در مناظره نمایندگان خانهسینما و سازمان سینمایی مطرح شد:
ارشاد میخواهد اساسنامه خود را تصویب کند
جمال خندان کوچکی و بهزاد ابتهاج با حضور در برنامه سینمایی هفت، درباره اختلاف نظرهای موجود در بازگشایی خانه سینما بحث و گفتگو کردند.
ایلنا: جمال خندان کوچکی(وکیل خانه سینما) معتقد است: ارشاد در برگزاری مجمع عمومی عجله کرده است تا نیات خودش را دنبال کند اما بهزاد ابتهاج میگوید: بعداز تفاهمنامه حتی یک صنف نیز برای قانونی شدن به ارشاد مراجعه نکرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمال خندان کوچکی در برنامه هفت گفت: تغییرات در اساسنامه هرکدام منشا و اشکالاتی در امورات خانه سینما ایجاد کرده بود و خانه سینما برای اینکه این اشکالات را رفع کند مجمع عمومی فوقالعاده را برگزار میکرد. خانه سینما از سال 72 که اساسنامه به تایید ارشاد رسیده است به حسب زمانی پارهای از مفاد اساسنامه را اصلاح کرده است.
خندان ادامه داد: در زمانی که بحث انحلال مطرح شد ارشاد نامهای را منتشر کرد و گفت نظر به طی نکردن تشریفات تاسیس خانه سینما و اینکه خانه سینما از ارشاد مجوز نگرفته است این خانه تعطیل است و ما مدارک لازم را به ارشاد ارائه دادیم و گفتیم که ارشاد نامه مجوز لازم را داده است و انوار معاون سینمایی آن را تایید کرده است اما آنها قبول نکردند و همین مسئله محل اختلاف شد. ما به دیوان عدالت اداری مراجعه کردیم و گفتیم این امر مغایر قانون است و دیوان عدالت اداری هم گفت که انحلال خانه سینما ملغی است.
خندان کوچکی با اشاره برگزاری مجمع عمومی در 6 مراد گفت: وقتی اساسنامه به ما داده شد؛ دیدیم تفاوت ریشهای با اساسنامه سابق دارد.
وی ادامه داد: آقای شمقدری تحکمی نمیتواند اساسنامهای را به خانه سینما بدهد و بگوید که حتما باید این اساسنامه را تصویب کنید. ارشاد نمیتواند تحکمی دستوری صادر کند اما سازمان سینمایی میخواهد تحکمی اساسنامه را در مجمع عمومی تصویب کند.
وی ادامه داد: ما فراخوان را برای برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده منتشر کردیم و این مجمع را برگزار میکنیم و به صنوف نیز اعلام کردیم و براساس تفاهم نامه صنوف نیز تبیین شدند.
وی ادامه داد: در تفاهم نامه اعلام شده است که تا قبل از برگزاری مجمع عمومی میتوانیم اساسنامه صنوف را به ارشاد اعلام کنیم و ما زمان برگزاری مجمع عمومی را 6 مراد ماه اعلام کردیم یعنی بیش از 20 روز فرصت داشتیم اما ارشاد این زمان را ناگهان به 72 ساعت تقلیل داد و مجمع عمومی را برگزار کرد.
وی با اشاره به مجمع عمومی 19 تیرماه گفت: تمام دستگاههای حقوقی مکلفند کسانی را به عنوان مدیر موسسه بشناسند که صورت جلسه مجمع عمومی آن در اداره ثبت شرکتها ثبت شده باشد. هیات مدیره کنونی خانه سینما در اداره ثبت شرکتها تایید شده است و در سال 89 در روزنامه رسمی ثبت شده است و اگر کسی بخواهد خودش را به عنوان مدیرعامل معرفی کند باید روزنامه رسمی ثبت شده را داشته باشد.
