کفاشیان گوش شنوایی ندارد؛
حسین هدایتی: آدمهایی که سوءمدیریت دارند باید کنار بروند
بهعنوان یک فرد مسلمان، قدم برداشتم/ ۴سال است به کفاشیان میگویم، حاضرم اسپانسر تیمهای ملی شوم/کفاشیان گویا نمیتواند استقلال کاری داشته باشد.
مالک باشگاه ملوان بندرانزلی که او را مسبب اصلی جمع آوری امضا برای برکناری کفاشیان میدانند به حرف و حدیثهایی که در این زمینه بوجود امده پاسخ داد و تاکید کرد: کسانی که سوء مدیریت دارند باید از فوتبال بروند و جای خود را به مدیران کارآمد بدهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین هدایتی از زمانی که وارد عرصه تیمداری در فوتبال و رشتههای دیگر شد همیشه حرف و حدیث بسیاری را اطراف خود میدید و حتی چند باری هم تا آستانه رها کردن فوتبال و باشگاهداری پیش رفت که اطرافیانش او را از این تصمیم منصرف کردند ولی او این بار با عزمی جزم نوک پیکار فوتبال کشور را نشانه رفته و معتقد است کفاشیان باید از فدراسیون فوتبال برود چراکه مدیریت دوران اون ناکارامد بوده و نتوانسته مشکلات و معضلات فوتبال ایران را برطرف کند.
هدایتی با جمعآوری امضاء از مدیران باشگاهها و همچنین اعضای مجمع فدراسیون فوتبال در صدد است تغییرات بزرگی را در مدیریت فوتبال ایران ایجاد کند و به همین بهانه با او به گفتوگو نشستهایم که ماحصل گفتوگوی ایلنا را با این مدیر فوتبالی در زیر میخوانید:
برخی سایتها، نامهای را منتشر کردهاند که شما بهعنوان مالک باشگاه استیلآذین در حال جمعآوری امضا برای برگزاری مجمع فوقالعاده فدراسیون فوتبال هستید؟
بحث باشگاه نیست؛ بنده بهعنوان مالک و رییس هیئت مدیره باشگاه این کار را انجام دادم. در این بین نه سهرابی نه درودگر و نه هیچکس دیگری نقشی نداشتند. بنده بهعنوان یک فرد مسلمان، قدم برداشتم تا با دیگر دوستان در باشگاهها، دست در دست دهیم تا این شرایط فعلی فوتبال را سر و سامان دهیم. من در واقع تعجب میکنم از بعضی از مدیران باشگاهها و روسای هیئتها که در کاری که برای پاکسازی فوتبال است، قدم برنمیدارند. مگر دل آنها برای این فوتبال نمیسوزد.
مگر اتفاقی افتاده که چنین حرفی را عنوان میکنید؟
من تعجب میکنم، چراکه نزدیک به ۲۰ باشگاه این نامه را برای تشکیل جلسه فوقالعاده مجمع فدراسیون امضا کردهاند، باید هر ۷۵ نفر اعضای مجمع آن را امضا میکردند. همه باید از این طرح استقبال کنند تا زمینهسازی فوتبال پاک در کشورمان فراهم شود. اینکه ۲۰ نفر از ۷۵ نفر این طرح را امضا کنند، جای تعجب دارد. باید بگویم کسانی که این نامه را امضا نمیکنند، حسابشان با مردم و نظام جداست.
برخی مدیران و اعضای مجمع مدعی هستند نامهای به دست آنها نرسیده که بخواهند امضا کنند؟
ما برای همه اعضای مجمع اعم از مدیران باشگاهها و روسای هیئت، همچنین سایر اعضا، نامه را مخابره کردم. ضمن اینکه مدیران باشگاهها و هیئتها، کم و بیش با یکدیگر ارتباط دارند و وقتی مدیری از طریق مدیر دیگر با خبر میشود که چنین نامهای وجود دارد، میتواند بگوید نامه را برای من هم بفرستید تا امضا کنم، غیر از این هم نمیتواند باشد.
یعنی شما معتقدید تمامی اعضای مجمع از نامه شما آگاهی داشتهاند؟
من این نامه را برای همه اعضای مجمع، اعم از مدیران باشگاه و روسای هیئتها مخابره کردم. به غیر از مدیرانی که دولتی هستند و با وزارت ورزش ارتباط دارند. به هر حال، آقایان در فدراسیون فوتبال، باید از اهالی فن کمک بگیرند تا فوتبالیها خود را نشان دهند.
