وزیر ارشاد در گفتگوی اختصاصی با ایلنا:
ممیزی کتابها باید به ناشران سپرده شود
میتوان ممیزی را به ناشران سپرد/ در مسئله خانه سینما به هیچ گروهی گرایش نداریم/ باید حضور بخش خصوصی پررنگ شود/ درباره وام مسکن نمیتوانم قولی بدهم.
ایلنا: علی جنتی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) میگوید که من هرگز بحث حذف ممیزی را مطرح نکردم بلکه حرف من تجدیدنظر در این امر است.
میتوان ممیزی را به ناشران سپرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که شما گفته بودید به دنبال حذف ممیزی درباره کتابها قبل از انتشار هستید، گفت: من هرگز اشارهای به حذف ممیزی نکردهام و نگفتهام ممیزی را میخواهم حذف کنم بلکه آنچه که مطرح شده این بوده که باید تجدیدنظر کنیم در نحوه ممیزی و شیوهی اجرای آن.
وی ادامه داد: ما امروز بسیاری از نهادها را داریم که مورد اعتماد هستند و اگر یک کتابی را فردی یا گروهی به ارشاد بدهد برای آنکه بررسی ممیزی و یا مجوز بدهد، در آن رشته خاص باید به همان نهادی داده بشود که مورد اعتماد است زیرا خود آن نهاد در این موضوع صاحبنظر است. بنابراین بسیاری از این نهادها را میتوان برایشان اجازه صادر کرد تا مجوز صادر بکنند. در بخش نشر میتوان به مجموعهای از ناشران که خودشان اهل نظر هستند، اختیار داده شود که بررسیهای لازم را آنها انجام بدهند و این کار حتما باید انجام شود.
وی ادامه داد: باید نقش دولت و وزارت ارشاد در این قضیه کم شود و بار دولت نیز کم شود تا سرعت پاسخگویی به متقاضیان انجام شود و پاسخ کتابهایی که درحال نشر است، داده شود.
حضور هیچ فردی به عنوان مدیر در ارشاد قطعی نشده است
جنتی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا، پیرامون تعیین مدیران بخشهای مختلف و اسامی که امروز به عنوان روسای سازمانی و یا معاون مطبوعاتی مطرح میشود، گفت: تا به امروز درباره هیچکدام از معاونتها و مدیران به تصمیم مشخص و خاصی نرسیدهایم و تمام این حرفها گمانهزنی و شایعه است.
در مسئله خانه سینما به هیچ گروهی گرایش نداریم
وی همچنین پیرامون خانه سینما گفت: باید خانه سینما بازگشایی شود اما امروز مجموعهای از این اختلافات بین گروهی از سینماگران وجود دارد و گروههای مختلف آنها دچار اختلافاتی هستند که باید در جهت حل و فصل این اختلافات و محور قرار دادن قانون حرکت کنیم تا در اولین فرصت خانه سینما بازگشایی شود.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه آیا شما بحث انحلال خانه سینما و بعد تاسیس صنوف دیگر توسط وزارت ارشاد را صحیح میدانید یا خیر گفت: نمیتوانیم بگوییم که آن صنوف باطل میشود یا خانه سینما ناگهان بازمیشود بلکه میتوانیم بگوییم که باید ترتیبی اتخاذ کنیم که یک محور قانونی بگذاریم میان و دو طرف یعنی هم آنهایی که آمدهاند خانه سینمای 2 را تشکیل بدهند باید ملتزم آن شوند و هم کسانی که در خانه سینما بودند، باید ملتزم به همین محور شوند و مجموعه آنها بیایند حول محور قانون کار کنند. ما هم گرایش خاصی نه به این گروه داریم و نه به آن گروه. ما از موضع پدری که همانا وظیفه دولت است که با همه برخوردی برابر داشته باشد، برخورد و رفتار میکنیم.
باید حضور بخش خصوصی پرر نگ شود
وی در پاسخ به سوالی درباره پررنگ شدن نقش بخش خصوصی در حوزه فرهنگ گفت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که در بخش نشر و سایر بخشها باید تلاش کنیم تا مقررات دست و پاگیر را مرتفع کنیم و حتی اگر در این راه برخی موانع قانونی است باید با کمک مجلس حل کنیم و قوانین را به مجلس ببریم و اصلاح کنیم. بخشی از این مقررات نیز که در دولت وجود دارد باید اصلاح شود. بخشی از آنها با روشهایی که در وزارت ارشاد وجود داشته، باید اصلاح شود.
وی همچنین در حاشیه اولین جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره وام مسکن خبرنگاران که در دولت قبلی مصوب شده بود، گفت: من درباره وام مسکن نمیتوانم قولی بدهم اما آنچه که مطرح است ما باید به سمتی حرکت کنیم که اصولا در نحوه پرداخت اینگونه وامها و تسهیلات و یارانهها به مطبوعات تجدیدنظر کنیم و بتوانیم یارانههای مطبوعات را بیشتر به زیرساختها اختصاص دهیم و در جهت رفاه خبرنگاران، بحث بیمه آنها کمک بیشتری بکنیم و در همین زمینه درحال مطالعه نیز هستیم.
وی ادامه داد: باید وام مسکن خبرنگاران را بررسی کنیم و ببینیم ماهیت این وام چیست و اگر میتوانیم کمکی کنیم و تصمیمی بگیریم باید این تصمیم در جهت کمک به خبرنگاران باشد نه درجهت حذف امکاناتی که قبلا داده شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون اولین مبحثی که وی به آن رسیدگی کرده است، گفت: یکی از مهمترین مسائلی که این روزها دنبال کردهایم و به آن رسیدهایم مسائل مربوط به قرآن و عترت است که یکی از معاونتهای وزارت ارشاد معاونت قران و عترت است که تلاشهای بسیار زیادی را در زمینه گسترش فرهنگ قرآنی دنبال میکند و ما روی این قسمت در این چند روز وقت گذاشتهایم.
گفتگو از: علی زادمهر