خبرگزاری کار ایران

جواد شمقدری:

آمادگی داریم در ۴۸ ساعت مشکلات را رفع کنیم

آمادگی داریم در ۴۸ ساعت مشکلات را رفع کنیم
کد خبر : ۸۹۸۸۹

حاضرم از خیلی از انتظارات و توقعات خودم بگذرم و تاجایی که قانون اجازه می‌دهد با دوستان معترض همکاری کنم اما به شرطی که دوستان هم بخواهند حضور گروه دیگری را در خانه سینما بپذیرند نه اینکه همان گروه قبلی روی کار بیاید.

ایلنا: به دنبال مسائل پیش آمده صبح امروز(25 تیرماه) در جلوی خانه سینما، جواد شمقدری(رئیس سازمان سینمایی) نشستی را با تعدادی از خبرنگاران برگزار کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جود شمقدری در این نشست خبری با اشاره به اینکه دوست داشتم این جلسه درباره فعالیت‌های سازمان سینمایی و آینده سینمای ایران و کارهایی که برای سینما انجام داده‌ایم باشد، گفت: متاسفانه امروز در این جلسه به خاطر اتفاقاتی که برای خانه سینما افتاده فقط به آن خواهیم پرداخت.
وی با تقسیم وضعیت خانه سینما به ۴ مرحله افزود: وضعیتی که در خانه سینما افتاد دارای چند مرحله است. یک تعطیلی و انحلال خانه سینم، دو تهیه اساسنامه خانه سینما توسط هیات هفت نفره، سوم مرحله‌ای که با حضور آقای محمود احمدی‌نژاد در ۱۳ تیر ماه و جلسه‌ای که با حضور وی آغاز شد و تا ۱۷ تیر ماه ادامه داشت، چهارم مرحله‌ای که از هفدهم تیر ماه تا انتخابات هیات مدیره صنوف برگزار شد.
وی ادامه داد: در مرحله اول یعنی تعطیلی و انحلال خانه سینما طبق ضوابط قانونی خاه سینما تعطیل دایم و این تعطیلی به قوت خود باقی است یعنی ما قانونا خانه سینما نداریم. در مرحله دوم هیات هفت نفره انتخاب شد و اساسنامه را تدوین کرد و قرار شد گروهی را انتخاب کنیم که نتیجه آن تشکیل هیات پیگیری بازگشایی خانه سینما است.
وی ادامه داد: هر چند اعضای هیات مدیره خانه سینما جایگاه این هیات را زیر سوال بردند اما ما جلسه‌ای گذاشتیم و در انتهای آن به یک تفاهم هشت بندی رسیدیم که قرار شد آقایان فرهاد توحیدی و محسن علی اکبری از دو طرف آن را امضا کنند.
وی با اشاره به جلسه ۱۳ تیر ماه گفت: ۱۳ تیر ماه در جلسه با رئیس جمهور مباحث بسیاری مطرح شد و نمایندگان خانه سینما شروط خود را مطرح کردند. به دنبال این جلسه متنی آماده شد که منتشر شد و قرار شد طی تفاهماتی این متن امضا شده و به تایید رئیس جمهور برسد و نامه‌ای که بعدا من دادم و به خانه سینما ابلاغ شد؛ پیرو همین تفاهم نامه بود.
وی ادامه داد: این نامه دو هفته‌ی فشرده را برای بازگشایی خانه سیما تعریف می‌کند اما در‌‌ همان ۴۸ ساعت اول مشخص شد که هیات مدیره سابق خانه سینما نظر آقای احمدی‌نژاد را که خودشان امضا کرده بودند؛ قبول ندارند. به همین دلیل من ۱۷ تیر ماه به آقای احمدی‌نژاد اعلام کردم هیات مدیره خانه سینما تفاهم نامه هشت بندی را زیر سوال برده و بندهای اول این تفاهم نامه را قبول ندارد به دنبال این امر مجمع عمومی ۱۹ تیر برگزار شد.
شمقدری افزود: بعداز برگزاری مجمع عمومی ۱۹ تیر برای تصویب اساسنامه؛ رئیس هیات مدیره جدید با نامه‌نگاری می‌خواهد که محل خانه سینما را به آن‌ها بدهد. ما نیز نامه را به رئیس جمهور و وزیر ارشاد دادیم و یک گروه حقوقی ۴۸ ساعت نامه را بررسی کرد. نظر نهایی این شد که اموال خانه سینما به آن‌ها واگذار شود. لذا دیروز این دستور داده شد و اموال و محل خانه سینما با نظارت هیات سه نفره که اعضای هیات نظارت هستند؛ صورتجلسه شد و حراست ارشاد برای اینکه کسی وارد خانه سینما نشود؛ آنجا را پلمپ کرد.
