داوری کاراته نیازمند طراحی تازه است؛
فریبا مدنی: کاراته ایران در مسابقات جهانی فوقالعاده ظاهر شد
کاراته بانوان ایران از پتانسیل بالایی برخوردار است/خوشحالم فدراسیون جهانی با حضور بانوان کاراتهکای ایرانی با حفظ حجاب در مسابقات جهانی موافقت کرد.
فریبا مدنی، یکی از داوران ارشد فدراسیون جهانی کاراته است که در برنامهها و فعالیتهای این فدراسیون همواره نقش موثر و تعیین کنندهای دارد.
به گزارش ایلنا، این داور ایرانی یکی از 11 عضو کنسول داوری فدراسیون جهانی کاراته است که اواخر آذرماه برای حضور در جام ایرانزمین و برگزاری استاژ داوری به همراه همسرش سیروس مدنی که او نیز از داوران جهانی کاراته است به تهران میآید.
گفتگوی این داور برجسته فدراسیون جهانی کاراته را در زیر بخوانید:
چه شد فدراسیون جهانی مجوز حجاب برای حضور بانوان ایرانی را صادر کرد؟
قبل از هر چیز باید بگویم من هم به یک ایرانی از اینکه فدراسیون جهانی با حضور بانوان کاراتهکای ایرانی با حفظ حجاب در مسابقات جهانی موافقت کرده، بسیار خوشحالم. این موضوعی بود که سالها در انتظار تحقق آن بودیم. بالاخره با رایزنی و پیگیریهای فدراسیون کاراته ایران این موضوع حل و فصل شد تا از این پس بانوان کاراتهکای ایرانی بتوانند در مسابقات جهانی حضور داشته باشند. به هر حال به عنوان یک ایرانی افتخار میکنم که من هم در تحقق این موفقیت نقش داشتم.
چقدر امیدوارید بانوان کاراتهکای ایران در مسابقات جهانی موفق عمل کنند؟
من هنوز مبارزات تیم ملی بانوان در میادین رسمی را ندیدم و نمیتوانم در این خصوص نظری بدهم، اما مطمئن هستم کاراته بانوان از پتانسیل بالایی برخوردار است و میتوان به موفقیت آنها خوشبین بود. البته در حال حاضر مهمترین موفقیت، حضور آنها در رقابتهای جهانی است که خوشبختانه عملی شده است. من امیدوارم همانگونه که بانوان کاراته کشورمان در مسابقات آسیایی به توفیقات خوبی دست یافتند در مسابقات جهانی هم موفق عمل کنند، هرچند میدان قارهای و جهانی با هم تفاوت دارند. در جریان مسابقات جهانی در پاریس وقتی با محسن فرجی رییس فدراسیون صحبت داشتم، متوجه شدم وی دیدگاههای خوبی نسبت به بخش بانوان کاراته دارند و تاکید داشتند فدراسیون در بحث تدارکات و حمایت همان نگاهی را به کاراته بانوان خواهد داشت که به بخش آقایان دارد و این نکته امیدوار کنندهای است.
عملکرد کارته تیم ایران در مسابقات جهانی را چگونه ارزیابی میکنید؟
- به نظر من تیم ایران حضور بسیار موفقی در این دوره رقابتها داشت و فوقالعاده ظاهر شد و اگر داوران در مبارزه ایران و مصر دچار اشتباه نمیشدند، تعداد مدالهای طلا ایران به عدد 2 میرسید.
به عنوان یکی از داوران برجسته فدراسیون جهانی قبول دارید در مبارزه سعید احمدی و حریف مصری قضاوت درستی صورت نگرفت؟
من این را قبول دارم، ولی عمدی در کار نبود. به هر حال انسان جایز الخطا است و داوران کاراته هم از این امر مستثنی نیستند. حتی یکی از داوران مطرح کاراته مصر که کنارم بود اعتراف کرد داوران این مبارزه دچار اشتباه شدند و قضاوت درستی نداشتند.
فکر نمیکنید اشتباهات داوری باید کمتر کمتر شود؟
دقیقاً همینطور است. اگر کاراته به المپیک برسد مستلزم این است که در 8 سال آینده طراحی جدیدی در داوری کاراته ایجاد شود، همانطور که در 10سال گذشته قوانین داوری دستخوش زیادی شده است.
داوری کاراته ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
ما در ایران داوران خوب زیادی داریم، ولی داوران ما باید فراتر از کاراته آسیا حرکت کنند. خیلی مهم است یک داور با حضور در مسابقات متعددی که فدراسیون جهانی برگزار میکند، حضور یابد و چهرهاش شناسانده شود. به نظر من داوران ایرانی برای اینکه سریعتر به مرز جهانی برسند باید سالانه حداقل در 4 مسابقه کاراته وان شرکت کنند و قضاوت کنند.