استاندار آذربایجان شرقی
واردات کفش خارجی تا مدتها تولید داخلی را متأثر ساخته بود
اکنون صادرات به دغدغه مهم دستاندرکاران صنعت کفش تبدیل شده است.
ایلنا: استاندار آذربایجان شرقی گفت: 40 درصد کفش تولید داخل کشور در آذربایجان شرقی تولید میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا احمد علیرضابیگی در سومین همایش ملی صنعت کفش و چرم در تبریز به نقش قابل توجه این صنعت در اقتصاد استان اشاره کرد و گفت: اگرچه موضوع واردات کفش خارجی و به خصوص کفش چینی، تا مدتها تولید و عرضه کفش داخلی را متاثر ساخته بود، اما امروز، شرایط اقتصادی به گونهای رقم خورده است که علاوه بر تامین بازار داخلی، صادرات نیز به دغدغه مهم دستاندرکاران صنعت کفش تبدیل شده است.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای هنری در طراحی و تولید صنایع چرم و کفش تاکید کرد و گفت: بهرهگیری از هنر و ذوق و قریحه در طراحی کفش و چرم میتواند زمینه جذب سلایق مخاطبان و مشتریان و توسعه بازار تقاضا را فراهم کند.
وی، با اشاره به لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای هنری استان در توسعه این صنعت، تصریح کرد: دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز، پشتوانه ارزشمندی است که میتواند در تحقق این امر کارساز باشد و خوشحالیم که امروز این دانشگاه، یکی از حامیان برگزاری این همایش است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش هنر در توسعه صنعت چرم، خاطرنشان کرد: امروز در کشوری مثل ترکیه استفاده از طراحان برجسته و قالبهای ویژه هنری در کارگاههای کوچک تولید کفش، بارز بوده و محبوبیت و مقبولیت ویژهای را برای برندهای خاص این کشور فراهم میکند؛ در حالی که کیفیت کفش تولید شده در این کشور با کیفیت کفش تولید شده در آذربایجان شرقی، تفاوت چندانی ندارد و تنها نوع طراحی کفش تولیدی، تعیینکننده است.
علیرضابیگی افزود: معتقدیم که هنر و صنعت ایرانی، دارای قابلیت جهانی بوده و میتواند به عنوان یک برند ارزشمند در صنعت جهانی به ویژه صنایع چرم و کفش مطرح شود.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این که به گواه کتیبهها و آثار تاریخی، استفاده از کفش، دارای قدمت چندین هزار ساله است، افزود: کفش در سیر تاریخی خود علاوه بر امور نظامی و زینتی مخصوص پادشاهان، به عنوان نیاز مهم پوششی و سلامتی توده مردم، رواج داشته و همزمان، صنعت تولید و طراحی آن نیز متحول شده است و امروز آذربایجان شرقی، با قدمت بیش از 80 سال، از مهمترین کانونهای صنعت کفش و چرم به شمار میرود.
علیرضابیگی با اشاره به آخرین دستاوردهای جهانی صنعت کفش و چرم، اظهار داشت: با توجه به رویکرد کشورمان در تعاملات بینالمللی میتوانیم شاهد تحقق قابلیتهای صادراتی در حوزه صنایع چرم باشیم؛ ضمن این که برخی از کشورها از جمله کشورهای آفریقایی میتوانند مورد توجه صنعتگران چرم استان جهت فراوری و افزایش ارزش افزوده، قرار گیرند.
وی افزود: شرایط جدید اقتصادی به ما کمک خواهد کرد که با قدرت بیشتری در عرصههای اقتصادی بدرخشیم که این درخشش نتیجه خلق حماسه شکوهمند سیاسی است.