خبرگزاری کار ایران

طائرپور با انتشار نامه‌ای اعلام کرد:

نباید فقط کارگردانان و بازیگران از مالیات معاف شوند

کد خبر : ۸۸۳۷۳

چه تفاوتی میان فیلمنامه نویسان، فیلمبرداران، صدابرداران، تدوینگران، طراحان صحنه و لباس و گریم، عکاسان، دستیاران، برنامه‌ریزان، نیروهای تولید و تدارکات و حتی تهیه‌کنندگان حقیقی با کارگردان‌ها و بازیگران وجود دارد؟

ایلنا: پیرو تماس‌های مکرر و نگرانی‌های پیش آمده برای اغلب صنوف مختلف «خانه سینما»، در پی اظهارات نماینده مالیاتی سازمان سینمایی، بدینوسیله به اطلاع اعضا می‌رساند:

۱- آنچه که نماینده سازمان امور سینمایی در مورد شرایط جدید مالیاتی دو صنف بازیگران و کارگردانان مطرح نموده، مطلقا بمعنای منتفی شدن معافیت مالیاتی سایر صنوف سینمایی نیست و کلیه سینماگران محترم فعال در شاخه‌های مختلف سینمایی (مندرج در آیین‌نامه اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم مربوط به بند ل ماده ۱۳۹) به شرط ارائه اظهارنامه تا پایان تیرماه سال جاری، کماکان از معافیت مالیاتی برخوردار هستند.

۲- براساس اظهارات نماینده سازمان سینمایی، اخیرا توافقی با سازمان امور مالیاتی صورت گرفته که به موجب آن دو صنف بازیگران و کارگردانان از شمول مودیان بند «ب» خارج و تحت مودیان بند «ج» مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت که معنای عملی آن اینست که این دو گروه دیگر ملزم به ارائه دفا‌تر مالی به ممیز یا حوزه مالیاتی خود نخواهند بود.
یقینا مسئولان ذیربط در سازمان امور مالیاتی مطلع‌اند که این درخواست برای همه صنوف سینمایی، به همراه درخواست تقلیل ضرایب مالیاتی سینماگرانی که علی الراس می‌شوند، از چند سال پیش توسط نمایندگان «خانه سینما» به سازمان امور مالیاتی ارائه شده بود و مورد پیگیری قرار داشت، زیرا با تغییر گروه سینماگران از «ب» به «ج»، این مودیان دیگر نیازی به کسر مالیات تکلیفی ویا ارائه دفا‌تر نداشتند و عملا این دو مانع اجرایی که می‌توانست منجر به رفع معافیتشان شود از میان برداشته می‌شد. اما متاسفانه بعد از مدت‌ها پیگیری و برگزاری چند جلسه مذاکره با مسئولان اداره کل خدمات مودیان، سرانجام در اواخر سال ۹۰ به ما گفته شد که در صورت انجام چنین تغییری، مودیان سینمایی دیگر امکان استفاده از معافیت بند ل ماده ۱۳۹ را نخواهند داشت و بهترست که در‌‌ همان گروه «ب» بمانند. این استدلال در آن زمان ما را برای ادامه فعالیت سینماگران در‌‌ همان بند «ب» قانع کرد. اکنون به نظر می‌رسد که خوشبختانه کار‌شناسان حوزه ریاست جناب آقای وکیلی، راهکاری مناسب برای رفع این تناقض یافته‌اند که بی‌تردید گامی به پیش در مسیر کاهش معضلات سینماگران در استفاده از معافیت قانونیشان خواهد بود و پیشاپیش از سوی این دوصنف عضو «خانه سینما» از ایشان قدردانی می‌شود، اما این پرسش جدی برای مدیریت و سایر صنوف سینمایی پدید آمده است که «چرا فقط این دو صنف؟»

واقعیت اینست که ماهیت فعالیت کلیه مودیان حقیقی عرصه سینما در همه صنوف (و همچنین صنوف مرتبط با فعالیت‌های نمایشی و انتشاراتی) که نام آن‌ها در آیین نامه اجرایی قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده، با دو صنف مذکور یکسان است. چه تفاوتی میان فیلمنامه نویسان، فیلمبرداران، صدابرداران، تدوینگران، طراحان صحنه و لباس و گریم، عکاسان، دستیاران و برنامه ریزان و نیروهای تولید و تدارکات و حتی تهیه کنندگان حقیقی، با این دو صنف دیده شده که در مراحل کار‌شناسی و تصمیم گیری از چنین شمولی خارج مانده‌اند؟

۳- جامعه اصناف سینمایی کشور از مسئولان سازمان امور مالیاتی انتظار دارد که در تصمیمات مربوط به تسهیلات و وظایف مودیان سینمایی، اجازه دهد که نمایندگان واقعی همه صنوف سینمایی همانگونه که از سال ۷۷ تا ۹۰ در تعامل با آن سازمان، در بررسی و بهبود شرایط مالیاتی سینماگران در کنار شورا‌ها، هیئت‌ها و جلسات کار‌شناسی آن سازمان حضور داشته‌اند و فارغ از تبلیغات هیجانی، با مدارا و تفاهم و مصلحت جویی برای کلیه اهالی سینما قدم برداشته‌اند، در اینگونه امور حساسیت برانگیز نیز مورد مشورت قرار گیرند.

۴- از این فرصت استفاده کرده و به کلیه سینماگران گرامی در هر صنفی، یادآوری می‌شود که تا قبل از پایان تیرماه جاری، مانند سالهای گذشته به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود اقدام ورزند و نظر به اینکه از سال گذشته این فرایند بصورت اینترنتی انجام می‌شود، در صورت مواجهه با مشکلاتی در این زمینه، به کافی-نت مستقر در جوار حوزه مالیاتی خود مراجعه کنند.

دوستانی که در تهران نیستند و امکان مراجعه به کافی نت‌های مربوطه را ندارند، یادآوری می‌شود که جمع دریافتی خود را در سال ۹۱ علاوه بر درج در بخش مربوط به درآمد سالیانه، عینا در بخش مربوط به درآمدهای بند ل ماده ۱۳۹ نیز تکرار نمایند. مودیان حقیقی سینمایی در بخش مربوط به کد پستی محل کار نیز می‌توانند کد پستی محل مسکونی خود را درج نمایند.
به امید روزهایی که استفاده از معافیت مالیاتی قانونی برای همه سینماگران و همچنین سایر عرصه‌های هنری و انتشاراتی، از پیچیدگی‌های موجود رهایی یابد و با سهولت بیشتری انجام شود.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز