خبرگزاری کار ایران

چند و چون مناظره‌های انتخاباتی در گفتگو با حسین باهر:

صدا و سیما از نامزدهای ریاست جمهوری آزمون گرفت

صدا و سیما از نامزدهای ریاست جمهوری آزمون گرفت
کد خبر : ۷۷۷۸۸

برنامه روز گذشته مناظره نبود بلكه از 8 نامزد آزمون به عمل می‌آمد. بسیاری از آنها اصلاً سابقه‌ای نداشتند تا از عملکرد خود بگویند یا اصلاً وارد گود نبوده‌اند تا اصطلاحات اقتصادی را بدانند. مجری صدا و سیما سوالاتی می‌پرسید كه پاسخ آنها از قبل روشن بود.

ایلنا: پروفسور حسین باهر(جامعه‌شناس استاد دانشگاه و كارشناس رسانه) معتقد است؛ مجری صدا و سیما در اولین جلسه مناظره‌های انتخاباتی سوالاتی می‌پرسید كه پاسخ آنها از قبل روشن بوده است و عمدا از مطرح كردن سوالاتی كه نظام مدیرتی دولتی را زیرسوال می‌برد، خودداری می‌كرد.

حسین باهر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به روند برگزاری مناظره‌های انتخاباتی در سایر كشورها گفت: در مناظره‌های ریاست جمهوری که متداولاً در کشورهای دیگر صورت می‌گیرد، نامزدها منتخب احزاب هستند و احزاب هم آنها را از بین ملت و گرایش حزبی خود به طرز پلکانی گزینش کرده تا به نفر اوّل خود می‌رسند. سپس دو حزب برتر نظرات خود را به عنوان مناظره‌های نهائی با سطح آگاهی بالا و تجربه‌های بالا به پشت تریبون‌های مناظره می‌فرستند. آنها نیز مناظره‌های بخشی در زمینه‌هایی همچون اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بدیهی است هرکسی كه براساس قرعه آغازگر می‌شود؛ پرسشی را مطرح می‌کند و دیگری بایستی پاسخگو باشد و سپس فرصتی به پرسشگر داده می‌شود که نقد و نظر خود را ارایه بدهد. درست عین همین ماجرا، در نوبت بعدی، با زمانبندی مشابهی به طرف مقابل داده می‌شود.

باهر با اشاره به اینكه از آنجا كه در كشور ما حزب وجود ندارد، نمی‌توان دو طرف مناظره‌كننده را نماینده احزاب دانست، افزود: بدیهی است چون در نظام جمهوری اسلامی ساختار حزبی وجود ندارد، مسائل بطور بین‌الاثنینی و شاید با نظرخواهی از صاحبنظران دم دست به خاطر سپرده می‌شود و پرسشگران تلویزیونی هم سرخود پرسش‌هائی را مطرح می‌کنند كه بیشتر از مسائل مبتلابه است.

وی با اشاره به مناظره شب گذشته(10 خرداد) در بین 8 نامزد انتخاباتی گفت: برنامه روز گذشته مناظره نبود بلكه از 8 نامزد آزمون به عمل می‌آمد و بسیاری از آنها اصلاً سابقه‌ای نداشتند تا از عملکرد خود بگویند یا اصلاً وارد گود نبوده‌اند تا اصطلاحات اقتصادی را بدانند. به همین دلیل در این برنامه، پرسش‌هایی در حوزه توّرم، رکود، اشتغال، مسکن، نوسانات ارز، عدم اجرای اصل 44 یارانه‌ها مطرح شد كه پاسخش از قبل معلوم بود.

باهر افزود: بدیهی است وقتی كاندیداها با سوالتی روبرو می‌شوند كه تقریبا پاسخ روشن و مشخص دارد، همه آنها جواب‌های زیر را می‌دادند:

1. مسکن مهر خوب است باید زیرساخت‌ها و خدمات جنبی آنها هم رعایت شود.

2. تورم بیداد می‌کند باید نقدینگی را کنترل کرد.

3. یارانه‌ها خوب‌اند ولی قانون آنها کاملاً اجرا نشده است بایستی کاملاً عمل شود و هدفمند تولید محور.

4. تولید و عدالت دوروی یک سکه هستند که پیشرفت، بدون عدالت و یا بالعکس آن معنی ندارد.

5. نداشتن برنامه توسعه شهری در سطح کشوری بویژه عدم حمایت از مرزنشینان و محرومین دور از مرکز استان.

درحالی كه باید به مسائل زیر توجه می‌شد:

الف) ساختار کلّ نظام اقتصادی(که درحال حاضر التقاطی است)؛ چگونه است؟

ب) علل حذف سازمان مدیریت و صندوق ذخیره ارزی چیست و چه ضرری دارد؟

ج) آشفتگی نظام پولی، بانکی، ارزی و اعتباری و نیز نظام مالیاتی چه ضرری دارد؟

د) سوء استفادۀ کلان بانکی که هنوز هم برای ملت غیرشفاف است.

ه) نحوۀ جلوگیری از رانت‌خواران نزدیکان به محورهای افراد صاحب نفوذ و نفت بویژه در بورس‌ها، مصادره‌ها، مقاطعه‌کاری‌ها چگونه است؟

ارسال نظر
پیشنهاد امروز