هنرمند خوشنویس:
آشنایی با فرهنگ اسلامی، عامل رونق خوشنویسی است
یکی از اساتید خوشنویسی؛ آشنایی با فرهنگ اسلامی را عامل اصلی رونق هنر خوشنویسی در کشور عنوان کرد و گفت: بعد از ورود اسلام به ایران هنر خوشنویسی رونق بیشتری گرفته است.
ایلنا: هنرمند خوشنویس کشور در زنجان گفت: در گذشته هنرمندان دغدغههای فکری کمتری داشته و ساعات زیادی را به خوشنویسی میپرداختند اما امروزه به دلیل وجود مشکلات فراوان هنرمند کمتر فرصت میکند به خوشنویسی بپردازد و این امر آسیب جدی در عرصه خوشنویسی محسوب میشود.
به گزارش ایلنا، سیدحیدر موسوی(استاد خوشنویسی کشور در زنجان) با اشاره به پیشینه هنر خوشنویسی در تاریخ ایران، اظهار داشت: این هنر در دورههای مختلف و قبل از ورود اسلام به کشور نیز وجود داشته است.
وی با اشاره به اینکه بعد از ورود اسلام به ایران خوشنویسی به صورت جدیتری دنبال شد و این هنر نقش مهمتری در زندگی مردم ایفا کرده است، افزود: دوره صفویه دوران طلایی خوشنویسی در طول تاریخ ایران بوده است.
این استاد خوشنویس با اشاره به جایگاه ویژه هنرمندان این عرصه در دوران صفویه، یادآور شد: دراین دوران هنرمندان بسیار بزرگی با بهرهگیری از خطوط مختلفی از متنهای اسلامی هنرنمایی کردهاند و تاکنون نیز آثار بسیاری از آنها در کارگاههای تخصصی مورد بررسی علاقمندان به این هنر قرار میگیرد.
وی در ادامه به نقاط ضعف و قوت هنر خوشنویسی در دوره معاصر اشاره کرد و بیان داشت: هنر خوشنویسی در این دوره به لحاظ ترکیب بندی، فرم و تناسب نسبت به دورههای قبل رشد قابل توجهی داشته، چراکه امکان مطالعه هنرمندان در زمینه آثار خوشنویسان دورههای قبل فراهم شده است.
موسوی ابراز داشت: اما متاسفانه خوشنویسی در عصر حاضر استحکام و جذبه دورههای قبل را ندارد و این امر به دلیل تغییر شیوههای زندگی هنرمندان و وجود مشکلاتی است که این قشر با آنها سر و کار دارند.
وی ادامه داد: در گذشته هنرمندان دغدغههای فکری کمتری داشته و ساعات زیادی را به خوشنویسی میپرداختند اما امروزه به دلیل وجود مشکلات فراوان هنرمند کمتر فرصت میکند به خوشنویسی بپردازد و این امر آسیب جدی در عرصه خوشنویسی محسوب میشود.
این هنرمند خوشنویس کشور، یکی از موارد ضعف در این هنر را پایین بودن کیفیت وسایل و لوازم خوشنویسی عنوان کرد و افزود: وسایل و لوازمی که در گذشته استفاده میشد ناب تر و باکیفیت تر از لوازم امروزی بود و هنرمندان در گذشته با رموز ساخت کاغذ و لوازم خوشنویسی به خوبی آشنا بودند.
وی با اشاره به تاثیر فرهنگ اسلامی در هنر خوشنویسی کشور، یادآور شد: فرهنگ اسلامی باعث رونق بخشیدن به هنر خوشنویسی شده و درحال حاضر نیز سفارشات زیادی در خصوص کتابت احادیث، قرآن کریم و متون مذهبی به هنرمندان این رشته میشود.
این هنرمند برجسته کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دولت باید بستری را فراهم کند تا این هنر به عنوان یک سرمایه ملی در بین عموم مردم شناخته شود، اظهار کرد: اگر اثر خوشنویسی به عنوان یک سرمایه ملی شناخته شود کمک بسیار بزرگی به هنرمندان این عرصه خواهد شد.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: با خریداری آثار هنرمندان چرخه فعالیتی خوبی در بین هنرمندان به جریان میافتد و آثار بیشتری از سوی هنرمندان برجسته کشور تولید میشود.