شمقدری افزود: قررا بود امروز خانه سینما تحت نظارت هیات سه نفره به هیات مدیره داده شود اما متاسفانه سینماگران تجمع کردند و این برنامه لغو شد.
شمقدری ادامه داد: به دنبال این تجمع موضوع به آقای اسماعیل احمدی مقدم کشیده شد و ایشان آقای منتظرالمهدی را مامور کرد تا با با ما وارد گفتگو شود. ما با ایشان گفتگو کردیم. نتیجه آن این شد که افرادی که جلوی خانه سینما هستند متفرق شوند و استقرار اعضای هیات مدیره جدید در خانه سینما ۴۸ ساعت به تاخیر بیفتد و در طول این ۴۸ ساعت معترضان پیشنهاد و مطالبات خود را ارایه بدهند و ما با هیات مدیره جدید وارد گفتگو شویم.
وی ادامه داد: در این ۴۸ ساعت ما با هیات مدیره جدید وارد گفتگو می‌شویم. البته ما با معترضان نیز گفتگو خواهیم کرد و نیروی انتظامی و افراد دیگر هم شاید در این جلسه باشند تا نهایتا شرایط به سمتی برود که هیات مدیره جدید خانه سینما مستقر شوند.
وی ادامه داد: از نظر ما تجمع امروز ضرورتی نداشت و ما باید در چارچوب قانون عمل کنیم. من تعجب کردم که گروهی به جای برخورد قانونی کار را به سمتی بردند که اتفاقات بدی افتاد و پرخاشگری‌هایی شد که نه برای سینمای ایران خوب بود و نه در شان کسانی بود که در سینما فعالیت می‌کنند.
شمقدری در پاسخ به سوالی پیرامون آنچه اگر انحلال خانه سینما صحیح بود چرا بعداز آن با هیات مدیره آن مکاتبه کردید، گفت: انحلال و تعطیلی دائم و قطعی خانه سینما در رای دیوان آمده است و در رای دیوان رسیدگی مجدد به خانه سینما به هیات رسیدگی داده شده است. دوستان خانه سیما به این امر اعتراض می‌کنند و بعد از ۲۰ روز اعلام می‌شود که حکم به قوت خود باقی است و خانه سینما تعطیل دائم است اما از آنجا که ما می‌خواستیم کسی آزرده خاطر نشود گفتیم که کار‌ها با تفاهم پیش برود زیرا نمی‌خواستیم از همه حقوق قانونی خود استفاده کنیم و سعی کردیم از کنار قضیه عبور کنیم و از ابتدا قرار بود در مکاتبات خود عنوان هیات مدیره سابق را به کار ببریم.
وی ادامه داد: حتی در تفاهم نامه هشت بندی قرار بود از بسیاری مسائل عبور کنیم و از آنجا که نمی‌خواستیم کار روی واژه‌ها متوقف بماند؛ روی این اصل تفاهم کردیم که نامه‌نگاری برای اساسنامه خانه سینما باشد.
شمقدری در مورد مجمع عمومی ۱۹ تیر گفت: مجمع عمومی ۱۹ تیر مکلف به حضور صنوفی بود که مراحل را طی کرده بودند و ۱۰ صنف حضور پیدا کرده بودند و این مجمع برگزار شد. البته نقص‌هایی در برگزاری مجمع وجود داشت اما این نقص‌ها باعث ابطال آن نمی‌شد.
وی ادامه داد: مجمع عمومی ۱۹ تیر مجمع عمومی صنوف قانونی بود و بیش از این نیز قرار شده بود که مجمع عمومی کلی با حضور صنوف قانونی و غیرقانونی ۳۰ تیر و ۳۱ تیر باشد.
وی ادامه داد: در نامه هشت بندی قرار بود مجمع عمومی براساس اساسنامه اصلاحی بابد و در اساسنامه اصلاحی هر صنف باید ۵ نفر را معرفی کند و سه نفر حق رای دارد.
وی درباره پملپ شب گذشته خانه سینما گفت: بعداز تعطیلی دائم؛ ارشاد موظف است که به اداره اماکن نیروی انتظامی بگوید که خانه سینما را پلمپ کند. اتفاق دیشب این بود که به دنبال دستور مقام عالی وزارت، حراست ارشاد اموال را صورتجلسه کرد و آن را تحویل هیات سه نفره داد تا آن را به هیات مدیره بدهد.
شمقدری با انتقاد از دودستگی بین سینماگران گفت: ما دوست نداریم این دودستگی وجود داشته باشد و نمی‌خواهیم دو گروه در خانه سینما باشد. اما باید در چارچوب قانون هر فردی که خودش را براساس قانون ذی حق دانست به آن عمل شود. و ملاک این است البته اگر عده‌ای نقدهایی داشتند نقد خود را بگویند اما نه اینکه فقط ‌آن را در رسانه‌ها مطرح کنند بلکه باید در فرایند قانونی مطرح شود.
