خبرگزاری کار ایران

IOC از حذف کشتی عقب‌نشینی می‌کند؛

هاشمی‌طبا: دولت به خاطر پرداخت یارانه به مردم، بودجه ورزش را نمی‌دهد

هاشمی‌طبا: دولت به خاطر پرداخت یارانه به مردم، بودجه ورزش را نمی‌دهد
کد خبر : ۴۷۱۰۰

حذف کشتی از المپیک قطعی نیست/ای کاش یه نماینده در IOC داشتیم/ما نباید دائما خود را برتر از مردم کشور دیگر بدانیم/ وزیر ورزش از خودش هم انتقاد می‌کند/خطیب نباید به فدراسیون کشتی می‌آمد.

رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی تاکید کرد دولت تمام هم و غم خود را صرف تامین منابع مالی برای دادن یارانه به مردم کرده و به همین خاطر نمی‌تواند بودجه ورزش و دیگر بخش‌ها را پرداخت کند.

مصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به پیشینه تلاش IOC برای حذف کشتی از المپیک، اظهارکرد: این که در گذشته هم یکبار دیگر IOC تصمیم به حذف کشتی گرفته بود کاملا صحیح است. به یاد دارم در سال 2001 یک بار دیگر IOC سعی داشت کشتی فرنگی و چند رشته دیگر را از لیست مسابقات خود حذف و رشته‌های دیگری را جایگزین آنها کند.
وی ادامه داد: در همان زمان جدای از تمام مخالفت‌هایی که شد، بنده در جمع اعضای هیات رئیسه کمیته بین‌المللی المپیک سخنرانی کردم و همه مصائب حذف این رشته را برای آنها تشریح کردم. جالب است در همان روزگار با وجود تصمیمی که هیات رئیسه IOC گرفته بود در نهایت مجمع عمومی کمیته بین‌المللی المپیک با حذف کشتی مخالفت کرد تا طرح حذف کشتی ناکام بماند.

رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی تصریح کرد: اکنون و به فاصله حدود 12 سال دوباره IOC تصمیم به حذف کشتی گرفته است. البته تا آنجا که من اخبار را پیگیری می‌کنم و تجربه‌ام می‌گوید موضوع حذف کشتی فعلا قطعی نیست و این طرحی است که به تصویب هیات رئیسه این کمیته رسیده است. خوب است بدانید در تشکیلات IOC زمانی یک مصوبه لازم الاجرا می‌شود که به تصویب مجمع عمومی آن برسد. لذا در شرایط کنونی بحث حذف کشتی از المپیک قطعی نیست. البته می‌شود به کمیته بین‌المللی المپیک به خاطر نحوه بیان این خبر ایراد گرفت چون طوری این خبر را منتشر کرده اندکه انگار قطعی است.

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که آیا اگر ایران یک نماینده در کمیته بین‌المللی المپیک داشت اکنون فرصت بهتری برای دفاع از حقوق خود نداشت، گفت:  به هر حال من فکر می‌کنم که اگر ورزش ایران یک عضو ارشد یا حتی کم نفوذ در تشکیلات IOC یا همان کمیته بین‌المللی المپیک داشت ما خیلی راحت‌تر می‌توانستیم مراتب اعتراض خود را به گوش آنها رسانده یا حتی در وتوی آن اعمال نفوذ کنیم. با این حال الان هم نباید بیکار بنشینیم. مسئولان ورزش ما باید هرچه سریعتر با کشورهای دیگر همسو شده و با کمک فیلا مانع حذف این رشته بومی و قدیمی از المپیک شوند.

وی در واکنش به این سوال که چرا بعد از پایان دوره اول عضویت شما در IOC مدیران ارشد وقت دستگاه ورزش حمایتی برای مجددتان نکردند، اظهارکرد: نمی‌دانم چه باید بگویم. ولی مطمئنم اگر امروز ورزش ما یک نماینده در کمیته بین‌المللی المپیک داشت خیلی راحت می‌توانست از حق خود دفاع کند. یا حداقل می‌توانستیم برای آن چیزی که حق ماست حضورا تلاش کرده و از آن دفاع کنیم.

رئیس سابق کمیته ملی المپیک در رابطه با از دست رفتن اغلب کرسی‌های بین‌المللی ورزش ایران هم گفت: متاسفانه این فضایی است که به مرور زمان در ورزش ما ایجاد شد و ما یکی پس از دیگری کرسی‌های خود را از دست دادیم. به نظرم باید روابط خود را به شکلی منطقی‌تر با دنیا برقرار کنیم. ما در گفته‌های خود نباید دائما این تلقی را داشته باشیم که از دیگران بهتریم. متاسفانه ما هر از گاهی تظاهراتی انجام داده و می‌گوییم که آنها نمی‌فهمند و فقط این ما هستیم که می‌فهمیم. بی‌شک این یک اهانت خواهد بود به آنها و طبیعی است که مواضع تندی در این خصوص اتخاذ کنند. تمام بحث‌هایی که کشورهای امپریالیستی علیه ایران می‌کنند به جای خود، ولی ما در ورزش باید به نحوی رفتار کنیم که آنها را با خود همراه کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بحث کم شدن جذابیت‌های کشتی برای حذف آن یک بهانه است، افزود: من این را بهانه‌ای بیش نمی‌دانم. اصلا بعید می‌دانم مسئولان IOC با این نگاه اقدام به حذف کشتی کرده باشند. شما به رشته‌ای مثل تیراندازی نگاه کنید. چند برابر کشتی در آن مدال توزیع می‌شود و شاید کمترین جذابیتی هم برای بیننده عام نداشته باشد. این یک استدلال اشتباه است. کمیته بین‌المللی المپیک آنقدر دقت دارد که با چنین بهانه واهی اقدام به حذف کشتی نکند.

