در نشست خبری نمایشگاه قرآن مطرح شد:
نمایشگاه قران، پلی از دولت دهم به دولت یازدهم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که آخرین روزهای وزارت خود را پشت سر میگذارد، از حضور محمود احمدینژاد در مراسم افتتاحیه و حضور حسن روحانی در مراسم اختتامیهی بیست و یکمین نمایشگاه قرآن خبر داد.
ایلنا: نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه قرآن صبح امروز (۱۱ تیرماه) با حضور سیدمحمد حسینی (وزیر فرهنگ و ارشاد) و حجت الاسلام محمدی معاونت قرآن و عترت در وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجری این نشست در ابتدای مراسم عنوان کرد که این نشست خبری آخرین نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم خواهد بود اما این نقل از سوی برخی از نزدیکان وزیر تکذیب شد.
در ادامه سیدمحمد حسینی در مورد نمایشگاه بیست و یکم توضیح داد: خوشحالم که مسئولیت وزارت را با آغاز نمایشگاه قران شروع کردم و در روزهای آخر وزارت را نیز با برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه قران به اتمام میرسانم.
وی با اشاره به این مطلب که نمایشگاه قران امسال از روز جمعه ۲۶ شعبان تا ۲۶ رمضان به مدت یک ماه برپا خواهد بود، گفت: نمایشگاه قران در مقایسه با سایر نمایشگاهها مدت زمان طولانی تری را شامل میشود. این نمایشگاه مختص حافظان و قاریان نیست و تمام اقشار از تودههای مردمی و نخبگان میتوانند از این نمایشگاه استفاده کنند.
وی افزود: انتظار ما هم همین است که مردم نمایشگاه را از خود بدانند و در همین راستا برای اینکه شهرستانیها در ایام ماه رمضان با مشکل مواجه نشوند نمایشگاه را زودتر از ماه رمضان آغاز خواهیم کرد.
وزیر ارشاد ضمن بیان این مطلب گفت: نمایشگاه قران یک اردوگاه معرفتی، یک شهر نمونه قرانی، یک محیط نشاط آور و یک دانشگاه عمومی برای تمام اقشار جامعه است. از این حیث نمایشگاه بیالمللی قران بدون اغراق مهمترین نمایشگاه قرانی در جهان اسلام است که در آن کتاب، آثار هنری و آثار دیجیتالی و مجازی مرتبط با مبانی قرانی ارائه خواهد شد.
وی که برگزاری این نمایشگاه را در مصلی تهران به عنوان یک مقدس به فال نیک گرفت گفت: رهبر معظم انقلاب در سفر تاریخی خود به استان خراسان سوالاتی را راجع به سطح زندگی مطرح کردند و ما در این نمایشگاه سعی کردیم با تکیه بر مبنای قرانی به آن سوالات پاسخ داده شود. ما معتقدیم اگر میخواهیم در جهان اسلام تمدن ساز شویم باید رفتار و آداب قرانی داشته باشیم وگرنه این امر میسر نیست.
وزیر ارشاد با اشاره به برخی از بخشهای نمایشگاه قران و بخش تعبیه شده برای کودکان و نوجوانان اظهار داشت: در طول نمایشگاه شاعران و هنرمندان حضور پررنگی خواهند داشت همچنین شخصیتهای عالم و وارستهای که در سالهای اخیر دار فانی را وداع گفتهاند به عنوان الگوهای شخصیتی و عرفانی معرفی خواهیم کرد. در بخش دیگری نیز با نام «کوثر رحمانی و سراب شیطانی» به بررسی فرقهها و نحلههایی که از عطش و تشنگی جامعه نسبت به مسائل عرفانی سو استفاده میکنند تا افکار خود را ترویج کنند، خواهیم پرداخت.
حسینی نمایشگاه قران را بهانه خوبی برای ایجاد ارتباط میان دولت دهم دولت یازدهم خواند و اظهار داشت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده افتتاحیه نمایشگاه قران با حضور رئیس جمهور دولت دهم یعنی آقای احمدینژاد برگزار خواهد شد و اختتامیه نمایشگاه که مصادف است با ۱۳ مرداد و آغاز کار دولت یازدهم با حضور رئیس جمهور منتخب جناب آقای روحانی برگزار میشود.
در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام محمدی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد درمورد نمایشگاه قران توضیح داد: ما نمایشگاه را با سه کارکرد پیگیری خواهیم کرد که عبارتنداز: نهادسازی قران، پشتیبانی فعالان قرانی و هنرمندان، فرهنگ سازی قران.
