رفع موانع و چالشهای حوزه سرمایهگذاری ضروری است
شفافنبودن زیرساختها، تفسیر به رأی بودن برخی اقدامات و تصمیمات، مشكلات مربوط به فضای كسب و كار، بروكراسی شدید اداری، كندی فرایندها و حاكمیت دیدگاهها و تفكرات سنتی از جمله مشكلات و چالشهای فرا روی سرمایهگذاری بخش خصوصی در كشور است.
ایلنا: مدیر سرمایهگذاری و مشارکتهای شهرداری تبریز خواستار تلاش عملی و هدفمند تمامی مسوولان برای رفع موانع و چالشهای سرمایهگذاری بخش خصوصی در کشور شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا ندیم که در آئین گشایش پانل توسعه و عمران شهری چهارمین همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری استان آذربایجان شرقی سخن میگفت با اشاره به برخی موانع اصلی موجود بر سر راه تسریع روند سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در کشور افزود: شفافنبودن زیرساختها، تفسیر به رأی بودن برخی اقدامات و تصمیمات، مشکلات مربوط به فضای کسب و کار، بروکراسی شدید اداری، کندی فرایندها و حاکمیت دیدگاهها و تفکرات سنتی از جمله مشکلات و چالشهای فرا روی سرمایهگذاری بخش خصوصی در کشور است.
وی با بیان اینکه کشورهایی چون ترکیه، عربستان و امارات متحده عربی در تبدیل شدن به قدرت برتر اقتصادی، علمی و فن آوری منطقه تا سال ۱۴۰۴ رقیب کشورمان هستند افزود: برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور منطقه باید ۲ هزار میلیارد دلار جذب سرمایه داشته باشیم که ۷۰ درصد این رقم باید از طریق جذب سرمایه بخش خصوصی فراهم شود.
ندیم همچنین کسب رتبه اول کشور در این حوزه در بین شهرداریهای کشور به مدت ۶ سال متوالی را یک گام مثبت برای رسیدن به شهری با توسعه متوازن برشمرد تاکید کرد: شهرداری تبریز تمام تلاش خود را برای تبدیل شدن به قطب سرمایهگذاری کشور به کار خواهد گرفت.
وی افزود: طبق آخرین بررسیهای انجام گرفته در شهرهای کشور، همواره بین درآمدهای شهرداریها از محل عوارض محلی و نیازهای شهرها فاصله ۱۰ برابری وجود دارد که این فاصله هر ساله به روی هم انباشته شده و شکاف عظیمی را مابین درآمدهای شهرداری و نیازهای شهرها به وجود میآورد.
مدیر امور سرمایهگذاری و مشارکت شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: برای جبران این خلاء، برای نخستینبار در کشور، شهرداری تبریز اقدام به تهیه، تدوین، تصویب و اجرایی کردن شیوهنامه سرمایهگذاری کرده و از شهریورماه ۱۳۸۵ با ایجاد اداره سرمایهگذاری مشارکتی عملاً سیستم نوینی را در زمینه تأمین منابع مالی پروژههای شهری رقم زد.
ندیم تصریح کرد: اداره سرمایهگذاری و مشارکت شهرداری تبریز در طول فعالیت خود همواره درصدد جذب فعالان سرمایهگذاری کشور بوده، به طوری که در شش سال گذشته رتبه اول کشوری را در انعقاد قراردادهای مشارکتی با بخش خصوصی کسب کرده است.
وی افزود: توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی در کشور علاوه بر رونق اقتصادی و تصریح روند توسعه شهری، زمینهساز ایجاد اشتغال برای طیفهای وسیعی از جوانان جویای کار است و خوشبختانه مدیریت شهری تبریز در این راه موفق بوده است.