خندان کوچکی افزود: ارشاد هر تشکلی را میتواند تاسیس کند ولی اسم خانه سینما ثبت شده است. ما میخواستیم کلا مسئله را با حکم دیوان عدالت اداری حل کنیم اما رئیس جمهور میانجیگری کرد اما از این به بعداز طریق دیوان عدالت اداری وارد میشویم و افراد جدید اگر بخواهند به نام خانه سینما فعالیت کنند ما آنها را تحت پیگرد قضایی قرار میدهیم.
وی ادامه داد: مجمع عمومی جدید با حضور 29 صنف 6 مرداد ماه برگزار میشود و بسیاری از مدیران دولتی و شخصیتهای فرهنگی نیز حضور پیدا میکنند.
بهزاد ابتهاج(مشاور حقوق سازمان سینمایی) در برنامه هفت سینمایی شب گذشته با اشاره به برگزاری مجمع عمومی 19 تیرماه گفت: در اجرای دستور رئیس جمهور بعد از توافقات انجام شده مجمع عمومی 19 تیرماه برگزار شده است.
وی با اشاره به روند فعالیتهای خانه سینما گفت: خانه سینما از زمان فعالیت دارای 6 اساسنامه است و طی ادوار مختلف این اساسنامه تغییر کرده است اما در سال 87 اساسنامه به گونهای تغییر کرد که مورد اختلاف شد.
وی ادامه داد: در این اساسنامه سه اصل فعالیت خانه سینما زیر نظر ارشاد بود. تعیین ناظر مالی از طرف ارشاد و صلاحیت مجمع عمومی و اختیارات فوقالعاده مجمع تغییر کرده بود و اختلاف از اینجا شروع شد.
ابتهاج ادامه داد: تغییراتی که در اساسنامه صورت گرفته ارشاد را ناچار به ورود کرد و متوجه شد که تخلف شده است. بعد متوجه شدیم که تخلفات دیگری نیز وجود دارد به طور مثال هر مرکزی در بخش فرهنگ باید براساس تکالیف مندرج در ضوابط اخذ پروانه خودش را طی کند اما خانه سینما براساس مصوبهای که سال 75 تصویب شده بود تا امروز این کار ارنکرده است.
وی درباره ملغی شدن حکم انحلال از سوی دیوان عدالت اداری گفت: دیوان عدالت اداری به حکم انحلال ایراد شکلی گرفت و تمام مطلب را به هیات رسیدگی به عهده امور مراکز فرهنگی گذاشت و این مرکز هم دستور تعطیلی دائم خانه سینما را صادر کرد.
ابتهاج درباره نگارش اساسنامه جدید و جلسه رئیس جمهور نیز گفت: زمانی که اساسنامه منتشر شد جلسهای بین من و وکیل خانه سینما برگزار شد و 4ساعت بحث کردیم و تمام اختلافات را حل کردیم و حتی سه اختلافی که وجود داشت یعنی بحث ناظر مالی و اداره خانه سینما زیر نظر ارشاد را مرتفع کردیم اما بعد پروسه بازگشایی طول کشید تا روز پنجشنبه که جلسه با رئیس جمهور بود و ایشان دستور اکید بر بازگشایی خانه سینما دادند و تفاهم نامه امضا شد که براساس آن باید اعضائ هایت مدیره جلسه مجمع عمومی فوقالعاده برگزار کنند و صنوف عضو خانه سینما نیز باید مدارک خود را به ارشاد ارسال کنند.
وی ادامه داد: نامهای که آقای شمقدری به خانه سینما نوشت اگر من جای خانه سینما بودم، صنوف را قانونی میکردم تا هیچ فرد دیگری نتواند مجمع عمومی را برگزار کند. اما بعداز امضای تفاهم نامه هیچ صنفی برای ارائه اسناد خود مراجعه نکرد. لذا مجمع عمومی 19 تیر ماه برگزار شد و اگر مشکلی وجود نداشته باشد؛ میتواند قانونی فعالیت کند.