترونیکی و فراهم شدن امکان ارائه درخواست صدور کارت و گواهی مبدا بدون نیاز به مراجعه حضوری به اتاقها نیز از دیگر مزیتهای اجرایی شدن سامانه صدور کارت هوشمند بازرگانی دانست.