علیرضا رئیسیان در گفتگو با ایلنا مطرح کرد:
افرادی خارج از فرهنگ و هنر در تصمیات جنتی دخالت میکنند
عدهای فقط به دنبال اعتراض و درگیری هستند/ چرا دیدارها با همه سینماگران برگزار نمیشود بلکه فقط با برخی گروهها انجام میشود/ وزیر و رئیسجمهور نباید به سفارش افراد گوش کنند. باید خود تصمیم بگیرند و پاسخگو باشند.
ایلنا: در روزهای گذشته دیدارهایی بین وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و هنرمندان سینما برگزار شده است اما رئیسیان معتقد است که برگزاری این دیدارها سودی برای سینماگران ندارد.
رئیسیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه مخالف دیدارهای پنهانی سینماگران با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: اصل قضیه این است که هر گروهی که میخواهد با وزیر ارشاد دیدار کند باید مشخص باشد به نمایندگی از چه گروه یا چه جریانی با وی دیدار میکند و بعداز دیدار به چه کسانی پاسخگو است.
رئیسیان ادامه داد: اگر گروهی به نمایندگی از صنف با وزیر ارشاد دیدار میکنند بعد از آن باید به صورت شفاف حرفهای مطرح شده در جلسه را بازگو کنند و همچنین بگویند که چرا به طور مثال فقط سه نفر نمایندگان صنف در جلسه حاضر بودهاند. از طرف دیگر باید شناسنامه گروههایی که با وزیر ارشاد دیدار میکنند؛ کاملاً مشخص باشد.
وی ادامه داد: اینکه گروهی به صورت پنهانی و محرمانه به خود حق بدهند که با وزیر دیدار کنند و بعد نیز معلوم نباشد که در این دیدارها چه گذشته است اصلاً امر پسندیدهای نیست. مگر هنرمندان کارمندان دولت هستند که به محض انتخاب یک وزیر با وی دیدار میکنند؟
رئیسیان افزود: باید از کسانی که با وزیر ارشاد دیدار میکنند این سوال را مطرح کرد که چرا این دیدارها فقط در زمان انتخاب یک وزیر جدید و یا رئیسجمهور جدید انجام میشود و چرا قبل از دیدار با وی با اهالی سینما صحبت نمیشود که مشکلات و دیدگاههای همه در آن جلسه مطرح شود.
رئیسیان افزود: اینگونه کارها در زمان حاضر که همه ما حرف از شفافیت میزنیم دیگر معنایی ندارد و اینگونه مذاکرات در دو دهه قبل مطرح بود. امروز با این رفتارها جایگاه هنرمند در جامعه مخدوش میشود.
رئیس سابق کانون کارگردانان ادامه داد: اینکه ما در حرف بگوییم طرفدار دولت فرهنگی هستیم و نمیخواهیم فرهنگ دولتی شود اما در عمل پنهانی با وزیر ارشاد دیدار کنیم تناقض دارد. کسانی که پنهانی با وزیر ارشاد یا رئیس جمهور و یا دیگر مقامات دولتی دیدار کردند با رفتارشان نشان میدهند که اعتقاد دارند به جای آنکه با اصل سینما و اهالی سینما به گفتوگو بنشینند و به توافق برسند، باید با دولت به توافق برسند و خواهان فرهنگ از جنس دولتی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که اگر دیدار صورت گرفته به دعوت وزیر ارشاد باشد آیا باز هم این استدلالها صحت دارد یا نه گفت: اگر وزیر ارشاد قصد دیدار با هنرمندان را دارد باید این دعوت علنی و آشکار باشد درحالیکه ما میدانیم در دیدارهای اخیر اینگونه نبوده و دیدار با وزیر ارشاد و حتی دیدار با رئیس جمهور جدید براساس تقاضای سینماگران بوده است.
رئیسیان ادامه داد: اینکه گروهی خود تحت عنوان ۸+۱با وزیر ارشاد دیدار کنند حتی اگر در این جلسات مطالبات همه بخشهای سینما مطرح شود؛ این پرسش مطرح میشود که این جلسات چرا با همه اهالی سینما برگزار نمیشد. چرا این دیدارها فقط با این گروه انجام میشود.
وی با اشاره به دیدار اخیر هنرمندان با وزیر ارشاد و اینکه در این دیدار هیچ فردی در حوزه سینما سخنرانی نکرد، گفت: متاسفانه عدهای فقط به دنبال اعتراض و درگیری هستند و زمانی که دیدند فرد مورد نظرشان نمیتواند سخنرانی کند، جلسه را ترک کردند اینگونه رفتارها باعث میشود تا بازهم عدهای به سینما حساس شوند و دعواها ادامه پیدا کند درحالیکه ما منتظر بودیم با پایان دولت دهم دعواها خاتمه پیدا کند.
رئیسیان با ابراز نگرانی از وضعیت آینده سینما در صورت ادامه این رفتارها گفت: نباید به گونهای باشد که اگر رئیس سازمان سینمایی مورد پسند ما نبود دعوا را شروع کنیم.
رئیسیان خطاب به جنتی گفت: متاسفانه در ابتدای حضور ایشان اشتباهاتی در این حوزه صورت گرفت و به نظر میرسد بیشترین اشتباهات به دلیل آن است که افرادی خارج از دایره سینما و فرهنگ و هنر در امور دخالت میکنند؛ چنین دخالتهایی در دورههای قبل نیز وجود داشت و بسیار خطرآفرین است. ادامه این روند نه تنها بیاخلاقی را به دنبال دارد بلکه باعث ایجاد تفرقه در بین اهالی سینما میشود.
وی ادامه داد: شخص وزیر و رئیسجمهور نباید به سفارش افراد گوش کنند و باید خود تصمیم بگیرند و پاسخگو باشند.