خبرگزاری کار ایران

داستان واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ منتشر می‌شود

کد خبر : ۳۳۶۴۷

«یحیی و یاکریم» عنوان مستند داستانی درباره واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ به قلم محمدرضا شرفی خبوشان است که به زودی در قالب پروژه ادبی «روزهای انقلاب»، دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری منتشر می‌شود.

ایلنا: داستان واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ به قلم محمدرضا شرفی خبوشان منتشر می‌شود.
به گزارش ایلنا، محمدرضا شرفی خبوشان با اعلام این خبر افزود: این کتاب درباره واقعه‌ای است که حدود نیم قرن گذشته رخ داده و از آنجا که برای گروه سنی نوجوان نگاشته شده، ضروری بود که برای کشاندن ذهن نوجوان به این رویداد تاریخی جذابیت‌ها و کششهای داستانی خاصی را در آن ایجاد کنم تا گروه نوجوان بتواند با دنبال کرد داستان به ماهیت واقعه ۱۵ خرداد که در پیروزی انقلاب بسیار مهم و تعیین کننده بود پی ببرد.
شرفی خبوشان افزود: تلاش من در نگارش «یحیی و یاکریم» این بود که هم جاذبه‌های داستانی داشته باشد و هم در آن به ریشه‌ها و دلایل روی دادن واقعه ۱۵ خرداد پرداخته شود تا نوجوانان با خواندن کتاب بتواند شناخت خوبی از ماهیت این رویداد پیدا کنند.
وی در ادامه توضیح داد: راهکارم برای رسیدن به این هدف این بوده که فصل به فصل حوادث متعدد را به دنبال هم نقل کنم که تا مخاطب نوجوان با کنجکاوی آن حوادث را دنبال کند و از آن لذت ببرد، در همین بستر نکات کلیدی که برای کشف ماهیت و ریشه‌های واقعه ۱۵ خرداد ضروری است به مخاطب نوجوان انتقال دهم.
شرفی خبوشان با تاکید بر این‌که در «یحیی و یاکریم» از همه ظرفیت‌های تکنیکی رمان نویسی استفاده شده است، اظهار کرد: من برخلاف کسانی که باور دارند ضرورت رعایت استناد تاریخی برای نگارش یک داستان دست و پای رمان نویس را می‌بندد اتفاقا من فکر می‌کنم که امکانات بهتری را برای نوشتن داستان یا رمان به‌وجود می‌آورد.
این نویسنده کودک و نوجوان درباره زاویه دید «یحیی و یاکریم» گفت: این داستان با دو زاویه دید «دانای کل» و «اول شخص» روایت می‌شود؛ اول شخص آن نوجوانی است که در زمان حال به سر می‌برد و تاثیرات واقعه ۱۵ خرداد را مشاهده می‌کند و با نگاهی جستجوگر درپی کشف ماهیت این واقعه بر می‌آید.
وی ادامه داد: از سوی دیگر دانای کل در جای جای فصول کتاب شخصیت‌های مختلفی را توصیف کرده و به هم پیوند می‌دهد و این موجب شده که مخاطب نوجوان در یک زمان با چند داستان همزمان پیش برود و جذابیت داستان حفظ شود.
این داستان نویس با اشاره به این‌که ۱۵ خرداد سال ۴۲ در مناطق زیادی از کشور اتفاقات مشابه روی داد، گفت: واکنش‌های مردمی در ۱۵ خرداد محدود به جغرافیای خاصی نبود و تقریبا در همه مراکز استانی اتفاقاتی رخ داد و امکان پوشش همه آن‌ها در قالب یک داستان وجود نداشت؛ از این رو من سعی کردم داستان بیشتر حول محور رویدادهای تهران، قم و ورامین باشد و با هر یک از آن‌ها در قالب یک فصل پرداخته‌ام.
شرفی خبوشان در پایان گفت: فکر می‌کنم «یحیی و یاکریم» به خوبی توانسته ماهیت رخداد ۱۵ خرداد سال ۴۲ را برای نوجوانان روشن کند و مخاطب با خواندن آن هم قادر خواهد بود برداشت درستی از این واقعه به دست آورد و هم به طور کلی دید خوبی نسبت به رویدادهای تاریخی پیدا کند.
پروژه ادبی «روزهای انقلاب» به همت دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری تولید شده و به زودی از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب خواهد شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز