خبرگزاری کار ایران

در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر مطرح شد:

اظهارات جنتی درباره سازمان سینمایی، ممیزی و مطبوعات

کد خبر : ۹۸۷۰۸

چالش عرصه نشر و مطبوعات بر کسی پوشیده نیست /ممیزی معقول و منطقی حق حاکمیت است/سازمان سینمایی با نگاه برابر می‌کوشد تا همه اعضا خانواده سینمادور هم جمع شوند.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین دیدار خود با اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد که باید به جنبه‌های مختلف فرهنگ و همچنین تهاجم فرهنگ بیگانه توجه جدی کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی جنتی در اولین دیدارخود با اهالی فرهنگ و هنر گفت:‌‌ همان طور که در جریان اخذ رای یادآور شدم وضعیت فرهنگی کشور به رغم همه تلاش‌های صادقانه مدیران در سال‌های گذشته مطلوب و عالی نیست. تهاجم فرهنگی امروز توهم توطئه نیست زیرا در شرایطی که حتی اروپایی‌ها از تهاجم فرهنگی آمریکا نگران هستند و می‌کوشند تا در مقابل فرهنگ آمریکایی مقاومت کنند ما باید تلاش کنیم تا این فرهنگ به کشور نفوذ نکند.

وی در ادامه افزود: مقاومت در برابر فرهنگ بیگانه تنها با بازگشت به ریشه‌ها یعنی اسلام ناب و بی‌پیرایه امکان پذیر است.

جنتی با تاکید بر خورداری از سیاست‌زدگی در فرهنگ گفت: یکی از چالش‌های ما در حوزه فرهنگ سیاسی شدن فرهنگ است. سیاست‌زدگی در عصر فرهنگ انتظارات غیرواقعی در هنر را ایجاد کرده بنده بر این باورم که باید انتظاراتمان را از اهالی فرهنگ و هنر معقول‌تر کنیم و ناکامی‌هایمان را برگردن هنر و هنرمندان نیاندازیم زیرا عرصه هنر عرصه برخوردهای حزبی و گروهی نیست. متاسفانه سیاست زدگی در فرهنگ قدرت پویایی را از مدیران فرهنگی می‌گیرد و به جای پرداختن به مسائل اساسی وارد مسائل حاشیه‌ای می‌شوند.

وزیر ارشاد با تاکید بر لزوم تقویت اقتصاد در بخش فرهنگ افزود: رونق اقتصاد فرهنگ و تقویت توان اقتصادی فرهنگی از اصول سیاست‌های جدید فرهنگی دولت است. در این دوره تلاش می‌شود فرهنگ خرید و فروش آثار هنری رواج پیدا کند و سیاست‌های حمایتی برای خرید آثار و همچنین حمایت از مالکیت معنوی بیشتر شود تا راه برای آفرینش اثر هنری گسترده شود. از هنر اصیل و معنویت گرا دفاع می‌شود و من به شما اعتماد خواهم کرد و یقین دارم از میوه‌های اعتماد، نظام جمهوری اسلامی به خوبی بهره‌مند می‌شود.

وی ادامه داد: نیک می‌دانم شما در فضای مناسب بهترین کمک بال برای بالا بردن ارزش‌های ایرانی و دینی خواهید بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم گسترش هنر ایرانی در خانه‌ها و شهرهای ایران گفت: خانه‌های ایرانی و دیوارهای شهر‌ها و اداره‌ها کمتر نشان از هنر ایرانی دارند. دیوارهای ما امروز تشنه خطوط و نقوش زیبای ایرانی هستند و امروز جای شمسه‌ها و تذهیب‌ها در خانه‌ها و کاشانه‌ها خالی است.

وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا با کمک شما و بهره گیری از تجربه جهانی بازار هنر را رونق بخشیم و از بخش خصوصی حمایت کنیم.