هاشمی طبا در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید استدلال واقعی IOC برای حذف کشتی از المپیک چیست، اظهار کرد:  من درک کاملی از این تصمیم ژاک روگ و همکارانش در هیات رئیسه IOC ندارم ولی برخی اوقات بعضی رشته‌ها مثل ووشو و کاراته که اصرار به حضور در المپیک دارند، IOC را به حدی تحت فشار می‌گذارند که این نهاد بین‌المللی مجبور می‌شود به خواسته آنها تن دهد. ما الان باید سریعا به یک تعامل بین‌المللی در این خصوص برسیم و یک جریان بزرگ را علیه این تصمیم ایجاد کنیم.

وی همچنین در رابطه با سیاسی بودن این قضیه هم گفت: به هیچ‌وجه نباید این تصمیم را یک رفتار سیاسی قلمداد کنیم. این تصمیمی است که مسئولان IOC فکر می‌کنند درست است و حال وظیفه ماست که از حقوق خود دفاع کنیم. کشورهای زیادی هستند که از این تصمیم بسیار متضرر خواهند شد. روسیه، آمریکا، ژاپن، آلمان، ترکیه و ایران کشورهایی هستند که قطعا باید به مخالفت رسمی با این تصمیم برخیزند. اتفاقی که اگر بیفتد مطمئن باشید IOC مجبور است عقب‌نشینی کند.

هاشمی‌طبا در واکنش به اینکه کمیته ملی المپیک از او نخواسته در کمیته ویژه پیگیری این موضوع باشد، خاطرنشان کرد: این تصمیمی است که مسئولان گرفته اند و حتما صلاح ندانسته‌اند من در این کارگروه باشم ولی اگر بخواهند حتما حاضرم تجربیاتم را در اختیارشان بگذارم.

وی با انتقاد شدید از وزیر ورزش برای انتقاد از برنامه‌ریزی فدراسیون کشتی هم گفت: نمی‌دانم چه قصه‌ای است که آدم گاهی اوقات از خودش گله می‌کند. حجت‌ا... خطیب فردی است که از جانب خود محمد عباسی انتخاب شده و این که حالا بعد از گذشت چند ماه از او انتقاد می‌کند را درک نمی‌کنم. اتفاقا استعفا و کنارگذاشتن افراد را برای همین جاها گذاشته‌اند. آقایان که در یک سال اخیر به راحتی مدیران فدراسیون‌ها را عزل و نصب می‌کنند، اگر اعتقادی به برنامه‌ریزی و عملکرد خطیب ندارند خیلی راحت او را کنار بگذارند. 

رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی ادامه داد: به نظر من خطیب فرد بسیار شریف و خوبی است. ولی همیشه تاکید دارم که هر کاری آدم مناسب خود را می‌خواهد. این دلیل نمی‌شود من که روزی رئیس سازمان تربیت بدنی بوده ام، حالا بپذیرم وزیر کار باشم. من یک روز به حجت‌ا... خطیب گفتم که شما در بحث مشاوره به وزیر ورزش و همچنین برنامه‌ریزی برای ادارات کل ورزش کشور بسیار می‌توانید به دستگاه ورزش کمک کنید ولی اینکه بروید و در کشتی نیروی خود را بدون کسب نتیجه مطلوبی صرف کنید، یک اشتباه بزرگ است.

هاشمی‌طبا همچنین در رابطه با مشکلات مالی و بودجه‌ای ورزش کشور اظهارکرد:  یکی از سوالات بزرگ ذهن من همین است که مبنای دولت برای توزیع بودجه بین دستگاه‌های تابعه‌اش چیست؟ تا آنجا که بنده اطلاع دارم بودجه وزارتخانه‌ها و سایر دستگاه‌ها مصوب مجلس است و دولت موظف است طبق این مصوبه بودجه آنها را پرداخت کند، ولی من احساس می‌کنم پول‌های مملکت برای برخی کارهای دیگر یک جای دیگر جمع می‌شوند. من اطلاع دقیقی ندارم ولی به نظرم تمام هم و غم دولت دادن یارانه به مردم است و حتی شنیدم اخیرا دولت بیش از دو میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کرده تا در آستانه عید به مردم کمک کند.

وی گفت:  اینها همه نشان از به هم‌ریختگی مالی در دولت دارد که طبیعی است این به‌ هم‌‌ریختگی مشکلات عدیده‌ای را برای ورزش و دیگر بخش‌ها هم ایجاد کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز