خوشنویسان بزرگی؛ پیامبر اکرم (ص) را کتابت میکنند
اگر نگاه مذهبی و تعهدات دینی در هنرمندان کشور وجود نداشته باشد، آثار ماندگاری خلق نخواهد شد.
ایلنا: احمد محمدپور ازجمله خوشنویسان کشورمان است که در سال ۱۳۴۴ دیده به جهان گشوده است و آموزش خوشنویسی را در محضر استاد فلاح در شهرستان بابل شروع کرده و در این راه از فیض وجود استاد امیرخانی نیز بهره برده است. محمدپور در سال ۱۳۶۵ از انجمن خوشنویسان ایران مدرک ممتاز گرفته است. محمدپور چهره با استعداد و توانای خوشنویسی و نقاشی خط معتقد است: خوشنویسی را هنری اسلامی خواندهاند. از همین رو خوشنویسان کتابت قرآن یا نوشتن آیاتی از آن را جزء وظایف خود میدانند.
محمدپور با اشاره به اهمیت و ضرورت برگزاری نمایشگاه محمد رسول الله (ص) میگوید: شخصیت پیامبر اکرم (ص) آنقدر بزرگ و گسترده است که هنرمندان خوشنویس کشور فقط میتوانند با نگاه مذهبی و اعتقاداتی که دارند، گوشهای از شخصیت حضرت محمد (ص) را در قالب هنر خط به مخاطبان ارائه دهند و برگزاری این نمایشگاه قدمی هر چند کوچک در برابر عمل ناپسند کشورهای غربی است.
این هنرمند بر این باور است که آنچه در آثار هنری مشهود است، بیانگر تعهد و تفکر پدید آورنده اثر است. وی در ادامه تأکید کرد: اگر نگاه مذهبی و تعهدات دینی در هنرمندان کشور وجود نداشته باشد، آثار ماندگاری خلق نخواهد شد.
این استاد خوشنویس در خصوص شرکت در نمایشگاه محمد رسول الله (ص) بیان داشت: امتیازی که خوشنویسی دارد ارتباط آن با کلام الهی و قدسی است و میتوان در یک اثر هنری بسیاری از این مفاهیم را به مخاطب عرضه کرد؛ و از آنجا که تمامی مسلمانان جهان به رسول اکرم (ص) علاقه خاصی دارند و من هم سعی کردهام این رسالت را به وسیله خوشنویسی به انجام برسانم و از طریق این هنر با مخاطبان ارتباط برقرار کنم.
محمدپور درباره خوشنویسی این طور میگوید: اوج و فرودهای یک قطعه خوشنویسی که در بردارنده مفاهیم عرفانی- ادبی است، همواره نوازش دهنده چشم دل و دیده دوستداران این هنر اصیل و اسلامی بوده و هنرمندان کشورمان از این هنر ارزنده جهت انتقال مفاهیم بلند قرآنی بهره بردهاند و به آرامشی لذت بخش دست یافتهاند.
وی در ادامه بیان کرد: سعی میکنم بار ادبی که بزرگان ادب ما در وصف پیامبر اکرم (ص) بیان شده است را به تصویر بکشم. تمام تلاشم این است که نگاه نقاشانه داشته باشم تا بتوانم صفات و ویژگیهای اخلاقی و جمال زیبای حضرت محمد (ص) را به رشته تحریر در آورم.
محمدپور در پایان اظهارداشت: به نظر من اگر از تمامی هنرمندان در رشتههای مختلف هنری برای حضور در نمایشگاه دعوت میشدند تا نگاه تمامی هنرمندان در این زمینه به تصویر کشیده شود شاید در قبال آن حرکت زشت کشورهای غربی، گامی موثرتر در راستای تحقق اهداف برگزار کنندگان این نمایشگاه بود.
نمایشگاه خوشنویسی محمد رسول الله (ص) از ۳۰ بهمن الی ۲۸ اسفند ماه سال جاری در مرکز فرهنگی هنری صبا پذیرای آثار استادان خوشنویس ایران و چند کشور اسلامی با موضوع حضرت محمد (ص) است.
فعالیتهای محمدپور بالغ بر ۲۶ نمایشگاه گروهی از جمله: نمایشگاه خوشنویسی سیار در گرگان سال ۶۵- گردهمایی سراسری خوشنویسان رامسر سال ۶۶ -نمایشگاه آثار کاتبان قرآن مجید در یک روز سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی سال ۷۹-جشنواره خوشنویسی تکریم سال حضرت علی (ع) موزه هنرهای معاصر سال ۷۹ است. محمدپور همچنین در ۶ نمایشگاه انفرادی به عرضه آثارش پرداخته است که میتوان به گالری سیحون سال ۷۰ و ۷۲- نمایشگاه آثار مدرسان تربیت معلم در مرکز شهید با هنر سال ۷۷ و... اشاره کرد.