جنتی ادامه داد: آفت دیگر عرصه فرهنگ به برخی مدیران فرهنگی باز می‌گردد مدیرانی که نگاه‌شان تنگ و محدود است. می‌گویم برخی مدیران تا در حق مدیرانی که در فرهنگ اصیل ایرانی تلاش کردند بی‌انصافی نکرده باشم و از جاده انصاف خارج نشده باشم. مدیرانی که فرهنگ و هنر را راهی برای کسب نشان و اقتدار و نان نمی‌دانند.

وزیر ارشاد با تاکیذ بر اینکه خود را مصون از اشتباه نمی‌داند افزود: تلاش می‌کنیم مدیرین فرهنگی کشور را به اهلش بسپاریم و در انتخاب مدیران می‌کوشم تا عنصر شایسه سالاری را مد نظر قرار دهم و مدیرانی انتخاب شوند که با پشتوانه علم و تحمل و همچنین کار آزمودگی به فرهنگ وهنر کشور عشق بورزند و آن را رشد دهند.

وی ادامه داد: تزلزل مدیریت را نمی‌پسندم زیرا در دهه چهارم انقلاب جایی برای آزمون و خطا نداریم. مدیریت فرهنگی در زمره کارهای پرخطر کشور است زیرا همه نگاه‌ها به می‌ران فرهنگی است بنابراین از همه مدیران می‌خواهم نگرانی‌های دیگران را درنظر بگیرند.

وزیر ارشاد تاکید کرد: باید بکوشیم تا از مسیر اعتدال بیرون نرویم و من با خدای خود پیمان بستم که در خدمت فرهنگ و هنر جز به سربلندی نظام جمهوری اسلامی نیاندیشم.

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کند خدمتگذاری راستگو باشد گفت: صندلی وزارت صندلی پدری است و در این خانه برای همه اندیشمندان جایی وجود دارد و خانه به هر اندازه فرسوده باشد در سایه مهر و محبت برای همه جا خواه داشتو جای هیچ کس تنگ نمی‌شود.

جنتی تمرکزگرایی در مدیریت را چالش دیگر در بخش فرهنگ دانست و افزود: عدالت فرهنگی در شهرستان‌ها و روستا‌ها یعنی بردن برنامه‌های فاخر به دوردست‌ها. در طول تاریخ پر افتخار ایران میلیون‌ها بیت شعر سروده شده اما تنها تعداد اندکی از آن‌ها ماندگار شده است ضمن اینکه راز ماندگار آن‌ها تراوش احساس شاعران است و از بین هزاران شاعر معاصر تنها یکی از آن‌ها قیصر امین‌پور می‌شود.

وی ادامه داد: اگر راه را برای تولیدات درجه ۲ و ۳ ببندیم به طور قطع سینما دچار نازایی می‌شود و سینمای ایران روزهای سختی را می‌گذارند هر چند این سینما سال‌ها در اوج بود و بسیاری از فیلم‌های ایران صدر نشین جشنواره‌های و مراسم بودند ودر سخت‌ترین شرایط سیاسی و بین المللی سینماگران ایران پنجره‌ای برای معرفی چهره فرهنگ ایرانی بودند.

جنتی افزود: مشکلات سینما به سرعت قابل حل است و سازمان سینمایی با نگاه برابر می‌کوشد تا همه اعضای این خانواده دور هم جمع شوند برخی از این مشکلات ریشه در مدیریت یک سویه داردزنان سینماگر ایرانی با حضور در جشنواره‌های جهانی جایگاه زن ایرانی را به نمایش گذاشتند.

جنتی ادامه داد: چالش عرصه نشر و مطبوعات بر کسی پوشیده نیست ممیزی بر اساس سلیقه‌های شخصی دست نویسندگان کشور را کرخت کرده است تلاش می‌کنم با مشورت نخبگان راهی عادلانه برای مشکلات حوزه نشر بیابیم البته ممیزی معقول و منطقی حق حاکمیت است.

وی ادامه داد: به همکاران توصیه کرده‌ام در هز حوزه اتاق فکر تشکیل شود و از همه اصحاب فرهنگ و هنر انتظار دارم که مدیران فرهنگی را کمک کنند.

ارسال نظر