شمقدری ادامه داد: اگر اهالی خانه سینما معتقدند که ۲۹ صنف قانونی وجود دارد؛ بهتر است که این مساله را پیگری کنند و قانونی بودن صنوف را اثبات کنند اما ما معتقدیم ۱۲ صنف قانونی شده است و ۲ صنف دیگر درحالی قانونی شدن است و جمعا ۱۴ صنف قانونی شده است.
وی در پاسخ به سوال ایلنا که اعلام کرد اعضای خانه سینما مدعی هستند زمان قانونی شدن صنوف تا زمان برگزاری مجمع عمومی مهلت داشته و همچنین اساسنامه ارائه شده؛ اساسنامه مصوب در هیات هفت نفره نیست، گفت: آقای احمدی‌نژاد به من گفته بود در کوتاه‌ترین زمان باید خانه سینما بازگشایی شود. ما کوتاه‌ترین زمان را دو هفته درنظر گرفته‌ایم و گفتیم تا ۷۲ ساعت نیز اصناف برای قانونی شدن بیایند اما آن‌ها این کار را نکردند و از فرصت طلایی استفاده نکردند.
وی ادامه داد: در‌‌ همان جلسه‌ای که با آقای احمدی‌نژاد داشتیم؛ مطرح شد که اساسنامه هفت نفره اشکالات متعدد و قانونی دارد که ممکن است در ادامه کار با مشکلاتی مواجه شویم و ماهیت اساسنامه کلا عوض شود لذا تقاضا کردیم وکیل دو طرف بنشینند و اشکالات را رفع کنند که ۱۲ مورد اشکال وجود داشت که ۹ مورد آن رفع شد البته باید این اساسنامه به هیات رسیدگی فرهنگی بیاید و آنجا نیز تمصمیم گیری شود.
شمقدری با اشاره به شرایط امروز و مهلت ۴۸ ساعته تعیین شده گفت: من در هر مرحله‌ای آماده هستم تا هر کاری از دستم برمی‌آید انجام بدهم تا به یک نظر واحد برسیم. البته شرایط موجود محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است. وقتی تفاهم می‌شود باید به توافقات عمل کنیم نه اینکه سریعا به فکر این باشیم که به راهی‌های دیگری برویم.
وی ادامه داد: این ۴۸ ساعت فرصت خوبی است تا به تفاهم دیگری برسیم و همگرایی و همدلی اتفاق بیتفد. ما دوست داشتیم خانه سینما براساس نامه هشت بندی و در بهترین حالت شکل بگیرد.
وی درباره در جریان بودن احمدی‌نژاد از قضایای اخیر خانه سینما گفت: من با رئیس دفتر رئیس جمهور و شخص رئیس جمهور در تماس هستم و دو ساعت پیش گزارش ماوقع را به نهاد رئیس جمهوری به صورت شفاهی دادم و گزارش مکتوب را می‌دهم و اعلام کردم کارهایی که ما کردیم در چارچوب تفاهمات انجام شده با رئیس جمهور بوده است.
شمقدری ادامه داد: اینکه گفته می‌شود سینما با سازمان سینمایی مشکل دارد درست نیست. مشکل امروز سینمای ایران دو گروه سینماگران هستند که اختلافات دیرینه‌ای دارند و ریشه بخشی از این اختلافات به سال ۶۸ و بخشی به سال ۷۲ و بخشی نیز به زمان آقای جعفری جلوه بازمی‌گردد.
وی ادامه داد: من یک ماه دیگر از سازمان سینمایی می‌روم و فرد دیگری می‌آید. آیا در طی مدت کوتاه مشکلات سینما و خانه سینما حل می‌شود؟

شمقدری افزود: من امروز حاضرم از خیلی از انتظارات و توقعات خودم بگذرم و تاجایی که قانون اجازه می‌دهد با دوستان معترض همکاری کنم اما به شرطی که دوستان هم بخواهند حضور گروه دیگری را در خانه سینما بپذیرند نه اینکه کماکان‌‌ همان گروه قبلی روی کار بیاید.
شمقدری افزود: براساس اساسنامه جدید برگزاری یک مجمع عمومی ۱۵۰ نفره به دموکراسی بیشتر نزدیک‌تر است تا یک مجمع عمومی ۳۰نفره زیرا در مجمع عمومی سی نفره به راحتی می‌توان لابی‌گری کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز