منوچهر اکبرلو:
موفقیت بنیاد ادبیات نمایشی به رونق نمایشنامهنویسی کمک میکند
کارکرد اول در اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی توجه و تمرکز به اهمیت عنصر نمایشنامه است زیرا این بخش در سایر جشنوارهها این بخش در حاشیه اجراها قرار میگیرد و توجه لازم را به خود جلب نمیکند.
ایلنا: منوچهر اکبرلو معتقد است: جدای از مساله رقابت و جایزه دادن توجه به مسئله آموزش فعالیتی است که میتواند نتایج جشنواره را پرثمرتر کند و فرصتی فراهم آورد که جدیترین نمایشنامه نویسان گرد هم جمع شوند و درباره نمایشنامه نویسی صحبت کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی، منوچهراکبرلو وجود نهادی که صرفا روی نمایشنامه نویسی متمرکز باشد را نیازی مورد غفلت واقع شده دانست و گفت: اگر معتقد باشیم که تئاتر مسئلهای جدی است و باید با آن جدی و اصولی برخورد کرد بنابر این باید بپذیریم که برای بخشهای مختلف آن نیازمند انجام فعالیتهای زیربنایی هستیم و وجود یک نهاد که صرفا روی نمایشنامه نویسی متمرکز باشد یک نیاز ضروری و مورد غفلت واقع شده محسوب میشود.
این نویسنده و پژوهشگر در ادامه افزود: توجه به تولید نمایشنامههای ماندگار و الگو، حمایت ا نمایشنامه نویسان، گسترش آموزش و در یک ملام احیای اهمیت نمایشنامه از جمله کارهایی است که بنیاد ادبیات نمایشی ایران میتواند به سرانجام برساند. طبیعی است که فعالیتهای این بنیاد باید کاملا جدا از فعالیتهای جاری اداره کل هنرهای نمایشی و جشنوارههای رایج در تئاتر باشد و باید بنیاد ادبیات نمایشی که با این محوریت تشکیل شده حمایت شود و لازم است نهادهای فرهنگی مرتبط با تئاتر نیز در رساندن این بنیاد به اهداف مورد نظر و متعالی خود همکاری لازم را داشته باشند.
اکبرلو با توجه به تشکیل بانک اطلاعاتی نمایشنامه نویسان و جمع آوری نمایشنامهها در بنیاد ادبیات نمایشیتصریح کرد: نبود اطلاعات در زمینههای مختلف هنری و فرهنگی همواره آسیب بزرگی را متوجه این عرصه کرده است و بدون بانک اطلاعاتی ما نمیدانیم که تا بدین جا چه مسیری را پیمودهایم و نمیدانیم که موجودی ما در این عرصه از لحاظ کیفی و کمی چیست و بدون چنین مجموعهای نمیتوانیم ارزیابی صحیحی از گذشته و حال خود داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن برای آینده تحلیل صحیح و برنامه ریزی مناسب ارایه نماییم.
وی در ادامه تصریح کرد: این مجموعه بخش مهمی از تاریخ تئاتر ما را تشکیل خواهد داد و بدیهی است تشکیل این مجموعه از جمله نیازهای اساسی و بزرگی است که هر چه دیرتر انجام میشد زیان بیشتری داشت. بنابراین تشکیل بانکهای اطلاعاتی موجود در بنیاد ادبیات نمایشی ایران فرصتی انکار ناپذیر است.
این نویسنده در پایان گفت: موفقیت بنیاد ادبیات نمایشی ایران به رونق نمایشنامه نویسی کمک میکند و رونق نمایشنامه نویسی نیز به ارتقای تمامیت تئاتر خواهد انجامید و در نتیجه تئاتر را در نهادهای دیگر نیز رونق داده و کیفیت آن را افزایش خواهد داد و صد البته نتیجه نهایی مناسب و مثبت این جریان در روند رو به رشد مسایل فرهنگی و اجتماعی کمک خواهد کرد.
اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی به همت بنیاد ادبیات نمایشی ایران در دهه سوم اردیبهشت ۱۳۹۲ با حضور نمایشنامه نویسان کشور و بزرگان این عرصه و حمایت همه جانبه معاونت امور هنری برگزار خواهد شد.