وی با بیان این مطلب که دولت نهم و دهم جهشهای فرهنگی بلندی داشته است، افزود: ما باید جهشهای فرهنگی را در حوزه قران نیز دنبال کنیم و از این حیث نمایشگاه قران که پیشتر به یک مکان اطلاق میشد، دیگر یک نهاد است که در تمام طول سال به فعالیتهای قرانی خواهد پرداخت و برآیند این فعالیتها را در نمایشگاه قران ارائه خواهد کرد.
در پایان این نشست خبرنگاران سوالات خود را از وزیر ارشاد و معاون قران و عترت عنوان کردند.
وزیر ارشاد در پاسخ به این سوال که ایا امکان دارد در دولت بعدی شورای توسعه فرهنگ قرانی با تغییرات مدیریتی رو به روی شود یا خیر، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرانی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مصوبات آن به دستگاههای مختلف ابلاغ میشود بنابراین اگر قرار به تغییر باشد رئیس جمهور عنوان رئیس این شورا باید فرد خود را به تصویب اعضا برساند.
حجت الاسلام محمدی نیز در این باره توضیح داد: هر چند در دولت نهم و دهم اقدامات بینظیری در حوزه فرهنگ سازی قران انجام شده ولی پیش بینی ما این است که کارها در دولت یازدهم با سرعت بیشتری انجام شود زیرا رئیس جمهور منتخب خود شخصی روحانی است و فعالیتها و سوابق ایشان نیز گواهی است بر توجه ایشان به مبنای قران و اسلام.
سیدمحمد حسینی در ادامه و در مورد مسائل حمایتی اهالی قران و فعالان قرانی توضیح داد: برگزاری این نمایشگاه و سایر نمایشگاههای داخلی و خارجی خود حمایتی است از هنرمندان و فعالان قرانی که میتوانند آثار خود را به نمایش بگذارند اما طی سالهای اخیر صندوق حمایت از فعالان قرانی، ۱۳ هزار خانوار را بیمه کرده و همچنین هزار و ۳۰۰ بیمه تکمیلی نیز برای این فعالان صادر شده است.
معاونت قران و عترت در رابطه با طرحهایی که در نمایشگاه بیست و یکم برگزار میشود، گفت: سه طرح ترمیم، تعویض و تجمیع قران در نمایشگاه بیست و یکم اجرا میشود که مطابق با این طرحها مردم میتوانند قرانهای قدیمی خود را ترمیم کرده و یا با قرانهای نو تعویض کنند. همچنین افرادی که چند قران در خانه دارند میتوانند قرانهای بلااستفاده خود را برای ارسال به مساجد و مراکز مختلف در سطح کشور اهدا کنند.
وزیر ارشاد نیز در این باره توضیح داد: رسانهها باید مردم را در اهدای قرانهای بلااستفاده تشویق کنند. نکته دیگر این است که ما حتی برای کشورهای خارجی نیز مشغول جمع آوری یک میلیون نسخه قران هستیم زیرا در خارج از کشور این شبهه وجود دارد که ایرانیها قران دیگری دارند.
در بخش دیگری از این نشست وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی درمورد فروش برخی اقلام قیمتی از جمله انگشترهای چند میلیونی در نمایشگاههای گذشته توضیح داد: هدف ما این است که محصولاتی در نمایشگاه ارائه شود که یا مستقیما محصولات قرانی بوده و یا با قران و عبادت مسلمانان در ارتباط باشد. البته سعی ما بر این بوده است تا هر بازدیدکنندهای باتوجه به سلایق خاصش در ورود به نمایشگاه با فضاهای موجود ارتباط برقرار کند.
حجت الاسلام محمدی نیز گفت: از نظر ما ارائه ملزومات عبادتی مانند تسبیح و انگشتر منعی ندارد اما اگر حس کنیم با رقمهای بالا از سوی برخی غرفهها مواجه هستیم با آنها برخورد کرده و غرفه مورد نظر را تعطیل خواهیم کرد همان طور که در نمایشگاه قبل نیز با غرفهداران متخلف چنین برخوردهایی صورت گرفت.
در پایان این نشست، سید محمد حسینی ضمن تشکر از خبرنگاران که تنها سوالات مرتبط با نمایشگاه قران پرسیدند، قول برگزاری نشست یا نشستهایی در حوزههای دیگر را نیز تا پایان دورهٔ وزارتی خود داد.