هدف شما از جمعآوری امضا و تشکیل جلسه فوقالعاده مجمع چیست؟
هدف من این است که آدمهایی که سوءمدیریت دارند باید کنار بروند و آدمهایی در راس امور قرار بگیرند که در متن فوتبال هستند. متاسفانه آقایان نه اینکه نمیتوانند کاری را انجام دهند، حتی از مشاوران کار بلد در مسایل فنی، در مسایل اقتصادی و همین برنامهریزی استفاده نمیکنند. بهطور نمونه شما بگویید طی چند سال اخیر، کدام قدم تاثیرگذار را در مسایل اقتصادی برداشتهاند؟ تیمهای ملی مشکل مالی ندارند؟ آیا برای آنها اسپانسری گرفته شده؟ کدام باشگاه ما در حال حاضر مشکل مالی ندارد؟ متاسفانه این آدمها وارد نیستند و همانطور که گفتم، از مشاوران آگاه هم در زمینههای مختلف استفاده نمیکنند. هستند آدمهایی که در مسایل اقتصادی بتوانند به فدراسیون فوتبال و فوتبال کشور کمک کنند.
معمولا این افراد بیشتر شعار میدهند تا عمل کنند؟
من یک نمونه از اسپانسرینگ تبلیغات دور زمین بگویم. در حدود ۲ سال است میگویم این حق تبلیغات را من ۵ میلیارد تومان بیشتر از افراد فعلی که آن را خریدهاند، میخرم، آیا این ۵میلیارد منافعاش به من میرسد؟ نه، باشگاهها ۵میلیارد تومان بیشتر از معمول پول نصیبشان میشود. در این ارتباط هم نامه زدم، هم پیغام دادم و هم حضوری رفتم، اما ندادند. در مورد تیمهای ملی هم همینطور است، تیمهای ملی الان چند سال است اسپانسر ندارند. من در حدود ۴ سال است به کفاشیان میگویم، حاضرم اسپانسر تیمهای ملی شوم. البته منظورم، من نوعی نیست. بلکه منظورم شرکتها و کارخانجات من است. هدفم فقط کمک به تیمهای ملی است اما نمیپذیرند. این خودش نشانه چه میتواند باشد؟ کاملا مشخص است. نشانه فساد است، چراکه آقایان نمیتوانند از من چیزی بگیرند.
در این ارتباط با مدیران ارشد فدراسیون هم صحبت کردهاید؟
بروید از آقایان تاج و کفاشیان بپرسید. ۴سال است میگویم میخواهم اسپانسر تیم ملی شوم. ۳سال پیش گفتم ۳میلیارد میدهم، پارسال هم گفتم ۴میلیارد و امسال این مبلغ را به ۵میلیارد افزایش دادم اما چرا نمیدهند، چون از من نمیتوانند چیزی به چنگ بیاورند. این حرفها را باید به مردم بگویم تا حقایق را بدانند. من مدام سکوت میکنم اما آقایان کار خودشان را میکنند. من بارها این موضوعات را به خود مسئولان فدراسیون گفتهام. علی کفاشیان نیز مدام خنده به من تحویل میدهد.
چرا باشگاههای ما درآمد چندانی از فوتبال ندارند، در حالیکه در اروپا اینطور نیست و فوتبال درآمدزاست؟
فوتبال در کشور ما درآمدزا نیست، باشگاهها هم درآمدی ندارند. یک درآمد خشک و خالی از تبلیغات دور زمین گیرشان میآید اما پول بیشتری در فوتبال هزینه میکنند ولی من گفتم ۵میلیارد بیشتر از افراد کنونی بابت تبلیغات دور زمین پرداخت میکنم، حتی اگر برای من نوعی منافعی از این موضوع ایجاد شود، باز هم در این فوتبال هستم و آن را برای فوتبال کشور هزینه میکنم اما افراد دیگر اگر سودی پیدا کنند، برای خودشان مصرف میکنند.
گویا برخلاف انتظار، کفاشیان پس از دوره دوم انتخابات، نتوانست سرو سامانی به وضعیت فوتبال ما بدهد؟
متاسفانه وی گوش شنوایی ندارد و گویا نمیتواند استقلال کاری داشته باشد. از همه مهمتر اینکه از اهل فن و از کسانی که در برنامهریزی و کارهای اقتصادی تبحر دارند، مشورت نمیگیرد. در این مدت هم هیچگونه قدم مثبتی برنداشته حتی کرسیهای ما را هم در آسیا از دست داد. میتوان گفت حتی به جای در جا زدن، عقبگرد هم داشتهایم. با این گروه حاکم در فدراسیون، باید منتظر روزهای بدتری باشیم. مگر اینکه دست به دست هم دهیم، رسانهها، مدیران، مربیان، پیشکسوتان، بازیکنان و... بیایند با یک همت بزرگ و با ترسیم یک برنامه ویژه و مدون به جلو حرکت کنیم. و گرنه درجا که هیچ، عقبگرد هم خواهیم داشت.
سوای مباحث اقتصادی درخصوص موارد فنی و مدیریت چه صحبتی دارید؟
باید اذعان داشته باشم سوای ضعفهای اقتصادی در فدراسیون فوتبال، در بحث فنی و مدیریتی نیز به گواه اکثریت قریب به مطلق اهالی فوتبال اعم از کارشناسان و مردم که نظرشان را در یک برنامه پر بیننده ورزشی عنوان کردند ۹۸ درصد اذعان داشتند در این حوزهها نیز فدراسیون فوتبال همواره با شکست مواجه بوده است. من میتوانم نظرات خود را در ۸ مورد در این ارتباط بیان کنم. که شامل این موارد میشود:
۱- عدم راهیابی تیم ملی به جام جهانی ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی
۲- حذف تیم فوتبال المپیک ما به دلیل سوء مدیریت و استفاده از بازیکن محروم
۳- عدم توفیق تیمهای نوجوانان و جوانان در دوره قبلی مسابقات قهرمانی آسیا
۴- حذف باشگاههای ایرانی از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا که ارتباط مستقیم با مدیریت فدراسیون فوتبال دارد.
۵- عدم نظارت بر تصدیق و ابلاغ باشگاه در خصوص یک بازی محروم که در نهایت منجر به حذف سپاهان شد (فدراسیون فوتبال متولی نظارت بر تیمهای ایرانی در رقابتهای بین المللی است)
۶- صدور آرای متعارض از سوی ارکان قضایی فوتبال که باعث افزایش ناهنجاریها در فوتبال شد.
۷- کسر سهمیه باشگاههای ایران در لیگ قهرمانان آسیا که به مثابه عدم کفایت مدیریت فدراسیون فوتبال در حرفهای کردن باشگاهها است.
در زمینههای فرهنگی چه ضعفهایی را در فدراسیون کفاشیان مشاهده کردهاید؟
باید به این نکته توجه کنیم که ما در بحث فرهنگی فوتبال در ۴سال قبل در چه جایگاهی قرار داشتیم و امروز به کجا رسیدهایم؟. در دوران مدیریت علی کفاشیان ۴۴ مورد مدیران و مربیان باشگاهها با یکدیگر دعوا داشتند، این مساله ضعفهای مدیریت فدراسیون را میرساند که نتوانست آنها را مدیریت کرده و این درگیریها را کم کند و در پایان طی این سالها محمد دادکان، علی دایی، عبدالحمن شاهحسینی، محمد رویانیان، محمد مایلیکهن و سایرین حرفهایی داشتند که به صورت انفرادی گفتند و هیچ توجهی به حرفهای آنها نشد.
بهعنوان حرف پایانی اگر صحبتی دارید، بفرمایید؟
حرف پایانی من ایت است که همه رفقا کمک کنند تا فوتبال کشور سر و سامان بگیرد. الان فوتبال کشور در آرامش نیست و در التهاب قرار دارد. یک جای این فوتبال را نشان دهید که آرام باشد، حتی روی سکوهای تماشاگران هم با ناهنجاریهایی روبهرو هستیم. متاسفانه شاهد سرخوردگیهای بیشتری هم هستیم. امیدوارم اهل فن بیایند کمک کنند تا انشاءالله رو به پیشرفت حرکت کنیم.
گفتوگو: محمد زارعی